تاثیر نفوذ مجدد ترامپ بر صنعت دارو
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مهندس صادق ذوالقدری* اگرچه هنوز موضع رسمی دونالد ترامپ در مورد مراقبتهای بهداشتی و خدمات درمانی اعلام نشده است، اما او چند گزینه روی میز دارد. این احتمال وجود دارد که او بتواند سیاست قیمتگذاری را که به سرعت در دوران بایدن از بین رفت، احیا کند. یا میتواند برای چند ایده، به پروژه 2025 - یک پیشنهاد سیاستی بحثبرانگیز 922 صفحهای که توسط بنیاد هریتج تهیه شده است – توجه کند. اگر او به پروژه 2025 روی آورد، تلاشهایی برای پیگیری داروهای سقط جنین انجام خواهد شد. در واقع، سیاست مراقبتهای بهداشتی به طور کلی احتمالا در دستور کار قانونگذاری ترامپ در مقایسه با دوره اول او «در رتبه پایینتری» قرار میگیرد.
جان بارکت، مدیر بخش استراتژی و معاملات خدمات درمانی شرکت BRG که در مورد طرحهای سلامت، سیستمهای بیمارستانی، شرکتهای علوم زیستی و موسسات مالی مشاوره میدهد، معتقد است با نگاهی دقیقتر به اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، مشخص میشود او نسبت به مدیران داروخانهها سختگیر و از همان ابتدا به دنبال کاهش قیمت دارو خواهد بود.
استفان اوبل، مدیرعامل شرکت «تحقیقات و تولیدکنندگان دارویی آمریکا» (PhRMA)، در بیانیهای اعلام کرده که میخواهد در زمینه نوآوری، با دولت همکاری کند تا اکوسیستم نوآوری را تقویت کند. این کار ایالات متحده را در رهبری توسعه پزشکی در سطح دنیا توانمند میکند. او همچنین گفته داروهای جدید توانایی ما را برای پیشگیری و درمان بیماریهای کشنده متحول میکنند و زندگی بیماران را بهبود میبخشند.
دونالد ترامپ در مصاحبهای به مجله تایم گفته بود مخالف قیمت زیاد دارو است. برخی افراد، ریاست جمهوری ترامپ را کمکی به بازار آزاد بخش بهداشت و سلامت آمریکا میدانند. به گزارش بلومبرگ، مدیر اجرایی شرکت داروسازی «آلرگان»، در یک کنفرانس گفته دونالد ترامپ میتواند نسبت به دموکراتها تاثیرات منفی بیشتری بر بهای دارو بگذارد. دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری اعلام کرد با اجرای قوانین قیمتگذاری دارو، باعث صدهاهزار دلار صرفهجویی در سال برای مصرفکنندهها میشود. ترامپ مدعی شده: ما کاری کردیم که شرکتهای دارویی علیه ما شوند.
تیم انتقالی ترامپ، از شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، متا و اسنپ دعوت کرده در جلسهای برای بررسی چالشها و راههای مقابله با فروش آنلاین داروهای غیرقانونی شرکت کنند. مسوولان تیم انتقالی ترامپ قصد دارند نظرات این شرکتها را درباره اولویتها و مشکلات موجود در مقابله با فروش داروهای آنلاین بشنوند.
همچنین دولت ترامپ در نظر دارد با فشار بر مکزیک، جریان ورود داروی «فنتانیل» (یک داروی مورفینی که برای کاهش درد بیماران سرطانی و همچنین داروی بیهوشی به کار میرود) به ایالات متحده را که صدهاهزار نفر از آمریکاییها را کشته است، کاهش دهد.
ترامپ تهدید کرده است که در صورت عدمهمکاری مکزیک و کانادا در مقابله با قاچاق فنتانیل و مهاجرت غیرقانونی، تعرفههای سنگینی بر کالاهای این کشورها وضع خواهد کرد.
به گزارش رویترز، ترامپ در نشستی با حضور مدیران شرکتهای داروسازی از آنها خواست تا داروهای خود را در داخل آمریکا تولید کنند و قیمتهایشان را کاهش دهند. وی در عین حال موافقت خود را با تولید داروهای جدید اعلام کرد و قول داد مقررات آمریکا را در این زمینه تسهیل کند.
در پایان باید منتظر ماند و دید که ورود مجدد ترامپ به قدرت، چه تاثیری مثبت یا منفی روی صنعت دارو در ایران خواهد گذاشت. این در حالی است که صنعت داروی ایران با مشکلات عدیدهای از جمله: چندنرخی بودن ارز و مدیریت غیرعلمی و ناصحیح تخصیصهای ارزی، تغییر نرخ ارز، تاخیر سازمانهای بیمهگر در پرداخت بدهی خود به موسسات درمانی در طول زنجیره تامین دارو، انقباض سیستم بانکی در ارائه تسهیلات به صنایع داروسازی و شبکه توزیع دارو، ناکافی بودن منابع و اعتبارات طرح دارویار و همچنین افزایش قیمت دلار و به تبع آن افزایش قیمت مواد اولیه روبهرو است.
* کارشناس ارشد مدیریت استراتژی
منبع: FiercePharma
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۶:۲۸
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1262253/