بازار آریا

آخرين مطالب

«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند؛

هفته پرنوسان بورس اقتصاد ایران

هفته پرنوسان بورس
  بزرگنمايي:

بازار آریا - شاخص کل بورس در هفته گذشته پس از نوساناتی که از 2 میلیون و 810‌هزار تا 2 میلیون و 746 واحد پشت سر گذاشت، در 2 میلیون و 830‌هزار واحد به کار خود پایان داد. از دیگرسو شاخص کل فرابورس در حدود 25 هزار واحد ثابت ماند. معاملات خرد، حق‌‌‌تقدم و صندوق‌های سهامی به طورمیانگین با رشد 83 درصدی به 7036 میلیارد تومان رسید. در این میان، خالص ورود پول هفتگی به 1381 میلیارد تومان افزایش یافت. تحلیلگران، تحولات سیاسی و مذاکرات را عامل اصلی جهت‌‌‌گیری بازار در خلال هفته پیش رو می‌‌‌دانند.
بازار داخلی
بازار سرمایه در انتظار مذاکرات
در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، شاخص کل بورس بیش از 19‌هزار واحد افزایش (نسبت به 10 فروردین‌‌‌) یافت.
در مجموع می‌توان گفت شاخص کل، هفته را در کانال 2 میلیون و 810‌هزار واحدی آغاز کرد و تا مرز 2 میلیون و 746‌هزار واحدی عقب‌نشینی کرد اما پس از آن با توقف در 2میلیون و 830‌هزار واحدی به کار خود در هفته معاملاتی گذشته پایان داد.
از دیگرسو شاخص کل هم‌وزن دو روز هفته گذشته را در محدوده قرمز سپری کرد اما در مجموع بیش از 9‌هزار واحد افزایش یافت و هفته گذشته را در کانال 818‌هزار واحدی به پایان رساند. از دیگر سو با پایان چهارشنبه، شاخص کل فرابورس در 24 هزار و 999واحد ایستاد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ارزش معاملات خرد سهام، حق‌‌‌تقدم و صندوق‌های سهامی به طور میانگین 7036میلیارد تومان بوده است که افزایش 83 درصدی نسبت به هفته قبل از آن را نشان می‌دهد. از دیگرسو در خلال آخرین روز هفته گذشته 467 میلیارد پول حقیقی از چرخه معاملات خارج شد، این در حالی است که خالص ورود هفتگی پول به 1381میلیاردتومان رسید.
به عقیده برخی از تحلیلگران تحولات سیاسی و مذاکرات در حال شکل‌‌‌گیری، جهت‌‌‌گیری بازارهای مالی را تحت‌تاثیر قرار داده است؛ به‌‌‌طوری که سناریوهای احتمالی مختلفی پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دارد. در صورت توافق اولیه که با لغو بخشی از تحریم‌‌‌ها همراه باشد، روند صعودی تقویت می‌شود. درصورت ادامه مذاکرات، بازار در چرخه تفسیرهای متناقض قرار می‌گیرد و سرمایه‌گذاران را به انتظار وضوح و رفع ابهام بیشتر وا‌می‌دارد. در صورت شکست مذاکرات، تحلیلگران معتقدند ناپایداری بازار تشدید می‌شود. در این میان، شکل‌‌‌گیری این انتظار که بازار سرمایه پتانسیل لازم برای تغییر روند را دارد، به‌‌‌عنوان یک عامل کلیدی مطرح می‌شود که جریان پول را به سمت بازارهای سرمایه هدایت می‌کند؛ اما این فرآیند نیازمند زمان و تایید اخبار مکرر است. در حال حاضر، جریان پول قوی مشاهده نمی‌شود و بخش عمده سرمایه‌‌‌های خارج شده از بازار‌های موازی (طلا و ارز)، وارد بورس نشده است.
بازار خارجی
ریزش پیوسته شاخص دلار
هفته‌‌‌ای دیوانه‌‌‌وار برای بازارها با زیان‌‌‌های سنگین دلار به پایان رسید. در میان ارزهای گروه 10، تنها کرون نروژ که نقدشوندگی پایینی دارد، از جمعه گذشته تاکنون نسبت به دلار ثابت مانده است. میزان رشد سایر ارزها از 0.8درصد پوند بریتانیا تا 2 تا 3درصد برای یورو، دلار استرالیا و دلار نیوزیلند و حتی 4.5درصد برای فرانک سوئیس ادامه دارد. در حال حاضر، سقوط دلار به‌‌‌نوعی به شاخصی برای «فروش آمریکا» تبدیل شده است. 
چرخش به سمت دیگر پناهگاه‌‌‌های امن سنتی نظیر فرانک سوئیس، ین ژاپن و حتی یورو، با توجه به از دست رفتن جذابیت دلار به‌‌‌عنوان پناهگاه امن، توجیه‌‌‌پذیر است. اما کاهش ارزش دلار در برابر ارزهای پرریسک‌‌‌تر از جمله دلار استرالیا و نیوزیلند نشانه‌‌‌ای است از اینکه بازارها به‌‌‌طور گسترده روی تضعیف بیشتر دلار شرط بسته‌‌‌اند. در این مقطع، پیش‌بینی کف قدرت دلار به‌‌‌اندازه حدس زدن تصمیم بعدی ترامپ درباره تعرفه‌‌‌ها پرریسک است. دلار ممکن است با هر خبر مثبتی درباره تجارت همزمان با رشد بازار سهام جهش کند، اما به‌‌‌نظر می‌رسد تنها عقب‌‌‌نشینی عمده از سیاست‌‌‌های حمایت‌‌‌گرایانه، به‌‌‌ویژه در قبال چین، می‌تواند آسیب واردشده به دلار در هفته گذشته را به‌‌‌طور پایدار ترمیم کند. ریسک نزولی برای دلار همچنان بالاست و شاخص دلار به‌‌‌آسانی در روز جمعه سطح حمایتی 100.0 را شکست و به زیر این محدوده بااهمیت نفوذ کرد.
از منظر داده‌‌‌های اقتصادی، در روز جمعه آمار شاخص قیمت تولیدکننده برای ماه مارس منتشر شد. این آمار برای شاخص تورم ترجیحی فدرال رزرو بسیار اهمیت دارد. داده‌‌‌های دانشگاه میشیگان نیز منتشر شد اما انتظار نمی‌رود تاثیر قابل‌‌‌توجهی بر بازار داشته باشند. چند سخنرانی از اعضای فدرال رزرو در تقویم قرار دارد و بازار به دقت دنبال خواهد کرد که آیا انتشار بهتر از انتظار CPI باعث می‌شود برخی از مقامات فدرال به کاهش زودتر نرخ بهره تمایل نشان دهند. 
احتمال ضمنی کاهش نرخ بهره در ماه مه همچنان پایین و حدود 30درصد است. یورو همچنان یکی از دریافت‌‌‌کنندگان اصلی جریان خروجی دلار است و در محدوده 1.125 معامله می‌شود، پس از نوسانات شدید پنج‌شنبه که قیمت آن را تا 1.138 نیز بالا برد. علاوه بر جذابیت یورو به‌‌‌عنوان ارزی نقدشونده و ذخیره‌‌‌، به‌‌‌نظر می‌رسد بازار همچنان خوش‌بین است که اتحادیه اروپا فعلا تمایلی به تشدید جنگ تجاری با آمریکا ندارد.

