بازار آریا

آخرين مطالب

افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش واردات در سال‌1403 اقتصاد ایران

افزایش صادرات غیرنفتی  و کاهش  واردات  در سال‌1403
  بزرگنمايي:

بازار آریا - صادرات غیرنفتی ایران در سال‌1403 بیش از 57‌میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال‌قبل از آن 16‌درصد افزایش در ارزش دلاری داشته‌است. به گزارش صدا و سیما و براساس آمار گمرک در سال‌گذشته بیش از 152‌میلیون‌تن صادرات غیرنفتی به ارزش 57.8میلیارد دلار داشتیم که در مقایسه با سال‌قبل از آن(1402) افزایش 10‌درصدی در وزن و 15.62درصدی در ارزش دلاری داشته‌است.
همچنین 39.3میلیون‌ تن کالا به ارزش 72.4میلیارد دلار وارد کشور شد که این میزان واردات کالا در سال‌1403 کاهش ‌0.77درصدی در وزن و افزایش 8.22درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با سال‌قبل از آن(1402) داشته‌است. عمده‌‌‌‌‌‌ترین کالا‌‌‌‌‌‌های صادراتی غیرنفتی کشور در سال‌1403 شامل گاز طبیعی، پروپان‌مایع‌‌‌‌‌‌شده، بوتان مایع‌‌‌‌‌‌شده، متانول، گاز‌‌‌‌‌‌های نفتی و هیدروکربور‌‌‌‌‌‌های گازی‌‌‌‌‌‌شکل مایع‌‌‌‌‌‌شده و میعانات گازی بوده که متوسط ارزش گمرکی هر‌تن از آن 314 دلار بوده‌است. از دیگر اقلام صادراتی سال‌1403 می‌توان به قیرنفت، اوره، شمش آهن و فولاد غیر‌ممزوج، میله‌‌‌‌‌‌های آهنی یا فولادی و پلی‌‌‌‌‌‌اتیلن اشاره کرد. 
عمده‌‌‌‌‌‌ترین مقصد صادراتی غیرنفتی ایران در سال‌گذشته چین با 14.8میلیارد دلار، عراق با 11.9میلیارد دلار، امارات با 7.2میلیارد دلار، ترکیه با 6.8میلیارد دلار، پاکستان و افغانستان هریک با 2.4میلیارد دلار و هند با 1.9میلیارد دلار بوده‌است که در مجموع با 47.6میلیارد دلار توانستند 82.3درصد ارزش دلاری صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دهند. 
این گزارش درباره اقلام وارداتی می‌افزاید؛ معادل 10‌میلیون‌تن طلا به ارزش بیش از 8‌میلیارد دلار یکی از مهم‌ترین اقلام وارداتی کشور بود که 11.12 درصد از کل ارزش دلاری واردات کشور را دربر می‌گرفت. همچنین کالا‌‌‌‌‌‌های اساسی شامل ذرت دامی، کنجاله‌‌‌‌‌‌های سویا، دانه سویا تراریخته، برنج، روغن دانه آفتابگردان به‌همراه تلفن گوشی هوشمند، تراکتور و قطعات منفصله خودرو درمیان اقلام برتر وارداتی سال‌گذشته قرار داشتند. 
اصلی‌ترین کشور‌‌‌‌‌‌های صادر‌کننده کالا به ایران در سال‌1403 را امارات با 21.9میلیارد دلار، چین با 19.3میلیارد دلار، ترکیه با 12.4میلیارد دلار، آلمان با 2.4میلیارد دلار، هند با 1.7میلیارد دلار، هنگ‌کنگ با حدود 1.4میلیارد دلار و روسیه با 1.3میلیارد دلار بودند. این 8 کشور با 60.7میلیارد دلار درمجموع 83.8درصد از ارزش دلاری کل کالا‌‌‌‌‌‌های وارداتی ایران را به خود اختصاص داده‌اند. طبق گزارش گمرک، در سال‌گذشته در حالی تراز تجاری غیرنفتی کشور به منفی 14.6میلیارد دلار رسید‌که بیش از 8‌میلیارد دلار آن را واردات شمش طلای خام تشکیل می‌داد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288573/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه چربی‌های آشپزخانه را از بین ببریم؟

چگونه می‌توان هنگام غذا خوردن سرعت را کاهش داد؟

کدام کشورها شامل تعلیق تعرفه‌های آمریکا نمی‌شوند؟

استقبال فیدان از مذاکرات غیرمستقیم احتمالی بین آمریکا و ایران

سازمان ملل: هیچ خدمات اجتماعی در غزه وجود ندارد

زلنسکی: 155 شهروند چینی در ارتش روسیه حضور دارند

شهادت 3 نفر در حمله جنگنده‌های آمریکایی به پایتخت یمن

ادعای دوباره ترامپ علیه ایران

دیدار و رایزنی وزرای خارجه عربستان و آمریکا در واشنگتن

سفر معاون سیاسی وزیر خارجه به اسلواکی

ضرورت توجه مدیریت جدید سازمان منطقه آزاد اروند به مطالبات مردم آبادان و خرمشهر

تلاش اسرائیل برای اجرایی کردن پروژه کریدور داوود/ آیا تل‌آویو ترکیه را در شام دور می‌زند؟

تعرفه‌های ترامپ؛ 5 سناریو برای اقتصاد جهان/ رابطه تعرفه ای ترامپ با طالبان بهتر از اروپاست!

پاریس، فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت

حمله گسترده آمریکا به مناطق مختلف پایتخت یمن

بازداشت تعدادی در رابطه با مسائل اقتصادی در تبریز

ترامپ توافق با چین را پیش کشید

در سراشیبی تاریکی؛ تابستان برق نداریم؟

عاقبت کسب‌و‌کار نقاش پرتره ترامپ

در دفاع از نظریه اقتصاد کلان*

هوش مصنوعی آمازون ویدئوهای 2 دقیقه‌ای تولید می‌کند

حمایت دومیلیارد دلاری کره‌جنوبی از خودروسازان

سکاندار جدید ولوو

خودروسازان چینی؛ برنده ناخواسته تعرفه‏‏‌های ترامپ

عدم‌همکاری در حل چالش ساختمان‌‌‌های ناایمن

هوش مصنوعی کارمندان ضد ترامپ و ایلان ماسک را شناسایی می‌کند

جراحی خیابان‌ها یا خیابان‌سازی؟

آمار نگران کننده از بیکاری فارغ التحصیلان

مرگ تدریجی کوره‌های صنعت سیمان با شروع زودهنگام قطعی برق

زد و خورد‌های تعرفه‌ای چین و آمریکا

انتقاد از منع صادرات محصولات کشاورزی

رسوب شاخص در کانال 2.8 میلیونی

ادعای نتانیاهو درباره اطلاع از مذاکرات ایران و آمریکا

بورس از تور ریسک‏‏‌های سیاسی خارج شده است؟

بازار موبایل در انتظار نتیجه مذاکرات

سرمایه در حسرت ثبات

فارس؛ آماده اجرای طرح‌های آزمایشی توسعه تعاونی‌ها

سیستم بانکی باید سرمایه‌گذار را حمایت کند/ رونق تولید در گرو کمک دولت به سرمایه‌گذاران

تقویت فعالیت‌های اقتصادی شهرستان محلات مورد توجه ویژه باشد

سرمایه‌گذاری در تولید، راه‌حل کلیدی برای اشتغال و رونق اقتصادی کشور/ اختیار استانداران باید افزایش پیدا کند

سرخ‌پوشی بازار مس

نه امید، نه ناامیدی؛ بورس در برزخ سیاست خارجی

هشدار برای اقتصاد 1400 میلیارد دلاری اندونزی

یک ریال وجه نقد رسوبی در حساب دستگاه‌ها نیست

رمزگشایی از یک راز دیگر تایتانیک با کمک اسکن سه‌بعدی

بورس تهران در میانه امید و انتظار

محدودیت‌های ناکارآمد تحصیل زنان

تخلیه هیجان مثبت بورس؟

دلار؛ چشم‌انتظار مذاکرات

سهامداری به جای بنگاه‌‌‌داری

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی