بازار آریا

آخرين مطالب

پیش‌بینی شوکه‌کننده بازارها در سال 1404! / آیا پس‌اندازهای شما در خطر است؟ اقتصاد ایران

پیش‌بینی شوکه‌کننده بازارها در سال 1404! / آیا پس‌اندازهای شما در خطر است؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تحلیل‌ها نشان می‌دهد که سیاست‌های انقباضی دولت، با وجود افزایش نقدینگی ریالی، منجر به کاهش نقدینگی دلاری شده است. این وضعیت باعث شده تا کارشناسان در مورد احتمال جهش‌های بزرگ قیمتی در بازارهای ارز، طلا، مسکن و بورس در سال جاری نظرات متفاوتی داشته باشند.
نرخ تورم همچنان بالاست و رکود در برخی بازارها، به‌ویژه مسکن و بورس، نگرانی‌هایی را در میان سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است.
تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری نیز بر اقتصاد کشور فشار وارد می‌کنند و تصمیم‌گیری‌های دولت در این زمینه، نقش مهمی در آینده اقتصادی ایران خواهد داشت. در این میان، پرسش اصلی این است که آیا روند فعلی ادامه خواهد یافت یا بازارها در سال جاری با تحولات جدیدی روبه‌رو خواهند شد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش، به سراغ علی رئوفی، کارشناس اقتصادی رفتیم تا به بررسی چشم‌انداز اقتصاد ایران و تاثیر آن بر بازارهای مالی در سال 1404 بپردازیم.
نقدینگی دلاری در پایین‌ترین سطوح تاریخی! رئوفی با اشاره به شرایط اقتصاد کلان و تاثیر آن بر بازارهای مالی به تجارت‌نیوز گفت: «در حالی وارد سال 1404 شده‌ایم که سیاست‌های انقباضی دولت، علی‌رغم افزایش نقدینگی ریالی، باعث کاهش نقدینگی دلاری شده است.»
او در ادامه با اشاره به وضعیت نامناسب نقدینگی کشور افزود: «مجموع نقدینگی کشور اکنون حدود 110 میلیارد دلار است که یکی از پایین‌ترین سطوح تاریخی آن در 20 الی 30 سال گذشته محسوب می‌شود. با این حال، در مقاطع جهش‌های ارزی مانند سال‌های 91، 96 و 99، نقدینگی دلاری کشور در سطح بالاتری قرار داشت.»
این کارشناس اقتصادی با مقایسه شرایط کنونی با سال‌های گذشته تصریح کرد: «در سال 1399 که تمام بازارها رشد چشمگیری را تجربه کردند، نقدینگی دلاری کشور حدود 400 میلیارد دلار بود. این مقدار بالا باعث شد که دلار افزایش یابد و در پی آن، سایر بازارها مانند مسکن، خودرو و سهام نیز رشد کنند.»
آیا باید منتظر جهش ناگهانی قیمت‌ها باشیم؟ رئوفی با تاکید بر شرایط فعلی اقتصاد ایران، معتقد است: «در شرایطی که نقدینگی دلاری پایین است، امکان وقوع جهش‌های ناگهانی در بازارها وجود ندارد؛ در صورتی که دولت سیاستی اتخاذ کند که منجر به افزایش چاپ پول نشود، دلار نیز ظرفیت رشد بالایی نخواهد داشت.»
او با اشاره به چالش‌های پیش روی دولت خاطرنشان کرد: «اما با توجه به کسری بودجه و کاهش درآمدهای نفتی، دولت ناگزیر به افزایش چاپ پول خواهد بود که به‌ تبع آن، نرخ ارز نیز افزایش خواهد یافت.»
پیش‌بینی بازار مسکن تا تابستان 1404 رئوفی با توجه به محدودیت‌های موجود، پیش‌بینی خود از بازار مسکن را این‌گونه بیان کرد: «به دلیل محدودیت‌های نقدینگی دلاری، نمی‌توان انتظار رشد چشمگیری را در هیچ‌یک از بازارها داشت. این مساله به‌ویژه در بازارهایی که نیاز به نقدینگی بالا دارند، مانند مسکن، تاثیر محسوسی خواهد داشت.»
این تحلیلگر اقتصادی با اشاره به وضعیت کنونی بازار مسکن افزود: «پیش‌بینی می‌شود که این بازار تا تابستان 1404، رشدی بین 20 تا 30 درصد را تجربه کند و بعد از آن بازار وارد رکود شود. بنابراین میزان افزایش قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم عمومی خواهد بود.»
سرنوشت دلار در سال 1404 چه خواهد شد؟ رئوفی در خصوص بازار ارز اظهار داشت: «رشد قیمت دلار نیز در سال جاری متناسب با میزان رشد نقدینگی خواهد بود. اگر نقدینگی 30 تا 35 درصد افزایش یابد، دلار نیز در همین محدوده رشد خواهد کرد و به حوالی 125 تا 130 هزار تومان خواهد رسید.»
او با تاکید بر سیاست‌های دولت در زمینه چاپ پول تصریح کرد: «اما در صورتی که دولت چاپ پول بیشتری را در دستور کار قرار دهد، افزایش نرخ ارز نیز بیش از این مقدار خواهد بود.»
