سایه تعرفههای ترامپ بر اقتصاد جهانی / انگلیس برای تشکیل ائتلاف بینالمللی دستبهکار شد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - آفتابنیوز :
منابع نزدیک به دفتر نخستوزیر انگلیس اعلام کردند که «کییر استارمر» طی روزهای آینده تماسهایی با رهبران کشورهای همپیمان خواهد داشت تا از طریق تبادل اطلاعات و هماهنگی مشترک، از تشدید بحران اقتصادی ناشی از جنگ تجاری جلوگیری شود. بنا بر این گزارش، لندن در نظر دارد تا گروهی را مشابه ائتلاف حامیان اوکراین، برای حمایت از تجارت آزاد تشکیل داده و در همین چارچوب، نقش فعالی ایفا کند.
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که برآوردهای بانک دویچه آلمان نشان میدهد اعمال تعرفههای سنگین از سوی رئیسجمهوری آمریکا میتواند بین 50 تا 100 هزار شغل در انگلیس را تهدید کرده و رشد اقتصادی این کشور را بین 0.3 تا 0.6 درصد کاهش دهد. بهدنبال اعلام این تعرفهها، بازارهای جهانی نیز بهسرعت واکنش منفی نشان داده و حدود 5 هزار میلیارد دلار از ارزش خود را از دست دادهاند. شاخص بورس لندن (FTSE 100) نیز بدترین سقوط خود از زمان همهگیری کرونا را تجربه کرده و 5 درصد افت داشته است.
نخستوزیر انگلیس، جمعه شب در تماس تلفنی با نخستوزیران ایتالیا و استرالیا بر ضرورت هماهنگی کشورهای همفکر برای حفظ ثبات اقتصادی و امنیت جهانی تأکید کرده است. دفتر استارمر اعلام کرده که هدف از این تلاشها، طراحی بستههای حمایتی اقتصادی، رفع موانع رشد و نوسازی زیرساختها با تمرکز بر منافع طبقه کارگر است.
دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس نیز که برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به بروکسل سفر کرده است، به خبرنگاران گفت: «دولت آمریکا با بازگشت به حمایتگرایی، اقتصاد خود را یک قرن به عقب برده است. ما در انگلیس همواره به تجارت آزاد معتقد بودهایم و اقدامات یکجانبهای از این دست در راستای منافع مردم هیچ کشوری نیست.» او تأکید کرد که انگلیس همه گزینهها را روی میز دارد و همچنان در حال مذاکره برای رسیدن به یک توافق اقتصادی پایدار با واشنگتن است، اما «در اولویت، منافع ملی مردم انگلیس قرار دارد».
در این میان، برخی از تحلیلگران اقتصادی از احتمال ایجاد شکافهای تازه در روابط فراآتلانتیکی سخن گفته و هشدار دادهاند که «ائتلاف جهانی علیه جنگ تجاری ترامپ» ممکن است با شکلگیری بلوکهای مستقل در اروپا و آسیا همراه باشد. چتمهاوس، اندیشکده مشهور انگلیسی نیز در تحلیلی از این روند، خواستار «کاهش وابستگی تجاری اروپا به آمریکا» و «تمرکز بر بازارهای جایگزین» شده است.
پیشتر، چین در پاسخ به تعرفههای آمریکا، عوارض تلافیجویانه 34 درصدی بر کالاهای آمریکایی وضع کرد؛ اقدامی که به نگرانیها درباره آغاز جنگ تجاری میان دو ابرقدرت اقتصادی جهان دامن زده و به باور بسیاری از ناظران، دیگر کشورها از جمله انگلیس را در میانه این جنگ در معرض آسیب قرار داده است.
در واکنش به این تحولات، برخی مقامهای حزب کارگر خواستار احیای تجربه سال 2008 و تشکیل یک ائتلاف جهانی مانند آنچه در دوران گوردون براون برای مقابله با بحران مالی انجام شد، شدهاند. استورات وود، مشاور نخستوزیر پیشین انگلیس، تأکید کرد: «این بحران، فقط تهدید رکود نیست؛ بلکه تهدیدی علیه نظم اقتصادی جهانی است.»
به باور کارشناسان، در صورتی که دولت آمریکا بر مسیر تنشآفرین تعرفهای خود پافشاری کند، انگلیس ناگزیر خواهد بود به سمت همراهی با ائتلافهای چندجانبه گام بردارد تا از منافع اقتصادی خود صیانت کند؛ ائتلافی که لندن تلاش خواهد کرد تا در آن نهفقط بهعنوان یک عضو، بلکه بهعنوان بازیگری مؤثر، فعال و هماهنگکننده نقشی محوری ایفا کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴:۱۹
-
۱۵ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287557/