اقدامات جدید چین، کامودیتیها را کاهشی کرد
فلزات اساسی در سراشیبی ارزش
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : در پی تغییر سیاستهای اخیر چین بهعنوان مصرفکننده اصلی فلزات اساسی، کامودیتیها روند کاهش قیمت را در پیش گرفتند. دولت چین برنامههایی را برای سیاستهای مالی فعال و سیاستهای پولی نسبتا ضعیفتر، ازجمله افزایش کسری، انتشار اوراق قرضه فوقالعاده طولانیتر در سال آینده و کاهش نرخهای بهره، در دستور کار قرار داده است.
در آستانه کاهش نرخ بهره در کانادا که انتظار میرود فدرالرزرو را در مسیر کاهش مجدد نرخ بهره قرار دهد، شاخصهای بورس در آسیا نفس راحتی کشیدند. البته سرمایهگذاران بسیار محتاط بودند؛ هرچند احتمال 85درصدی کاهش نرخ بهره آمریکا در هفته آینده وجود دارد و شاخصهای مطرح والاستریت نیز در نزدیکی بالاترین رکورد خود قرار دارند.
در بازار کامودیتیها، قیمت نفت ثابت بوده، به طوری که شاخص برنت به 74دلار به ازای هر بشکه رسیده است که بالاترین رقم در سههفته گذشته به حساب میآید و افزایش هفتگی بیش از 4درصدی را به ثبت رسانده که به دلیل خوشبینی نسبت به تقاضای بالاتر در سال آینده، ناشی از محرکهای اقتصادی چین و اختلالات احتمالی عرضه ناشی از تحریمهای شدیدتر ایالاتمتحده تقویت شده است.
مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، متعهد شده است که سیاست «فشار حداکثری» علیه روسیه را احیا کند، در حالی که طبق گزارشها، دولت بایدن در حال بررسی تحریمهای جدید علیه نفت روسیه قبل از ترک قدرت است.
علاوه بر این، واردات نفت خام چین در ماه نوامبر برای اولین بار در هفتماه گذشته افزایش یافت که ناشی از ذخیرهسازی و کاهش قیمتها بود.
انتظار میرود واردات تا سال 2025 افزایش یابد، زیرا پالایشگاهها از نفت ارزانتر عربستانسعودی بهره میبرند و از سهمیههای خود استفاده میکنند. با این حال، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند که تولیدکنندگان غیراوپکپلاس، از جمله ایالاتمتحده و برزیل، عرضه را 1.5میلیون بشکه در روز در سال آینده افزایش دهند که از پیشبینی رشد تقاضای 1.1میلیون بشکه در روز پیشی خواهد گرفت.
قیمت سنگآهن با عیار 62درصد به دنبال سیگنالهای ناامیدکننده چین، بهعنوان مصرفکننده اصلی این فلز، به 105دلار به ازای هر تن کاهش یافت. کنفرانس سالانه برنامهریزی اقتصادی چین، به رهبری رئیسجمهور شی جین پینگ، تغییر سیاستهای اخیر را مجددا تایید کرد، اما جزئیات کمی در مورد اندازه بالقوه اقدامات محرک ارائه کرد.
دولت برنامههایی را برای سیاستهای مالی فعال و سیاستهای پولی نسبتا ضعیفتر، ازجمله افزایش کسری، انتشار اوراق قرضه با سررسید بلندمدتتر در سال آینده و کاهش نرخهای بهره، ترسیم کرد.
قیمت کالاهای اساسی از جمله سنگآهن نیز تحت فشار قرار گرفت، چراکه سرمایهگذاران انتظارات برای کاهش نرخ فدرالرزرو در سال 2025 را کاهش دادند؛ اگرچه کاهش نرخ بهره در هفته آینده تقریبا حتمی است.
فلز سرخ ارزان شد
معاملات آتی مس روز جمعه 13دسامبر به کمتر از 4.20دلار به ازای هر پوند رسید و سومین جلسه متوالی کاهش قیمت را رقم زد.
این کاهش پس از آن رخ داد که چین، بزرگترین مصرفکننده مس جهان، تغییر سیاستهای اخیر خود را بدون ارائه جزئیات در مورد مقیاس بالقوه اقدامات محرک تایید کرد. مس و سایر کالاها نیز در پی کاهش انتظارات سرمایهگذاران برای کاهش نرخ بهره فدرالرزرو در سال 2025، با فشار مواجه شدند.
طلا هم روز جمعه به زیر 2670دلار در هر اونس سقوط کرد که نسبت به رشدهای قبلی نوسان داشت و عقبنشینی خود را در بحبوحه عدماطمینان نسبت به میزان کاهش نرخ بهره فدرالرزرو در سال آینده افزایش داد.
قیمت شمش پس از آنکه هزینهها در کارخانه در ایالاتمتحده با سرعتی بسیار سریعتر از آنچه انتظار میرفت کاهش یافت و نگرانیهای پایدار در مورد تورم سرسختانه را تقویت کرد و در مقابل نبود شگفتیهای صعودی در ارقام CPI در این هفته عقبنشینی کرد.
با این حال، حرکت ضعیف بانکهای مرکزی بزرگ به اندازهای از قیمت طلا حمایت کرد که به افزایش هفتگی ناچیز منجر شد. معاملهگران همچنان اجماع عمدهای را در مورد کاهش 0.25واحد درصدی نرخ بهره در نشست دسامبر فدرالرزرو نشان میدهند. در نهایت، مقامات BoJ نشان دادند که ممکن است بهتر باشد کمی بیشتر منتظر بمانند تا دوباره نرخهای خود را افزایش دهند و بازارها را به سمت افزایش موقعیتها سوق دهند که منعکسکننده توقف در هفته آینده است.
-
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۳:۲۱
-
۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1227768/