بورس، ارزشمند اما بدون تقاضا! رئوفی با نگاهی انتقادی به وضعیت بورس در سال 1404 گفت: «تقریبا تمامی کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که سهام شرکت‌ها در حال حاضر کمتر از ارزش ذاتی خود معامله می‌شود. با این حال، بازار سرمایه به دلیل نااطمینانی‌های سیاسی و اقتصادی، با کمبود تقاضا مواجه است.»
این کارشناس اقتصادی با تشبیه وضعیت بورس به شرایط نامساعد اقتصادی افزود: «هرچند که ارزش واقعی شرکت‌های بورسی بالاست، اما چشم‌انداز مبهم اقتصادی و سیاسی باعث شده که سرمایه‌گذاران تمایلی به خرید نداشته باشند. بورس مانند هتلی مجلل در بیابانی برهوت است که ارزش ذاتی بالایی دارد اما بدون تقاضا خواهد بود.»
او با اشاره به روند خروج سرمایه از بورس اظهار کرد: «در شرایط فعلی، نقدینگی جدیدی وارد بازار سرمایه نمی‌شود، بازار سهام خروج پول شدیدی را شاهد بوده و بخش عمده سرمایه‌گذاران پول خود را به سمت صندوق‌های طلا سوق داده‌اند.»
این کارشناس اقتصادی در پایان پیش‌بینی خود از وضعیت بورس در سال جاری گفت: «بنابراین نمی‌توان تصویر مناسبی از بازار سرمایه داشت؛ مگر اینکه وضعیت بی‌ثباتی اقتصاد در مقطعی استیبل شود. برای مثال در سال 1399 سرمایه‌گذاران می‌دانستند که ایران تحریم است و کسری بودجه دارد اما اطمینان داشتند که شرایط وخیم‌تر از آن نمی‌شود.»
پیش‌بینی بازار خودرو در سال 1404 رئوفی درباره بازار خودرو توضیح داد: «پیش‌بینی می‌شود که قیمت خودرو در 6 ماه نخست سال جاری، بین 30 تا 35 درصد افزایش یابد.»
وی با اشاره به سیاست‌های دولت در زمینه واردات خودرو ادامه داد: دولت احتمالا واردات خودرو را محدودتر خواهد کرد تا بتواند منابع ارزی را کنترل کند. علاوه بر این، با افزایش نرخ ارز و بالا رفتن هزینه‌های تولید، خودروسازان داخلی نیز نیاز به دریافت مجوز برای افزایش قیمت خواهند داشت.»
آیا طلا همچنان جذاب خواهد بود؟ این تحلیلگر اقتصادی در خصوص بازار طلا گفت: «با توجه به بی‌ثباتی‌های بین‌المللی و سیاست‌های پولی آمریکا، روند قیمت جهانی طلا صعودی خواهد بود.»
وی افزود: «جنگ اوکراین و روسیه، تنش‌های خاورمیانه و سیاست‌های اقتصادی آمریکا باعث شده که سرمایه‌گذاران به سمت دارایی‌های امنی مانند طلا حرکت کنند.»
رئوفی با اشاره به تاثیر سیاست‌های اقتصادی آمریکا بر بازار طلا ادامه داد: «سیاست‌های اقتصادی ایالات متحده باعث شده که نقدینگی از بازارهای پرریسک مانند رمزارزها خارج شود و وارد بازار طلا شود. این روند در ماه‌های اخیر نیز مشاهده شده است.»
این کارشناس اقتصادی درباره روند طلای جهانی گفت: «انتظار می‌رود که قیمت هر اونس طلا در سطح 3100 دلار تثبیت شود و در ادامه به 3700 دلار نیز برسد.»
توصیه‌هایی برای سرمایه‌گذاری در سال 1404 رئوفی همچنین خاطرنشان کرد: «در داخل کشور نیز، به دلیل افزایش کسری بودجه و رشد نرخ تورم، طلا همچنان گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاری خواهد بود. بنابراین قطع به یقین رشد طلا و سکه اتفاق خواهد افتاد که بخشی از آن معطوف به افزایش قیمت دلار است.»
وی افزود: «در داخل کشور نیز، قیمت سکه و طلا تحت تاثیر افزایش نرخ ارز و رشد انس جهانی، روندی صعودی خواهد داشت. بنابراین سرمایه‌گذاری در طلا بازدهی بیشتری نسبت به دلار خواهد داشت.»
جمع‌بندی و پیش‌بینی نهایی این کارشناس بازارهای مالی در پایان تاکید کرد: «در هیچ‌یک از بازارها، رشدهای انفجاری مانند سال‌های گذشته دیده نخواهد شد، اما تمامی دارایی‌ها متناسب با رشد نقدینگی افزایش قیمت را تجربه خواهند کرد.»
وی تصریح کرد: «اگر نقدینگی در محدوده 30 تا 35 درصد افزایش یابد، تمامی بازارها نیز در همین محدوده رشد خواهند کرد. اما در این میان، برخی دارایی‌ها مانند طلا، به دلیل افزایش قیمت جهانی، می‌توانند بازدهی بالاتری داشته باشند.»
او در پایان گفت: «در مجموع، طی سال 1404 شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود، اما هیچ بازاری رشدهای 100 یا 200 درصدی را تجربه نخواهد کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1286795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یوسفیان ملا: بانک‌ها باید پشتیبان تولید باشند

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا

عذرخواهی شروین حاجی‌پور از عوامل «پسر دلفینی»

نوروزنگار 1404

تعرفه‌های ترامپ چه به ارمغان می‌آورد؟

رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا اخراج شد

زمانتان را بازخرید کنید

اتحاد شرکت‌های شارژ خودرو برای شبکه اروپایی

«جذب پول در صنایع»؛ چگونه؟

عدم ‏‏‏‏‌ثبات اقتصادی؛ مانع اصلی سرمایه‌گذاری در تولید

ریزش تاریخی دلار

بورس در پیچ و خم بهار

عبور از «تردید حداکثری»

لرزش نبض بورس ایران با تصمیم نمادین ترامپ؟

بازارها به زانو درآمدند

عواقب تعرفه خودرویی ترامپ

فروش تسلا به کف رسید

«نه به تصادف» با خودروی فرسوده و جاده ناهموار

بورس در اندیشه جبران

تورم ترکیه آرام آرام کم می‌شود؟

رشد مشاغل ایالات‌متحده؛ بیش‌ازحد انتظار

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی درخصوص مالیات ارزش افزوده طلا و جواهر 1404

سراب تعرفه ترامپی

دانشجویان چگونه می‌توانند بیمه شوند؟

نقش سیستم بانکی در نجات اقتصاد ایران

سقوط رتبه اعتباری چین

آتن در مسیر خودمختاری استراتژیک

دستور رئیس‌جمهور برای پایان یک بحران

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

غرق شدن پسربچه سه ساله در رودخانه کارون/ عملیات نجات بی‌نتیجه ماند

نزاع تل‌آویو- آنکارا در شام

چرا 838 نفر به وقت بهار مردند؟

اعدام یا حبس طویل‏‌المدت؟

بن‌بست «پایتخت»

رشد تسهیلات فرزندآوری در 1403

«بندر خشک» روی ریل توسعه

رقابت غول‌های فناوری برای خرید تیک‌تاک

پشت‌پرده تعدیل کاهش عرضه اوپک‏‏‏‏‏‏‌پلاس

پیامدهای تخریب لوله انتقال آب

انزوای بزرگ‌ترهای بورسی

حمله موشکی روسیه به نشست نظامیان اوکراینی و خارجی/ 85 نفر کشته شدند

ساعات کاری ادارات به روال قبل از 16 فروردین بازگشت

هیچ نیازی به مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا وجود ندارد

مسائل سرمایه‌گذاری

الزامات رشد سرمایه‌گذاری

پیام نوروزی رئیس‌جمهور به مردم ایران

«سرمایه‌گذاری برای تولید» در گرو خروج قهرمانانه دولت از اقتصاد

اقتصاد ایران «امنیت» می‌خواهد نه نهاد امنیتی

کلید «قفل تولید»

1404؛ سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی