پایینترین سطح گازسوزی در مناطق نفتخیز جنوب
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: هماکنون در پایینترین سطح گازسوزی در مقایسه با سالهای گذشته قرار داریم. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، ابراهیم پیرامون با تاکید بر نقش این شرکت در تامین انرژی کشور اظهار کرد: مناطق نفتخیز جنوب سهم اساسی در تولید نفت و تامین گاز کشور دارد و از طریق جمعآوری گازهای همراه، افزون بر کاهش آلایندگی، خوراک موردنیاز بخش مهمی از پتروشیمیها را نیز تامین میکند، بنابراین این شرکت نقشی کلیدی در اقتصاد و امنیت انرژی کشور ایفا میکند.
وی با اشاره به چالشهای محیطزیستی صنعت نفت تصریح کرد: فعالیت صنعت نفت در همه دنیا همراه با انواعی از آلودگیهاست که باید بهدرستی مدیریت شوند. با وجود چالشهایی مانند قدمت و فرسودگی تاسیسات، تحریمهای بینالمللی و فاصلهگرفتن از فناوریهای روز، تولید در این مناطق با حداقل آسیبهای زیستمحیطی انجام میشود که حاصل تلاش کارکنان در بخشهای مختلف است. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اقدامهای انجامشده برای کاهش گازسوزی افزود: با وجود افزایش تولید نفت فراتر از برنامه ابلاغی شرکت ملی نفت، توانستهایم به کاهش قابلملاحظهای در فلرینگ دستیابیم. امروز در پایینترین سطح گازسوزی در مقایسه با سالهای گذشته قرار داریم و مقدار سوزاندن گازهای همراه نسبت به اوایل پاییز که تولید نفت کمتری داشتیم، روزانه 250میلیون فوتمکعب کاهش یافتهاست. پیرامون این کاهش را نتیجه اقدامهایی در حوزه تعمیرات، تامین تجهیزات دوار و اورهال کارخانهها دانست و گفت: گازهای همراه، سرمایه ملی هستند و باید به بهترین شکل ممکن از آنها بهرهبرداری شود، اگرچه مشعلها به نماد آلودگی تبدیل شدهاند، اما برای فهم دقیق درباره نقش آنها در آلودگی شهر اهواز باید برمبنای یک آنالیز علمی دقیق، تمامی منابع آلاینده و نوع آلایندهها سنجیده شوند تا نقش صنایع و منابع مختلف مشخص شود و برای شهرها یک شعاع آلودگی درنظر گرفته شود.
بومیسازی تجهیزات
وی مشکل گازسوزی را ناشی از چند عامل دانست و بیان کرد: بخشی از این مساله به مسائل اقتصادی و سرمایهگذاری برمیگردد، بخشی دیگر به شرایط چاهها و مخازن مرتبط است و قسمتی نیز به فرسودگی تجهیزات دوار مانند توربینها و کمپرسورها مربوط میشود. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به پروژههای در حال اجرا برای کاهش گازسوزی گفت: پروژههای مهمی طراحیشده و در حال اجراست. پروژههای مرتبط با پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیجفارس تاکنون 70درصد پیشرفت داشتهاند و برخی از بخشهای آن، مانند ایستگاههای برق و پیشتراکمهای NGL900 و NGL1000، به مرحله راهاندازی رسیدهاند، همچنین پروژه تزریق گاز در میدان گچساران نیز آغاز شده که نقش مهمی در بهینهسازی تولید و بهصورت غیرمستقیم بر کاهش گازسوزی دارد. پیرامون افزود: امیدواریم پروژه جمعآوری گازهای همراه در رگسفید 1 که فازاول آن هماکنون راهاندازی شده تا پایان سال بهطور کامل در مدار عملیات قرار گیرد تا سبب جمعآوری بیش از 100میلیون فوتمکعب گاز در روز شود و از مقدار گازسوزی بالایی که در حال رخدادن است، جلوگیری شود. وی همچنین به توانمندیهای داخلی در این حوزه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حوزه ساخت داخل نیز پیشرفتهای قابلتوجهی داشته و توانستهایم توربینهای داخلی را در واحدهای تقویت فشار راهاندازی کنیم. این اقدامهای کوتاهمدت در کنار پروژههای بزرگ، سبب کاهش گازسوزی در سالهای آینده میشود. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با تاکید بر اهمیت آگاهیبخشی و تبیین اقدامهای محیطزیستی صنعت نفت اظهار کرد: انتظار میرود دستاندرکاران اچاسئی(HSE) و محیطزیست صنعت نفت با ارائه راهکارهای علمی و فنی به کاهش چالشهای موجود کمک کنند. همچنین باید دربرابر بزرگنماییهایی که بعضا درباره آلایندههای محیطزیستی صنعت نفت انجام میشود، با استدلالهای محکم، ارائه آمار دقیق و تبیین اقدامهای انجامشده، افکار عمومی را اقناع کنیم.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۸:۰۴
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1262263/