حذف دلار نیمایی چه اثری بر سودآوری صنایع بورسی خواهد داشت؟
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد - محمدصادق صفا : بازار سرمایه، هفته گذشته تحولات چشمگیری را تجربه کرد و با نوساناتی در نقدینگی و ارزش معاملات همراه بود که تغییرات رفتار سرمایهگذاران را بهوضوح نشان داد. یکی از اتفاقات مهم این هفته، شکستن رکورد تاریخی شاخص کل بورس بود. روز چهارشنبه، شاخص کل از سقف تاریخی 2میلیون و 535هزار واحدی اردیبهشت 1402 عبور کرد و با رشد حدود 0.97درصدی در آخرین روز معاملاتی، به سطح 2میلیون و 543هزار واحدی رسید. هفته گذشته، گروه پیمانکاری صنعتی با بازدهی 12.61درصدی بهترین عملکرد هفتگی را ثبت کرد و گروه فعالیتهای مهندسی با بازدهی 8.32درصدی و صنعت بیمه با بازدهی 7.06درصدی، در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در مقابل، 13صنعت بازدهی منفی داشتند که گروه چوب با افت 3.92درصدی در انتهای فهرست قرار گرفت.
پیمانکاران صنعتی در صدر
بررسی عملکرد صنایع مختلف نشان میدهد که هفته گذشته، تنها 13صنعت از میان 50گروه بازار سرمایه با بازدهی منفی مواجه شدند. این آمار بیانگر فضای مساعد کلی در بازار سرمایه ایران است. در میان این صنایع، تفاوتهای عملکردی به دلیل چالشهای اقتصادی نظیر کاهش تقاضا و فشارهای مالی همچنان مشهود بود. گروه پیمانکاری صنعتی با بازدهی 12.61درصدی، بهترین عملکرد هفتگی را به ثبت رساند. این گروه که شامل نمادهای «خصدرا» و «بالاس» است، با ارزش بازاری معادل 6.8میلیارد تومان، جزو صنایع کوچک بازار محسوب میشود. شاخص P/E این گروه در سطح 65.09 قرار دارد که نشاندهنده انتظار بالای سرمایهگذاران برای رشد سودآوری در آینده است. همچنین شاخص P/D آن 669.85 و نسبت P/S برابر با 1.93 بوده که بیانگر وجود تعادل مناسب میان قیمت و سود تقسیمی و همچنین قدرت سودآوری این صنعت است.گروه فعالیتهای مهندسی با بازدهی 8.32درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت و شاخص P/E آن برابر با 9.43 بود که فاصله نسبتا زیادی با میانگین P/E صنایع در هفته گذشته دارد. ارزش بازار این گروه 98هزار میلیارد تومان و نسبت P/B آن 3.47 است که نشاندهنده قیمتی متناسب با ارزش دفتری داراییهاست. نسبت P/S نیز در سطح 2.53 قرار دارد که قدرت فروش مناسب را نشان میدهد. صنعت بیمه با بازدهی 7.06درصدی در رتبه سوم قرار گرفت. شاخص P/E این گروه برابر با 9.76 است و ارزش بازار آن به 146هزار میلیارد تومان میرسد که آن را در دسته صنایع متوسط بازار سرمایه قرار میدهد. با این حال، شاخصP/D معادل 20.57 نشان میدهد که این صنعت سود تقسیمی نسبتا کمی دارد و ممکن است برای سرمایهگذارانی که به دنبال سود تقسیمی هستند، جذابیت کمتری داشته باشد.
13صنعت در محدوده قرمز
هفته گذشته، 13صنعت معاملات را با بازدهی منفی به پایان رساندند. گروه چوب با افت 3.92درصدی در صدر لیست صنایع دارای بازدهی منفی قرار گرفت و شاخص P/E این گروه به 112.50 رسید که ریسک کاهش قیمت در آینده را افزایش میدهد. گروه تولید کود و ترکیبات نیتروژن نیز با افت بازدهی 2.81درصدی دومین گروه با عملکرد ضعیف بود و شاخص P/E این صنعت 6.87 بود که نشاندهنده ریسک نسبی برای سرمایهگذاران است.در رتبه بعدی، گروه تجهیزات صنعتی با بازدهی منفی 2.06درصدی قرار گرفت. نسبت P/B این گروه 2.87 است که بیانگر ارزشگذاری متعادل در مقایسه با ارزش دفتری داراییهاست.
هفته چهارم در یک نگاه
در مجموع، هفته گذشته نشاندهنده فضایی نسبتا مثبت در بازار سرمایه ایران بود. با وجود چالشهای اقتصادی، بسیاری از صنایع بازدهی مثبتی را تجربه کردند. گروه پیمانکاری صنعتی، فعالیتهای مهندسی و بیمه در میان برترین صنایع قرار گرفتند. صنایع در این بازه زمانی بازدهی 2.35درصدی را به ثبت رساندند. پایدار شدن بازدهی هفتگی در محدوده مثبت میتواند فضا را برای اعتماد دوباره به بازار سرمایه فراهم کند. از دیگر سو حذف دلار نیمایی میتواند هفته آینده بازار را تحت تاثیر قرار دهد به نحوی که انتشار اخباری مبنی بر حذف نرخ نیمایی دلار میتواند عامل ثبت رکوردهای بازدهی هفتگی در آخرین هفته پاییز شود.
-
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷:۵۲
-
۳ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1227787/