بازار آریا

آخرين مطالب

رئیس سازمان بورس:

رقم تجارت تحریم 15 میلیارد دلار است و معلوم است که صدای کاسبان تحریم درمی‌آید اقتصاد ایران

رقم تجارت تحریم 15 میلیارد دلار است و معلوم است که صدای کاسبان تحریم درمی‌آید
  بزرگنمايي:

بازار آریا - رئیس سازمان بورس و اوراق بهاردار رقم تجارت کاسبان تحریم را 10 تا 15 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: در این شرایط که دولت در پی رفع تحریم است، معلوم است که صدای کاسبان تحریم درمی‌آید و تحرکاتی علیه دولت خواهند داشت.

حجت‌الله صیدی در همایش تامین مالی در دولت چهاردهم گفت: یکی از مسائل اساسی کشور و دغدغه اندیشمندان و مردم رشد اقتصادی است؛ بعد از تصویب و ابلاغ برنامه هفتم، دستیابی به رشد اقتصادی بیشتر مطرح شده و سؤال اساسی این است که آیا رشد 8 درصد امکانپذیر است یا نه؟
وی ادامه داد: پاسخ بستگی به اقدامات ما دارد و اگر اقدامات مورد نظر را اجرا کنیم رشد 8 تا 10 درصدی محقق می‌شود در غیر این صورت 8 دهم درصدی هم محقق نمی‌شود، رشد اقتصادی نیاز به تشکیل سرمایه و تامین مالی دارد این یک امر بدیهی است.
وی ادامه داد: برای رشد 8 درصدی باید سالی 200 تا 250 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داشته باشید، در سطح کلان باید 3 اقدام مهم صورت گیرد وگرنه تشکیل سرمایه 200 میلیارد دلاری یک رویاست.
وی ادامه داد: برنامه اول، رفع تحریم‌هاست که دولت چهاردهم از روز اول آن را در دستور کار دارد بدیهی است که صدای کاسبان تحریم درمی‌آید.
صیدی افزود: صحبت یکی دو میلیون دلار نیست بلکه 10 تا 15 میلیارد دلار کاسبی است و معلوم است که صدای عده‌ای درمی‌آید؛ به صورت عملیاتی همه ما با رفع تحریم‌ها مواجه بودیم، رفع 100 درصدی زمان زیادی می برد اما به صورت نسبی می‌شود بهبودی حاصل شود انشالله محقق شود.
وی افزود: نکته دوم بحث افزایش سرمایه اجتماعی است و بدون آن، تشکیل سرمایه در سطح قابل‌قبول، غیر ممکن است؛ باید وفاق که شعار دولت است در عمل پیاده شود. نکته سوم شیوه مدیریت و اداره شرکت و بنگاه هاست و اگر به صورت اشراقی عمل کنیم، رشد محقق نمی‌شود.
رئیس سازمان بورس گفت: باید هم بازار را توسعه دهیم هم عمق ببخشیم که به معنی افزایش کارآیی بازار است که امر زمان بری است، این برنامه را شروع کرده‌ایم اما سازمان بورس و بورس تهران و ... به تنهایی نمی‌توانند این کار را انجام دهند و باید همه دست به دست هم بدهیم
وی گفت: ما 3 اقدام را از فعالان بازار انتظار داریم البته بازار بازیگران مختلف با انتظارات مختلف دارد ولی می‌خواهم بگویم توسعه شرکت ها هم از طریق افزایش سرمایه و هم انتشار اوراق باید انجام شود.
صیدی ادامه داد: برای اینکه در تامین سرمایه و تشکیل سرمایه سرعت داشته باشیم نیاز داریم تا ناشران و شرکت‌ها شیوه مدیریت و اصول مدیریت خود را ارتقا دهند.
وی افزود: نمی‌شود افزایش سرمایه شرکتی را تصویب کرد که هنوز از 5 نفر هیأت مدیره، 3 نفر آنها تعیین نشده است؛ برخی شرکت‌های بزرگ ما در خصوص تعیین مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره رکورد زده‌اند، حتی برخی نهادهای مالی ما هنوز هیأت مدیره‌شان تعیین نشده‌اند، این در حالی است که هر فرد جدیدی که به هیات مدیره هلدینگ می‌آید حداقل یک سال زمان می‌برد تا متوجه شود چه کار باید بکند.
صیدی یادآور شد: مدیرعامل شستا تا زمانی که بتواند هلدینگ های دارویی سیمانی و ... بررسی و مشکلات آنها را دریافت کند و راه‌حل پیدا کند، کمترین زمان برای این فرآیند 6 ماه است، برخی مدیران شستا هنوز اسم شرکتهای تابعه را نمی دانند.
صیدی گفت: حتی سود برخی شرکتها که 100 میلیارد تومان اوراق منتشر می‌کنند، تکافوی هزینه‌های مالی انتشار اوراق را نمی‌دهد؛ چگونه می‌خواهند با سود 5 میلیارد تومانی اوراق 100 میلیارد تومانی منتشر کنند؟
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: باید دست به دست هم بدهیم نحوه مدیریت شرکتها را اصلاح کنیم.
صیدی افزود: نهادهای مالی به ما اعتراض می‌کنند که چگونه افزایش سرمایه برخی شرکتها را تایید کرده‌اید؟ این شیوه حکمرانی باید در نهادهای مالی و شرکتها اصلاح شود.
وی اقدام سوم را گزارشگری مالی استاندارد دانست و گفت: باید ترازنامه با ما حرف بزند وقتی گزارش حسابرسی 25 بند دارد هیچ کس نمی‌تواند تصمیم بگیرد.
امیدواریم هرچه زودتر از ناترازی رها شویم کشوری که روی انرژی خوابیده، شایسته نیست مازوت بسوزاند یا وضعیت برق ما این شکلی باشد و حتی گفته شود مازوت را در تابستان سوزانده‌ایم و دیگر مازوت نیست
صیدی ادامه داد: باید فرآیند گزارشگری ترازنامه مالی و صورتهای مالی اصلاح شود بدون صورت مالی روشن و شفاف نمی‌شود تصمیم گرفت، با صورت های مالی حسابرسی‌شده است که می‌توانیم تصمیم بگیریم که آیا ظرفیت افزایش سرمایه را دارد یا خیر؟
وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته یک شرکت بزرگ 70 همت درخواست افزایش سرمایه داشت و 60 همت آن در مجمع عمومی شرکت تایید شد اما برسی کردیم دیدیم کل سود آن 5 همت است؛ خب معلوم است که با 5 همت نمی‌شود افزایش سرمایه داد.
وی یادآور شد: اوراق بدهی دولتی 90 درصد اوراق بدهی بخش خصوصی است، بخش مهمی از کسری بودجه به خاطر نبود درآمدهای نفتی و تحریمهاست و اگر اینها را نداشته باشیم که دیگر دولت‌ها اوراق بدهی منتشر نمی‌کنند.
صیدی ادامه داد: به دولت اعلام کردیم بدون زمان بندی و بدون بازارگردان امکان انتشار اوراق بدهی نیست و دولت هم آن را پذیرفت، شخص آقای رئیس جمهور و اعضای ارزش دولت دغدغه بازار سرمایه دارند و از 7 انتظاری که داشتم، دو فقره را اجرا کرده‌اند.
وی تاکید کرد: امیدواریم به بازار سرمایه ای که عمق داشته باشد برسیم؛ بازار سرمایه یعنی ریسک؛ در دنیا درباره این ریسک تحقیقی شده و افرادی در دنیا جایزه نوبل برای براورد ریسک بازار دریافت کرده‌اند.
وی افزود: امیدواریم هرچه زودتر از ناترازی رها شویم کشوری که روی انرژی خوابیده، شایسته نیست مازوت بسوزاند یا وضعیت برق ما این شکلی باشد و حتی گفته شود مازوت را در تابستان سوزانده‌ایم و دیگر مازوت نیست.
50 درصد رشد بورس امسال مدیون دولت چهاردهم است
معصومه آقاپور مشور رئیس جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی نیز گفت: باید ببینیم در شرایط فعلی که تحریم ها و بحران های بین المللی نفس تولیدکننده ها را به بند آورده، باید چه کرد که تولید باقی بماند.
وی افزود: یکی از دستاوردهای دولت چهاردهم در عمر کوتاهش، رسیدن شاخص بورس به 3 میلیون است، از طرف تلاش شده این رشد با اتفاقات خوب رقم بخورد که یکی از مرکز مبادله ارز است.
آقاپور ادامه داد: مصوبات بودجه 1404 یک امیدواری برای بازار سرمایه و هدایت نقدینگی و کاهش انتشار اوراق بدهی بهدفعالان بورس داده است.
وی با بیان اینکه دولت قصد ندارد کسری بودجه را با انتشار اوراق پوشش دهد، ادامه داد: افزایش سرمایه از طریق سلب حق تقدم نیز در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: سازمان بورس تلاش می‌کند هم بازوی خوبی برای تامین مالی دولت باشد و هم محلی برای سرمایه‌گذاری.
آقاپور گفت: تورم دورقمی که تولید را به گروگان گرفته، امیدواریم دولت بتواند کنترل کند و شرایط فعلی را بهبود ببخشد و چراغ تولید را روشن نگه دارد.
مشاور رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران به رشد و توسعه نیاز دارد و نیازهای نسل فعلی را پاسخگو باشد، افزود: 50 درصد رشد بورس امسال مدیون دولت چهاردهم است.
وی با بیان اینکه اوراق گواهی 30 درصدی با نرخ پایین‌تر تمدید می‌شود، از بازار سرمایه به عنوان دریای بیکران سرمایه گذاری یاد کرد و گفت: باید تلاش کنیم گوهر نهان بازار سرمایه را به شرایط خوب تغییر دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1259785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لغو بازی به دلیل اجاره‌بها!

متخصص بازی با اعصاب!

پلیس‌بازی در تهران!

همین را می‌خواستید؟

انتصاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه

کاهش آلاینده‌‌‌های پالایش نفت اصفهان

معمای مشاغل سخت در یزد

گوگل کارمندانش را برای اخراج آماده می‌کند

امتیاز جدید هند به سازندگان گوشی‌های خارجی

متا حمله سایبری به واتس‌اپ را تایید کرد

تیغ افزایش تعرفه مالیات بر واردات روی گردن اپل

آینده تحریم‌های تکنولوژی

فولکس‌‌‌واگن پای میز مذاکره با ایالات متحده آمریکا

تلاش پورشه برای بهبود درآمد و فروش در چین

تداوم توقف ثبت‌سفارش خودرو

قماری به وسعت جهان

تسهیل‏‏‌گری به‌جای دخالت

تولید با دست‏‏‌های‏‏‌ خالی

خورشید بر افق

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - 1403/11/15

فرصتی برای رشد اکوسیستم کارآفرینی

چرا بازار سرمایه به پتروشیمی‌ها بی‌‌‌‌‌‌‌توجه بود؟

دیدار نتانیاهو با ترامپ

الشرع در آغوش ‌بن‌سلمان

شکاف درآمدی و عدالت مالیاتی

محکومیت 464میلیارد تومانی 4اخلالگر ارزی

شعبه ارزی بانک ملی در مرکز مبادله ایران افتتاح شد

اقتصاد بیش از هر وقت دیگری تشنه صلح است!

مصائب اقتصاد تازه از گور برگشته

دکه - 1403/11/15

بازآفرینی شهری در مسیر عدالت اجتماعی

مصدق مالیات خود را پرداخت می‌کرد

بهارستان - 1403/11/15

راهبرد - 1403/11/15

تجدید میثاق سران قوا با آرمان‌های امام(ره)

اعتماد به خدا و ورود به میدان

آزمایش دیپلماسی با ایران

توانمندی‌های جدید دفاعی

فوران حاشیه از برج میلاد

لابی‏‏‌گری بر پایه پژوهش

شناسایی یک پل ارتباطی بین فروش و بازاریابی

ژانویه سبز بازارهای مالی

بورس در سودای صعود

بازگشت خودروی ناقص

ائتلاف نامقدس

نفی FATF در گزارش مجلس

قیمت فروش تراکم 1404

جنگ جهانی تعرفه

تیغ کند مقررات‌زدایی

پیامدهای جنگ تجاری آمریکا علیه کانادا و مکزیک

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی