معاون اول رئیسجمهور در دیدار با معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان:
ترکمنستان جایگاه ویژهای در راهبرد توسعه روابط سیاست خارجی همسایگی جمهوری اسلامی ایران دارد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - نشستهای بزرگ تجاری در قالب 7 پنل تخصصی و میزگرد در نخستین روز از همایش اقتصادی خزر و با حضور وزرا، معاونان وزرا و سایر نمایندگان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر در محل هتل بینالمللی آزادی تهران در حال برگزاری است و در این میزگردها راهکارهای ارتقای همکاریهای اقتصادی و تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تصمیمگیری خواهد شد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ این نشست و میزگردهای تجاری و اقتصادی تحت عناوین چشم اندازهای توسعه همکاریهای تجاری، صنعتی و کشاورزی، چشم اندازهای همکاری اقتصادی، گمرکی، بانکی و سرمایهگذاری، همکاری در حوزه حمل و نقل، ترانزیت و خدمات فنی و مهندسی، همکاری در زمینه محیط زیست، سلامت و گردشگری، همکاری انرژی شامل نفت و گاز، برق و انرژیهای تجدیدپذیر، همکاری علمی و فناوری و نشست پایانی با حضور دبیران پنلها از ساعت 9 صبح تا 16 عصر روز جاری برگزار میشود.
همچنین قرار است نتایج این نشستهای بزرگ تجاری به جلسه نخست وزیران در روز دوم همایش اقتصادی خزر ارائه شود تا پس از تبادل نظر و مذاکرات سران ارشد کشورهای عضو، با امضای بیانیه پایانی در خصوص راهکارهای توسعه هر چه بیشتر همکاریها و پیگیری دورهای توافقات توسط وزرای مرتبط و اجرای موافقتنامه، به تفاهم برسند.
همچنین محمدرضا عارف امروز و در حاشیه سومین همایش اقتصادی دریای خزر در دیدار با «خواجه مراد گلدی مراداف» معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان با اشاره به اولویت جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشورهای همسایه تاکید کرد: در این راهبرد، ترکمنستان جایگاه ویژهای دارد و بهترین تعبیر برای توسعه روابط تهران- عشقآباد را مقام معظم رهبری بیان کردند که ایران و ترکمنستان علاوه بر همسایگی، دو کشور خویشاوند هستند.
عارف با اشاره به مراودات و رفت و آمدهای دیپلماتیک و سیاسی سران عالی دو کشور خاطرنشان کرد: محدودیتی برای ارتقای روابط تهران- عشقآباد وجود ندارد و امیدواریم تفاهمنامهها و مذاکرات انجام شده در سفر هیأت ترکمنستان به ایران هرچه سریعتر عملیاتی و نهایی شود.
معاون اول رئیسجمهور افزود: پیشنهاد میشود مراودات تجاری دو کشور گسترش یابد و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی با محوریت بخش خصوصی و تسهیلگری دولتهای دو طرف در دستور کار قرار گیرد.
عارف همچنین بر توسعه روابط در حوزه انرژی، حملونقل، ترانزیت و همچنین توسعه گردشگری با توجه به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور تأکید کرد و برگزاری اجلاس خزر را فرصتی بسیار مناسب و راهبردی برای گسترش روابط اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر و همچنین ارتقای همکاریهای دوجانبه برشمرد و گفت: در همایش اقتصادی دریای خزر در تهران توسعه روابط کشورهای حاشیه این دریا در زمینههای تجاری، اقتصادی، محیط زیست، گردشگری و سرمایهگذاری بررسی و عملیاتی خواهد شد.
عارف همچنین بر ضرورت برگزاری جلسات منظم کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان تأکید کرد.
«خواجه مراد گلدی مراداف» معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلامهای گرم و صمیمانه رهبر ملی و همچنین رئیسجمهور ترکمنستان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگترین و بهترین کشورهای همسایه ترکمنستان است و اولویت جدی برای ارتقای همکاریها در حوزههای مختلف با جمهوری اسلامی ایران قائل هستیم.
وی افزود: سفرهای دیپلماتیک بین مقامات دو کشور علاوه بر ایجاد فرصتهای بزرگ به گسترش همکاریهای صنعتی، تولیدی، سرمایه گذاری و تجاری کمک شایان توجه میکند.
معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان با اشاره به اهمیت افزایش گردش تجاری خوبی که در حال حاضر بین دو کشور جریان دارد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران شریک اقتصادی اولویتدار، راهبردی، بلندمدت و آیندهنگر ترکمنستان است.
وی همچنین با قدردانی از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری سومین همایش اقتصادی خزر ابراز امیدواری کرد که نتایج همکاریهای چندجانبه و دوجانبه در منطقه خزر به بهبود رفاه مردم کشورهای حاشیه دریای خزر منجر شود.
-
سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۴:۵۶
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1269904/