بازار آریا

آخرين مطالب

اکونومیست بررسی کرد

طرح پرحفره ترامپ برای خودروسازی آمریکا اقتصاد ایران

طرح پرحفره ترامپ برای خودروسازی آمریکا
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل : ‌‌‌دونالد ترامپ در دوم آوریل تعرفه‌‌‌های گسترده‌‌‌ای بر کالاهای وارداتی اعمال کرد و این روز را «روز رهایی» نامید. صنعت خودرو اما یک هفته زودتر طعم این تغییرات را چشید؛ چرا که رئیس‌‌‌جمهور آمریکا در 26 مارس اعلام کرد قصد دارد تعرفه‌‌‌های سنگینی بر خودروها و قطعات وارداتی وضع کند. هدف اصلی این اقدام، بازگرداندن تولید خودرو به خاک آمریکاست. با این حال، این تصمیم هزینه‌‌‌های سنگینی به همراه خواهد داشت. افزایش قیمت‌ها به کاهش فروش و محدود شدن گزینه‌‌‌های پیش‌‌‌روی مصرف‌کنندگان آمریکایی منجر می‌شود. در این میان، خودروسازان نیز از بخش بزرگی از سود خود «رهایی» خواهند یافت.
براساس گزارشی از نشریه اکونومیست، پیش از این، تهدید به اعمال تعرفه بر خودروهای وارداتی از مکزیک و کانادا در ماه فوریه و سپس دوباره در مارس مطرح شده و به تعویق افتاده بود، بنابراین اعلام این خبر چندان غیرمنتظره نبود. با این حال، سرعت اجرای تعرفه‌‌‌ها و میزان آنها از دید بانک جفریز بدترین سناریوی ممکن است. به‌‌‌ نظر می‌رسد ترامپ فقط برای دادن زمان بیشتر به دولتش برای سازماندهی تعرفه‌‌‌ها بر واردات از دیگر نقاط جهان، اجرای آنها را به تاخیر انداخته بود. او اعلام کرده است که این تعرفه‌‌‌ها در طول دوره ریاست جمهوری‌‌‌اش پابرجا خواهند ماند.
تعرفه 25 درصدی به ‌‌‌طور یکسان بر تمام 7.6 میلیون خودرویی که هر سال به آمریکا وارد می‌شود اعمال نخواهد شد. این تعرفه به ‌‌‌گونه‌‌‌ای تنظیم شده که بیشترین فشار را بر خودروسازانی وارد کند که حضور کمتری در خاک آمریکا دارند. حدود 3.6 میلیون خودرو هر سال از مکزیک و کانادا و تحت توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکا-مکزیک-کانادا (USMCA) وارد می‌‌‌شوند. خودروهایی که با قانون USMCA مطابقت دارند (قانونی که الزام می‌‌‌کند 75‌درصد از ساخت آنها در منطقه آمریکای شمالی انجام شده باشد) تنها به نسبت میزان قطعات غیرآمریکایی مشمول پرداخت تعرفه خواهند بود. تعرفه 25 درصدی از سوم مه بر قطعات خودرو نیز اعمال خواهد شد. با این حال، قطعاتی که با مقررات USMCA مطابقت داشته باشند، تا زمانی که سازوکاری برای محاسبه تعرفه بر اجزای غیرآمریکایی آنها تعیین شود، از این تعرفه معاف خواهند بود. از آنجا که نیمی از قطعات مورد استفاده در خودروهای ساخت آمریکا در خارج از کشور تولید می‌شود، هیچ خودروسازی از تبعات این تصمیم مصون نخواهد ماند. 
حتی تسلا، که تمامی خودروهای عرضه‌‌‌شده در بازار داخلی‌‌‌اش را در خاک آمریکا تولید می‌‌‌کند، به برخی قطعات وارداتی وابسته است. ترامپ آماده است که فشار بیشتری بر سه شرکت بزرگ خودروسازی دیترویت وارد کند. شرکت‌های فورد، جنرال موتورز و استلانتیس روزهای سخت‌‌‌تری در پیش دارند. هر سه شرکت خودرو و قطعاتی را از کانادا و مکزیک وارد می‌‌‌کنند. جنرال موتورز در سال گذشته همچنین 460‌هزار خودرو از کارخانه‌‌‌هایش در کره جنوبی وارد کرده است. حتی اگر فورد و جنرال موتورز بخشی از افزایش هزینه‌‌‌ها را به مشتریان منتقل کنند، کارگزاری برنستین تخمین می‌‌‌زند که سود عملیاتی آنها در سال 2025 ممکن است 30‌درصد کمتر از سال گذشته باشد. استلانتیس، که خودروهای ساخت مکزیک آن حاوی مقدار قابل‌‌‌توجهی قطعات ساخت آمریکا هستند، آسیب کمتری خواهد دید.
تصمیم دشوار
برای سایر شرکت‌ها وضعیت پیچیده‌‌‌تر است. برخی، مانند تویوتا و فولکس‌‌‌واگن، هم در آمریکا خودرو تولید می‌‌‌کنند و هم از مکزیک و سایر کشورها واردات دارند. با اینکه بسیاری از خودروهای آنها از تعرفه‌‌‌های ترامپ معاف خواهند بود، اما مثلا 530‌هزار خودرویی که تویوتا هر سال از ژاپن به آمریکا صادر می‌‌‌کند، مشمول تعرفه خواهند شد. بیشتر خودروهای برند آئودی که فولکس‌‌‌واگن در آمریکا می‌‌‌فروشد، در اروپا تولید می‌‌‌شوند. بی‌‌‌ام‌‌‌و و مرسدس‌‌‌بنز که در آمریکا و مکزیک خودرو می‌‌‌سازند، به دلیل استفاده از موتور و جعبه‌‌‌دنده‌‌‌های ساخت اروپا، دچار ضرر خواهند شد. شرکت‌هایی مانند پورشه و جگوار لندرور که تمام خودروهایشان را در اروپا تولید می‌‌‌کنند، تمام فشار این تعرفه‌‌‌ها را احساس خواهند کرد.
خودروسازان با تصمیم‌گیری دشواری درباره نحوه واکنش به وضعیت فعلی مواجه هستند. بیشتر آنها مقداری خودرو و قطعات را به‌‌‌ صورت ذخیره وارد کرده‌‌‌اند، اما تاثیر تعرفه‌‌‌ها طی چند هفته آینده و با تمام شدن این ذخایر احساس خواهد شد. با افزایش فشار ناشی از تعرفه‌‌‌ها، خودروسازان بخشی از هزینه‌‌‌های افزوده‌‌‌شده را خود جذب خواهند کرد، اما احتمالا قیمت‌ها را نیز بالا خواهند برد. تحلیلگران معتقدند که این افزایش ممکن است 10‌هزار دلار یا بیشتر به قیمت خودروهای لوکس و 3 تا 4‌هزار دلار به خودروهای با قیمت متوسط اضافه کند.
اما چالش واقعی در بلندمدت نمایان می‌شود. آیا شرکت‌های خودروسازی باید زنجیره‌‌‌های تامین فرامرزی را که در طول 30 سال ساخته‌‌‌اند، کنار بگذارند؟ حتی اگر ترامپ به وعده خود مبنی بر حفظ تعرفه‌‌‌ها در کل دوران ریاست جمهوری‌‌‌اش عمل کند، دولت بعدی ممکن است به‌‌‌ سرعت آنها را لغو کند. همچنین ممکن است ترامپ در برابر توافقاتی که بخشی از تولید را به آمریکا بازمی‌‌‌گردانند، در ازای کاهش تعرفه‌‌‌ها، انعطاف‌‌‌پذیر باشد. مقداری از تولید ممکن است با بهره‌‌‌گیری از ظرفیت‌‌‌های محدود و بلااستفاده در داخل آمریکا، از مکزیک یا کانادا به کشور منتقل شود.
اما همان‌طور که ارین کایتینگ از شرکت خدمات خودرویی کاکس اتوموتیو اشاره می‌‌‌کند، بازطراحی کارخانه‌‌‌ها برای تولید مدل‌‌‌های جدید و استخدام نیروی کار گران‌قیمت و عضو اتحادیه، هزینه‌‌‌ها را افزایش خواهد داد. راه‌‌‌اندازی دوباره کارخانه‌‌‌های تعطیل‌‌‌شده یا ساخت کارخانه‌‌‌های جدید ممکن است دو تا سه سال طول بکشد. استفانی برینلی از شرکت اس‌‌‌اندپی گلوبال معتقد است که خودروسازان باید تصمیماتی بگیرند که بر بازه‌‌‌ای 20 ساله، یعنی عمر یک کارخانه جدید، تاثیر می‌‌‌گذارد. ایجاد زنجیره‌‌‌های تامین در آمریکا نیز به همان اندازه دشوار خواهد بود. قطعاتی که به نیروی کار زیادی نیاز دارند، مانند دسته‌‌‌سیم‌‌‌ها، حتی با وجود تعرفه‌‌‌ها هم ممکن است در مکزیک ارزان‌‌‌تر تولید شوند و حتی اگر تولید به آمریکا منتقل شود، لزوما به رونق اشتغال منجر نخواهد شد.
مارک ویکفیلد از شرکت مشاوره الیکس پارتنرز اشاره می‌‌‌کند که در کارخانه‌‌‌های جدید، به‌‌‌طور کلی هر جا که امکان‌‌‌پذیر باشد، کارگران با سیستم‌های خودکار جایگزین خواهند شد تا هزینه‌‌‌ها به حداقل برسد. ترامپ می‌‌‌گوید که «اصلا برایش مهم نیست» اگر به دلیل تعرفه‌‌‌هایش قیمت خودروها بالا برود. اما واردات گران‌‌‌تر و افزایش هزینه ساخت خودرو در آمریکا، بی‌‌‌شک بر فروش تاثیر منفی خواهد گذاشت. 
آمریکایی‌‌‌ها در سال گذشته 16 میلیون خودرو خریدند. تحلیلگران پیش‌بینی می‌‌‌کنند که این رقم امسال ممکن است بین 1 تا 2.5 میلیون کاهش یابد؛ بیشترین آسیب نیز به مدل‌‌‌های ارزان‌قیمتی خواهد رسید که دیگر واردات یا تولید آنها در داخل صرفه اقتصادی ندارد. تولید خودروهای کمتر اما گران‌‌‌تر و حذف خریداران کم‌‌‌درآمد از بازار، نوع عجیبی از «رهایی» به‌‌‌نظر می‌‌‌رسد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خراسان رضوی اولین شریک صادراتی افغانستان است

انتقاد امام جمعه یاسوج از سهم‌خواهی‌های اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد

نوسانات شدید بیت‌ کوین و تتر

فرصت محدود دریافت بیت کوین بدون قرعه کشی و سرمایه اولیه

جادوگری در فوتبال رخنه کرده یا فوتبال در جادوگری؟

مدیران البرز در راستای تحقق شعار سال، همدل عمل‌ کنند

زیان 90 میلیارد دلاری آرامکو

آخرین وضعیت مذاکره غیر‌مستقیم با آمریکا از زبان عراقچی

ادامه روند افزایش قیمت طلا و سکه؛ دلار به کانال 104 هزارتومان رسید

پرواز مستقیم تهران به دوحه و برعکس/ برای تهیه بلیت به این سایت مراجعه کنید

واکنش سفیر روسیه در بغداد به تحویل بشار اسد

رشد اقتصادی 8 درصدی به چه میزان سرمایه جدید نیاز دارد؟

برنامه‌ریزی برای جهش سرمایه‌گذاری در سال «تولید و سرمایه‌گذاری»

انتقاد امام جمعه یاسوج از سهم خواهی های اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد

زمین‌خواری در شهرک ایثار اردبیل

ترامپ نیامده، مردم را به خیابان کشاند/ تظاهرات سراسری ضد دولتی در سراسر آمریکا/ خشم مردم از سیاست‌های اقتصادی سکاندار جدید کاخ سفید/ تظاهرا کنندگان: کاری کنید ایلان ماسک برود +عکس و فیلم

تغییر مهم در فیش حقوقی کارکنان و بازنشستگان

خروج اعتراضی نماینده ایران از نشست IPU+ فیلم

چین باز هم مقصد اصلی صادرات ایران/ کارنامه تجارت خارجی 1403 منتشر شد

گوشت گوسفند و گوساله، امروز 17 فروردین با چه قیمتی عرضه شد؟

افزایش نسبی دما طی 5 روز آینده/ افزایش ابر و رگبار پراکنده در انتظار تهران

غلبه بر اهمال کاری؛ کلید موفقیت در سال جدید

بحران سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی ایران

تهدید مالی دانشگاه براون به‌دلیل ادعای یهودستیزی

زنگ خطر برای دلار؛ بانک‌های مرکزی در صف خرید طلا

صدور بیش از 103 هزار مجوز کسب‌وکار در یزد در سال 1403

تعرفه‌های تجاری ترامپ بر اقتصاد ایران تاثیر می‌گذارد؟/ اقدام ترامپ می‌تواند برای ایران فرصت باشد

یک ابلاغیه جدید از سوی قالیباف درباره انتقال محکومان

بازگشت طلا و سکه به مسیر صعودی

عزل 3 مدیر در پی استفاده غیرماموریتی از بالگرد

طلب کمک برای متروی تهران

طرح ترافیک رایگان برای پلاک‌ شهرستان

تکذیب گرانی آیفون در ایران با سیاست جدید تعرفه ای ترامپ

توزیع سیب زمینی 29500 تومانی در میادین میوه

توضیح اوحدی درباره آئین‌نامه واردات خودرو جانبازان

توسعه و تحول برنامه‌های فرهنگی در سال جدید با همدلی و هم‌افزایی محقق می‌شود

زمان ارسال صورتحساب مالیاتی تمدید شد

لورا لومر؛ زن جنجالی عامل زلزله در کاخ سفید

صادرات ایران به آمریکا 4.5 برابر شد

عربستان قیمت نفت را برای مشتریان آسیایی کاهش داد

صدور بیش از 100 هزار مجوز کسب و کار به صورت الکترونیک در استان یزد

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

کشف «لوازم خانگی قاچاق» به ارزش 20 میلیارد ریال در کرج

تاثیر سفیر جدید آمریکا بر روابط آنکارا – واشنگتن

افزایش 10 درصدی مالیات بر ارزش افزوده طلا

باران، رعدوبرق و وزش باد شدید در 21 استان/ دریا در مناطق ساحلی متلاطم می‌شود

افزایش یا کاهش تعرفه‌ واردات خودرو چه تاثیراتی بر قیمت‌ها دارد؟

بانک مرکزی پایگاه ملی داده‌های اعتباری راه اندازی می کند

زمان برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری بالادستی نفت و گاز تغییر کرد

پزشکیان: اگر FATF داخلی را اجرا کنیم، مصادیق فساد رفع می‌شود

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی