838 نفر در 20 روز جان خود را از دست دادند؛
«نه به تصادف» با خودروی فرسوده و جاده ناهموار
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد: در آخرین روزهای باقیمانده از سال 1403 پویشی تحت عنوان «نه به تصادف» با هدف ارتقا و افزایش ایمنی سفرهای نوروزی راهاندازی شد. نتیجه اینکه طبق آمار ارائهشده از سوی رئیس پلیس راهور، تعداد جانباختگان طی 20 روز گذشته به 838 نفر رسیده است. در این زمینه رئیس پلیس راهور ناجا از افزایش تعداد جانباختگان سفرهای نوروزی تا پایان تعطیلات خبر داده است.
طبق آمارهای ارائه شده از سوی پلیس راهور در نوروز سال 1403 در مجموع یکهزار و 89 نفر، شامل 831 نفر مرد و 258 نفر زن، در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند. این رقم به طور میانگین بیانگر مرگ روزانه 54.5 نفر در تصادفات ایام نوروز سال 1403 بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (سال 1402) 10.5درصد کمتر بود. بنابراین تعداد فوتیهای جادهای در سال 1404 نسبت به سال 1403 حدود 23درصد کاهش داشته است. البته تعداد فوتیهای اعلامشده در سالجاری طبق اظهارات رئیس پلیس راهور ممکن است افزایشی شود چرا که جادههای کشور همچنان پرتردد اعلام شده است. طبق بررسی آمار تلفات تصادفات نوروزی طی 5سال گذشته (از 1399 تا 1403) بیشترین تعداد کشتههای تصادفات نوروزی با یکهزار و 217 قربانی در سال 1402 و کمترین آن با 534 فوتی در سال 1399 (سال اعمال محدودیتهای سفر به دلیل شیوع کرونا) به ثبت رسیده است.
به این ترتیب اگرچه تعداد فوتیهای سال 1404 هنوز به سال 1402 نرسیده اما نسبت به سال گذشته با افت همراه بوده است. حال سوالی که مطرح میشود این است که آیا کاهش تلفات جادهای را باید با پویش «نه به تصادف» مربوط دانست. طبق گزارشهایی که طی یک دهه گذشته از سوی راهور ناجا منتشر شده عامل انسانی بیشترین دلیل تصادفات جادهای را رقم زده است با این حال کیفیت خودروهای داخلی و افزایش سن فرسودگی خودروها همچنین راهها و جادههای ناهموار نیز از دلایل بعدی تصادفات خوانده میشود. در این بین اگرچه دولت متولی پویش مذکور بود و این پویش به عنوان بخشی از یک پویش فرهنگی میتواند خیلی تاثیرگذار باشد اما واقعیت این است که کاهش تصادفات جادهای فقط با توصیه به مردم برای «رانندگی خوب» حل نمیشود. رانندگی خوب لازم است، ولی کافی نیست. اگر جادهها ناامن باشند و خودرو استاندارد نباشد، حتی بهترین راننده هم قادر نیست از تصادفات جلوگیری کند.
در حال حاضر خیلی از جادههای کشور طراحیهای قدیمی دارند یا به سن فرسودگی نزدیک میشوند، این در شرایطی است که توسعه آزادراهها، نصب سیستمهای هوشمند (دوربین و تابلوهای هشداردهنده) و ترمیم مداوم جادهها میتواند از تصادفات جادهای ممانعت کند. موضوع بعدی، بهبود کیفیت خودروهای داخلی است. آنچه مشخص است، خودروهای داخلی از نظر ایمنی نسبت به استانداردهای جهانی بسیار عقب ماندهاند. اگر خودروها سیستم ترمز اضطراری، کنترل پایداری (ESP)، یا حتی سیستم هشدار خروج از خط را داشته باشند، خیلی از تصادفها منجر به مرگ و میر نمیشود. از سوی دیگر خودروهای فرسوده نیز یکی از عوامل مهم و پنهان تصادفات جادهای محسوب میشوند. طی پنج سال گذشته خروج خودروهای فرسوده با افت قابلتوجهی همراه بوده که همین موضوع تردد فرسودهها را در جادهها و بزرگراههای کشور افزایش داده است.
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۸:۱۱
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287304/