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291026/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس جمهور آمریکا: تعرفه‌های جدید در راه است

صدای انفجار در جنوب لبنان

پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید/ در کنار رودخانه‌ها اطراق نکنید

هشدار کارشناسان آمریکایی درباره احتمال رکود در این کشور

کشف سکونتگاه 3400 در مصر/ ماجرا چه بود؟

شنیده‌های یک خبرنگار آمریکایی درباره محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

تایید شهادت 37 غیرنظامی در حملات روز گذشته اسرائیل به غزه

ترامپ: نمی‌توانید از تعرفه‌ها فرار کنید!

وزیر جنگ اسرائیل: در صورت نپذیرفتن توافق توسط حماس، حملات به غزه تشدید می‌شود

افزایش هشدارها درباره فروپاشی نظم پولی آمریکا/ رکود اقتصادی در این کشور نزدیک است؟

گذار پرهزینه انرژی/ چگونه حمله روسیه به اوکراین فرآیند کربن‌زدایی را مختل کرد؟

بازدید معاون استاندار قزوین از شرکت نور الکفیل در کربلا

پیش شرط های گشایش اقتصادی پس از موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا/ FATF یک نیاز است و نمی‌توان آن را کنار گذاشت

کتاب توانمندی های اقتصادی و صنعتی استان قزوین به تجار عراقی اهدا شد

یمن نوزدهمین پهپاد آمریکایی را هم ساقط کرد

کمبود بودجه گریبان این سازمان بشردوستانه را هم گرفت

تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مستلزم اصلاح ساختار‌ها و ایجاد ثبات اقتصادی است

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور خیال بازنشستگان را راحت کرد | خبر مهم برای بازنشستگان کشوری

ایران و عراق می‌توانند در تمدن‌سازی نوین جهانی نقش مهمی ایفا کنند

انرژی پول و سیر تکامل آن

از سکه افتادن اوراق خزانه‌داری

اقتصاد ما و سیاست خارجی

چشم‌انداز شاخص کل در سایه تحلیل تکنیکال

معافیت‏‏‌های ترامپ؛ فرصتی طلایی برای رمزارزها؟

بازگشت دلار به ابتدای ترامپ 2

بازار سهام - 1404/01/25

هفته پرهیاهوی بازارهای مالی آمریکا چگونه رقم خورد؟

خودروهای صفر هم آلاینده هستند

پشت پرده مذاکره در «بیت‌الحیل»

شناسایی 892 مؤدی مشکوک به پول‌شویی در سال 1403

گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و امارات درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

ساز موافق بورس

گروسی تا قبل از شنبه، به تهران می‌آید

کدام کشورها بیشترین ذخایر آب شیرین جهان را دارند؟/ اینفوگرافیک

قیمت کاغذی ساخت مسکن

چرایی همراهی مجلس با مذاکرات

قطار قرضی در متروی پرند

طبل میان‌تهی مخالفان مذاکره

جزئیات برنامه دولت برای ساخت 75 هزار مسکن استیجاری

ایران در چهارراه حوادث

حفظ آمادگی حداکثری و ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری

هر شغل 820 هزار دلار!

بازآفرینی هویت در عصر دیجیتال

ایجاد تعادل مطلوب در رهبری سازمان

همزیستی مالکیت خصوصی با سیاستگذاری دولتی؟

دست دولت در جیب صندوق توسعه

ویترین «ساخت ایران» برای جهانیان

گلایه آماری پزشکیان از متولی مسکن

ارزیابی مثبت واشنگتن از مذاکره

ریسک‌زدایی از اقتصاد ایران

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی