خبرنگار استانی «دنیایاقتصاد» در یزد گزارش میدهد
افق گردشگری سلامت در یزد
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد - یزد : ﮔﺮدﺷﮕﺮی ﺳﻼﻣﺖ و ﺗﻮرﯾﺴﻢدرﻣﺎﻧﯽ ﯾﮑﯽ از حوزههایی اﺳﺖ ﮐﻪ میتواند ﻧﻘﺸﯽ ﺑﺴﺰا در ﺟﻬﺖ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮔﺮدﺷﮕﺮی اﯾﻔﺎ کند و دامنهای ﺑﺴﯿﺎر ﮔﺴﺘﺮده را ﺷﺎﻣﻞ میشود. یکی از مهمترین استانهای ایران در حوزه گردشگری سلامت، استان یزد و شهر تاریخی یزد است که جدا از جاذبههای میراثی و تنوع آب و هوایی خود، شهری مناسب برای گردشگران در حوزه درمانی هم به شمار میرود.
وجود بیش از سههزار و 100 پزشک عمومی و متخصص، حدود 840 دندانپزشک و همچنین 20 بیمارستان در زمینه ارائه خدمات پزشکی در کشور شاخص است.
همین ظرفیت باعث شده که در طول سال، مراکز درمانی استان یزد از گوشه و کنار کشور بهخصوص از استانهای همجوار میزبان هزاران گردشگری باشد که روزانه به این شهر میراث جهانی سفر میکنند. در این میان، درمان ناباروری و جراحی قلب علاقهمندان خاص خود را برای استان یزد داراست. مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد درباره وضعیت درمان ناباروری در این استان گفت: این پژوهشکده در سال 1368 فعالیت خود را آغاز کرد و اولین نوزاد حاصل از IVF سال 1369 با تلاش متخصصان این مرکز متولد شد.
دکتر عبدلی افزود: سالانه پذیرای بیش از 12هزار زوج نابارور از ایران و حتی کشورهای عمان، عراق، قطر، امارات و افغانستان هستیم و تلاش تیمهای پزشکی و متخصصان این مرکز در 35 سال گذشته تولد 45هزار نوزاد بوده است.
در فروردین سال 1402در راستای اجرای برنامه تحولی «یزد نوین» و پروژه «طراحی و اجرای مدل گردشگری سلامت در استان»، برنامه تحولی استان یزد در حوزه گردشگری سلامت (1405-1402) تدوین و از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد برای اجرا به دستگاههای اجرایی متولی ابلاغ شد.
بر اساس برنامه گردشگری سلامت استان، قرار است با توجه به اینکه بر اساس آمار رسمی و غیررسمی، سالانه حدود 2000 نفر از اتباع خارجی برای رفع نیاز درمانی و سلامت و همچنین بازدید از جاذبههای گردشگری در استان حضور مییابند این تعداد در سال 1405، به 20هزار نفر یعنی 10 برابر برسد.
در خردادماه امسال در راستای تقویت گردشگری سلامت، تفاهمنامه توسعه گردشگری سلامت بین انجمن تجار امین، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، اداره کل میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی یزد همچنین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد منعقد شد. انعقاد این تفاهمنامه باتوجه به ظرفیت بالای درمانی و گردشگری استان یزد و ضرورت اجرای برنامه توسعه گردشگری سلامت در سند تحولی استان یزد به نام یزد نوین در حوزه جذب گردشگران خارجی (پزشکی تندرستی طبیعتدرمانی) در دستور کار بوده است. استفاده از امکانات موجود بهمنظور معرفی ظرفیتهای استان یزد در حوزه گردشگری سلامت و فرصتهای سرمایهگذاری موجود در این بخش از مهمترین بندهای این تفاهمنامه بود.
استاندار یزد در دولت چهاردهم هم در این خصوص با اشاره به ریلگذاری استان به سمت صنایع پاک و غیرآلاینده نظیر «گردشگری سلامت» معتقد است با برجستهسازی و متبلور کردن ظرفیتهای استان در این حوزه، میتوان وضعیت محیطزیست یزد را تا حد امکان ارتقا بخشید. محمدرضا بابایی، وضعیت حوزه بهداشت و درمان استان را به لحاظ زیرساختی مطلوب دانسته و میگوید: در استان یزد به ازای هرهزار نفر 2.9 تخت بیمارستانی وجود دارد که با توجه به میانگین 1.1 تخت بیمارستانی در کل کشور نشانگر ظرفیتهای ویژه استان در این حوزه است.
وی در همین راستا ادامه میدهد: بر این اساس در برنامه توسعه یزد پایدار و اتاقهای اندیشهورزی استان راهکارها و ظرفیتهای مورد استفاده برای ارتقای گردشگری سلامت بررسی و ارائه خواهد شد و بدون تردید با برگزاری منظم و مستمر نشست شورای سلامت استان، تقویت بخش «گردشگری سلامت» نیز به صورت ویژه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گفت: شهر یزد به عنوان کانون برتر گردشگری سلامت در جنوب شرق کشور و قطب درمان ناباروری در ایران و همچنین یکی از استانهای صدرنشین کشور در زمینه تکمیل زیرساختهای بهداشتی و درمانی، تلاش میکند تا در این حوزه با استفاده از علوم و تکنولوژیهای روز، توسعه قابلتوجه سرمایهگذاری و ارتقای کمی و کیفی زیرساختهای بهداشتی درمانی به جایگاه بالاتری در سطح کشور و منطقه دست یابد.
اما با این شرایط باید اندکی پیشرفت در این برنامهها شاهد باشیم و تحول را در برنامه توسعه گردشگری سلامت که شعاری از حدود یک دهه پیش است ببینیم. در خصوص وضعیت فعلی گردشگری سلامت در استان یزد، اخیرا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفته است که یزد در حوزه گردشگری سلامت جزو پنج استان برتر کشور است و در سال گذشته 10 میلیون بیمار از خارج استان برای درمان به یزد مراجعه کردند.
دکتر محمود نوریشادکام افزود: سال گذشته 20 میلیون بیمار به مراکز درمانی استان مراجعه کرده که 10 میلیون بیمار از خارج استان و هزار بیمار هم از خارج کشور برای درمان حضور یافته بودند.
وی خاطرنشان کرد: استان یزد در کاشت حلزون و پیوند عضو (قلب، کلیه، مغز استخوان و دست) در کشور پیشتاز و دارای رتبه اول است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به حضور هفت عضو هیاتعلمی دانشگاه در میان دانشمندان دو درصد جهان ادامه داد: در حوزه تحقیقات و فناوری هم 32 شرکت دانشبنیان دانشگاه شش محصول دانشبنیان را تولید کردند.
به هر حال، لازمه ارتقای جایگاه استان یزد در گردشگری سلامت، تقویت زیرساختهای ارتباطی و حملونقلی از جمله برقراری خطوط مستقیم هوایی از کشورهای مبدأ و همچنین تقویت الزامات این فعالیت، افزایش ظرفیت پذیرش بیماران خارجی و داخلی در بیمارستانها و مراکز درمانی، تامین کادر درمان، حراست از سهم جامعه بومی، توجه به زمینه فعالیت سایر استانهای فعال در این حوزهها و نیز تقویت زیرساختهای هتلینگ و پذیرش مسافران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴:۱۳
-
۵ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1262236/