بازار آریا

آخرين مطالب

چین باز هم مقصد اصلی صادرات ایران/ کارنامه تجارت خارجی 1403 منتشر شد اقتصاد ایران

چین باز هم مقصد اصلی صادرات ایران/ کارنامه تجارت خارجی 1403 منتشر شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - فارس : کارنامه تجارت خارجی کشور در سال 1403 منتشر شد.
بر اساس کارنامه تجارت خارجی ایران در سال 1403 ،طی سال گذشته کشورمان در مجموع 130 میلیارد دلار مبادلات تجاری غیرنفتی داشته است.
کارنامه تجارت خارجی کشور در سال 1403 منتشر شد و تجارت 130 میلیارد دلاری ایران با دنیا در سال گذشته محقق شد.فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در تشریح کارنامه مقدماتی تجارت خارجی کشورمان در سال گذشته گفت: تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال 1403 با 11.39 درصد افزایش نسبت به سال 1402 به رقم 130 میلیارد و 219 میلیون دلار رسید.وی افزود: میزان وزنی تجارت خارجی غیر نفتی کشور در این مدت 191 میلیون و 229 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.63 درصد افزایش نشان می‌دهد.عسگری اظهار داشت: از مجموع تجارت غیرنفتی کشور 57 میلیارد و 844 میلیون دلار به صادرات غیر نفتی (بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) و 72 میلیارد و 375 میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب 15.62 درصد و 8.22 درصد افزایش داشته است.
به گفته وی صادرات غیرنفتی در مدت یاد‌شده به لحاظ وزنی 10 درصد افزایش داشته و واردات در این مدت با یک درصد کاهش مواجه بوده است.عسگری در مورد صادرات کالاهای پتروشیمی در سال 1403 اظهار داشت: سال گذشته 61 میلیون و 644 هزار تن انواع کالاهای پتروشیمی به ارزش 24 میلیارد و 914 میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزن 27 درصد و از حیث ارزش 28 درصد افزایش نشان می‌دهد.رئیس کل گمرک ایران 3 قلم عمده کالای صادراتی در سال گذشته را گاز طبیعی با 6 میلیارد و 866 میلیون دلار، پروپان مایع شده با 3 میلیارد و 635 میلیون دلار و بوتان مایع شده با 2 میلیارد و 211 میلیون دلار ذکر کرد.معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص 7 کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان در سال گذشته افزود: در این مدت چین با 14 میلیارد و 854 میلیون دلار، عراق با 11 میلیارد و 941 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 7 میلیارد و 201 میلیون دلار، ترکیه با 6 میلیارد و 889 میلیون دلار، پاکستان با 2 میلیارد و 423 میلیون دلار، افغانستان با 2 میلیارد و 414 میلیون دلار و هند با یک میلیارد و 899 میلیون دلار 7 کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.
وی در باره میزان وزنی صادرات غیرنفتی و واردات در سال گذشته افزود: در سال 1403 به میزان 151 میلیون و 971 هزار تن کالا از کشور صادر و 39 میلیون و 258 هزار تن کالا وارد کشور شده است. عسگری در مورد 3 قلم عمده کالای وارداتی در سال گذشته اظهار داشت: طلا به اشکال خام با 8 میلیارد و 51 میلیون دلار، ذرت دامی با 2 میلیارد و 978 میلیون دلار و تلفن‌های همراه هوشمند با 2 میلیارد و 402 میلیون دلار 3 قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند. کنجاله سویا با یک میلیارد و 954 میلیون دلار، دانه سویا با یک میلیارد و 318 میلیون دلار، انواع کشنده با یک میلیارد و 273 میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و 266 میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با یک میلیارد و 53 میلیون دلار نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.به گفته وی، امارات متحده عربی با 21 میلیارد و 981 میلیون دلار، چین با 19 میلیارد و 325 میلیون دلار، ترکیه با 12 میلیارد و 474 میلیون دلار، آلمان با 2 میلیارد و 430 میلیون دلار، هند با یک میلیارد و 747 میلیون دلار، هنگ‌کنگ با یک میلیارد و 394 میلیون دلار و فدراسیون روسیه با یک میلیارد و 350 میلیون دلار 7 کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در سال گذشته بود‌ه‌اند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288343/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخصیص یک‌میلیارد دلاری برای بازشدن گره توسعه میادین نفتی

جزییات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

زمان وقوع بارش‌‎های پراکنده در پایتخت/ بازگشت هوای آلوده به تهران

چند کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج سال معامله شد؟

عراقچی: ایران آماده است با جدیت وارد تعامل شود

ادامه روند ریزش قیمت طلا و سکه؛ نوسان دلار در کانال 99 هزارتومانی

برنامه‌ریزی برای تقویت سرمایه‌گذاری ایران در بازار عراق

کبیری: تضعیف مزیت‌های قانونی، مناطق آزاد را از رقابت منطقه‌ای خارج می‌کند

عارف: باید محور کار اقتصادی، بخش خصوصی باشد

مدیر اجرایی JPMorgan: FED ممکن است قبل از ملاقات ماه مه به کاهش نرخ اضطراری نیاز پیدا کند

خروج صندوق بازنشستگی کشوری از بنگاه‌داری

جاسوسی ایلان ماسک از کارمندان آمریکا

دلیل افزایش بی سابقه اجاره بها در سال 1403 چه بود؟

آخرین قیمت ماشین لباسشویی های پرفروش بازار ایران

برگزاری سی‌‌امین المپیاد علمی دانشجویی در این تاریخ

آغاز حراج خودروهای وارداتی تملیکی در سال جدید

تحلیل تسنیم از فروکش کردن تب خرید دلار

زمان پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان اعلام شد

دولت، طرح کالابرگ را ادامه دهد

بحران‌ها زمینه‌ساز انسجام و همبستگی بیشتر در جامعه شده است

ارائه برنامه توسعه لرستان به رئیس‌جمهور

استاندار مرکزی روز «همت اقتصادی» را برای حمایت از تولید اعلام کرد

مردم معتقدند واحدهای کوچک تولیدی، گزینه بهتری برای سرمایه‌گذاری است

توسعه همدان با قطعه توانمندی زنان کامل می‌شود

مهلت ثبت‌نام در نوبت دوم کنکور 1404 تمدید شد

ظریف: ایران انتخاب درست را انجام داد

شوک مذاکره ایران و آمریکا به بازار طلا و ارز؛ سقوط آزاد قیمت ها

خاموشی های برنامه ریزی شده به تهران رسید/ 4 روش برای اطلاع از زمان قطع برق

جزئیات دومین نامه آمریکا به ایران

یک سوم بیماران از تهیه دارو منصرف می شوند

عاقبت بیت کوین واقعا چه خواهد بود؟

کرکره برقی جان کودک 4 ساله را گرفت

رأی دیوان عدالت اداری به اهلیت شرکت کروز

ضوابط خرید و فروش آرد ابلاغ شد

بازار سهام آمریکا دوباره سقوط کرد

کفایت شناسه یکتابرای استعلامات مالیاتی

وعده معاون وزیر برای رفع مشکل تامین زمین محرومان

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 175 تن از جامعه ایثارگری

زاخارووا: امیدواریم رایزنی‌های ایران، روسیه و چین به ثبات وضعیت کمک کند

بورس سبزپوش شد

زمان پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی

چرا کاهش نرخ بیکاری باعث افزایش اشتغال نشد؟

استفاده از ظرفیت‌های صنعت پتروشیمی برای تحقق شعار سال

انتشار فهرست جدید شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید

افزایش سرمایه‌گذاری مجموعه‌های اقتصادی وزارت دفاع در کرمان

حداقل انتظار از کشورهای اسلامی، قطع روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی است

از اقتدار ملی تا سرمایه‌گذاری برای تولید

اراده‌ جدی استاندار مرکزی برای گره‌گشایی از کارِ تولید و فعالان اقتصادی

دستور قالیباف برای پیگیری ابعاد حادثه معدن دامغان

گفت‌وگوی عراقچی با رئیس‌جمهور این کشور + عکس

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی