بازار آریا

آخرين مطالب

کارشناسان در گفت‌وگو با «الجزیره» مطرح کردند

خودروسازان چینی؛ برنده ناخواسته تعرفه‏‏‌های ترامپ اقتصاد ایران

خودروسازان چینی؛ برنده ناخواسته تعرفه‏‏‌های ترامپ
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل : در حالی که از روز پنج‌شنبه تعرفه 25 درصدی آمریکا بر خودروها و قطعات وارداتی اعمال خواهد شد، برخی تحلیلگران بر این باورند که خودروسازان چینی ممکن است از جمله ذی‌نفعان غیرمنتظره جنگ تجاری رئیس‌‌‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ باشند.
بر اساس گزارش الجزیره، کاخ سفید استدلال می‌کند که این تعرفه برای حفاظت از صنعت خودرو ایالات متحده و تقویت پایه صنعتی و زنجیره‌‌‌های تامین این کشور ضروری است. بر اساس آمار اداره تحلیل اقتصادی آمریکا، این کشور در سال گذشته 475 میلیارد دلار قطعات خودرو، موتور و وسایل نقلیه وارد کرده که بخش اعظم آن از مکزیک، ژاپن، کره‌جنوبی، آلمان و کانادا بوده است.
حضور چین در صنعت خودروی ایالات متحده از زمان آغاز اولین جنگ تجاری ترامپ در سال 2018 و اعمال تعرفه بر 380 میلیارد دلار کالای چینی، محدود بوده است.
بر اساس داده‌‌‌های شرکت تحقیق بازار خودروسازی جاتو دینامیکس، در سال 2024، تنها 0.4‌درصد از فروش خودروهای سبک در آمریکا متعلق به وسایل نقلیه ساخت چین بوده است. این حضور محدود تا حد زیادی به دلیل شناخت پایین از برندهای چینی در آمریکا و تعرفه 100 درصدی است که سال گذشته توسط جو بایدن، رئیس‌‌‌جمهور سابق ایالات متحده، اعمال شد. از سال 2027، فروش هرگونه سخت‌‌‌افزار یا نرم‌‌‌افزار خودروهای اصطلاحا «متصل» ساخت چین در آمریکا به بهانه نگرانی‌های امنیت ملی ممنوع خواهد شد. این سیستم‌ها که معمولا در خودروهای برقی یافت می‌‌‌شوند، امکان تبادل داده‌‌‌ها از طریق بلوتوث، وای‌‌‌فای یا ماهواره را فراهم می‌کنند.
سم فیورانی، معاون پیش‌بینی جهانی وسایل نقلیه در شرکت راه‌حل‌‌‌های اتوفارکست در این باره می‌گوید، خودروسازان چینی نسبت به رقبای جهانی خود، تاثیر فوری کمتری از تعرفه‌‌‌های آمریکا می‌‌‌پذیرند و این می‌تواند به آنها مزیت بلندمدت بدهد. او به الجزیره گفت، «در حالی که برندهای اروپایی، ژاپنی و کره‌‌‌ای به دلیل حضور در بازار آمریکا به ‌‌‌لحاظ مالی تحت فشار قرار خواهند گرفت، برندهای چینی با رقبای ضعیف‌‌‌تری مواجه‌‌‌ خواهند بود. هزینه حضور در بازار آمریکا به همه خودروسازان ضربه می‌‌‌زند، اما برندهای چینی به درآمد حاصل از فروش در آمریکا وابستگی چندانی ندارند.»
مزیت رقابتی
فیورانی افزود که با بالا رفتن هزینه‌‌‌ها برای رقبا به دلیل تعرفه‌‌‌ها، برندهای چینی ممکن است در بازارهای دیگر از مزیت رقابتی بیشتری برخوردار شوند. طبق نظر کارشناسان، این مزیت‌‌‌ها به ‌‌‌ویژه در بازار خودروهای برقی مشهود خواهد بود، حتی اگر خودروسازان چینی کماکان از بازار آمریکا کنار گذاشته شوند.
چین در هر دو زمینه تولید خودروهای برقی و باتری‌‌‌های آنها تسلط دارد و سال گذشته شرکت بی‌‌‌وای‌‌‌دی چین با فروش داخلی قوی، از تسلا (متعلق به ایلان ماسک) از نظر درآمد سالانه در بازار جهانی پیشی گرفت. همچنین، شش شرکت از 10 تولیدکننده برتر باتری خودروهای برقی در جهان، چینی هستند.
اگرچه تاثیر تعرفه‌‌‌های ترامپ بر شرکت تسلا که کمتر به قطعات خارجی وابسته است، محدود خواهد بود، اما کارشناسان می‌‌‌گویند این تعرفه‌‌‌ها به رقبای بالقوه بی‌وای‌‌‌دی مانند هیوندای کره‌جنوبی، نیسان ژاپن و بی‌‌‌ام‌‌‌و و مرسدس آلمان آسیب خواهند زد.
تو له، بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت سینو اتو اینسایتس می‌گوید، سیاست‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای ترامپ و تلاش برای انتقال تولید به داخل آمریکا می‌تواند در بلندمدت برندهای آمریکایی را در زمین رقابت تضعیف کرده و در نهایت به نفع چین تمام شود.
او به الجزیره گفت، «واقعیت این است که اگر روند فعلی برای صنعت خودروی آمریکا ادامه یابد، ممکن است تا چهار سال دیگر رقابت‌‌‌پذیری خود را از دست بدهد. به‌‌‌ جای سرمایه‌گذاری در انرژی پاک یا زیرساخت‌‌‌های شارژ، آنها بر بازگرداندن کارخانه‌‌‌ها به خاک آمریکا تمرکز کرده‌‌‌اند.»
اثر دومینویی
با این حال، طبق نظر نیک مارو، اقتصاددان ارشد آسیا در واحد اطلاعات اکونومیست، تامین‌‌‌کنندگان قطعات خودرو در چین ممکن است به دلیل وابستگی بیشتر به بازار آمریکا نسبت به خودروسازان چینی، از تعرفه‌‌‌ها آسیب بیشتری ببینند.
او به الجزیره گفت، خودروسازان چینی خیلی در آمریکا فروش ندارند، به ‌‌‌ویژه به خاطر تعرفه‌‌‌های بالای وضع‌‌‌شده بر خودروهای برقی که چین در آنها پیشتاز است. اما تولیدکنندگان قطعات خودرو در چین تاریخی طولانی از صادرات به آمریکا دارند.
مارو افزود، اگر اختلالی رخ دهد، احتمالا بخش قطعات میانی زنجیره تامین تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد، که می‌تواند «اثرات دومینویی» بر مونتاژ نهایی خودروها در آمریکا داشته باشد.
یکی از سوالات مهم در مورد تعرفه‌‌‌های ترامپ این است که چگونه تولیدکنندگان چینی و دیگر کشورها که کارخانه‌‌‌های خود را برای بهره‌‌‌گیری از توافق‌نامه تجارت آزاد آمریکا، مکزیک و کانادا (USMCA) به مکزیک منتقل کرده‌‌‌اند، تحت‌تاثیر قرار خواهند گرفت.
پس از جنگ تجاری ترامپ با پکن در سال 2018، بسیاری از تولیدکنندگان چینی فعالیت عملیاتی خود را ابتدا به آسیای جنوب شرقی و سپس به مکزیک منتقل کردند تا از تعرفه‌‌‌ها در امان بمانند. در نتیجه، تجارت مکزیک با آمریکا افزایش چشمگیری داشته و این کشور در سال 2023 جای چین را به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایالات متحده گرفت. در سال 2024، بیش از 40‌درصد قطعات خودرو وارداتی آمریکا از مکزیک تامین شد، اما بسیاری از آنها در اصل توسط کارخانه‌‌‌های چینی تولید شده بودند که در هشت سال گذشته در مکزیک راه‌‌‌اندازی شده‌‌‌اند.
در حالی که خودروسازی مکزیک و کانادا به لطف USMCA از برخی معافیت‌‌‌ها از تعرفه‌‌‌های 25 درصدی ترامپ برخوردار خواهند بود، مارو از واحد اطلاعات اکونومیست می‌‌‌گوید که انتظار می‌رود دولت مکزیک حضور تولیدی چین در این کشور را مجددا ارزیابی کند و در مذاکرات برای کاهش تعرفه‌‌‌های اضافی، بازنگری‌‌‌هایی انجام دهد. در جریان کارزار انتخاباتی خود در سال گذشته، ترامپ به اشتباه مدعی شد که مکزیک به خودروسازان چینی اجازه داده تا کارخانه‌‌‌هایی بسازند که خودروهای نهایی را بدون پرداخت مالیات به آمریکا صادر کنند. این مساله همچنان به‌ویژه پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه، محل اختلاف است. روزنامه فایننشال تایمز، به نقل از منابع آگاه، ماه گذشته گزارش داد که وزارت بازرگانی مکزیک تصویب احداث یک کارخانه تولیدی بی‌‌‌وای‌‌‌دی را به ‌‌‌دلیل نگرانی‌ها از احتمال انتقال فناوری خودروهای هوشمند به خاک آمریکا، به تاخیر انداخته است.
فرصت بزرگ
تو له از شرکت سینو اتو اینسایتس می‌‌‌گوید ممکن است برخی شرکت‌های چینی به دنبال مجوز برای تاسیس کارخانه در آمریکا باشند. او افزود، «فکر می‌‌‌کنم فرصت بزرگی برای خودروسازان چینی به‌‌‌ وجود خواهد آمد تا راهی برای تولید در ایالات متحده پیدا کنند.»
این اتفاق مشابه اقداماتی است که برخی دیگر از خودروسازان آسیایی انجام داده‌‌‌اند، از جمله هیوندای کره‌جنوبی که اخیرا پیش از موعد مقرر اعمال تعرفه، یک سرمایه‌گذاری 21 میلیارد دلاری را در آمریکا اعلام کرد.
ایلاریا مارزوکو، عضو ارشد متخصص در کسب و کار و اقتصاد چین در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی معتقد است که چشم‌‌‌انداز خودروسازان چینی همچنان به دلیل محدودیت‌های فعلی در مورد «خودروهای متصل» که در ژانویه توسط دفتر صنعت و امنیت آمریکا وضع شده، نامشخص است.
او به الجزیره گفت، «بسیاری درباره توافق احتمالی برای سرمایه‌گذاری خودروسازان چینی در آمریکا گمانه‌‌‌زنی می‌کنند. اما جدای از مسائل سیاسی که چالش‌‌‌برانگیز هستند، محدودیت‌های فعلی بر خودروهای متصل این کار را بسیار دشوار می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290323/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرایط طرح فروش بهمن موتور در فروردین 1404

گفتگوی عراقی با همتای اماراتی درباره مذاکرات با آمریکا

هر شخص چند کارت سوخت دارد؟

بوموسی؛ نماد اقتدار ایران در خلیج فارس

عذرخواهی شبکه سلامت بخاطر پخش تصویر نابهنجار

زمان پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری اردیبهشت‌ماه

اتصال حدود 115 هزار مشاور املاک به سامانه کاتب

گزارش ویتکاف به ترامپ درباره جزئیات مذاکره با ایران/ محل برگزاری دور دوم گفتگوها کجاست؟

نویسنده سرشناس درگذشت

قیمت طلا امروز دوشنبه 25 فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول

زمان واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

شرط جدید برای افزایش دوباره حقوق 1404 کارگران مشخص شد

ایران چگونه بازی را در زمین آمریکا بازتعریف می‌کند؟

اپوزیسیون ترکیه 10 میلیون امضا علیه اردوغان جمع کرد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

واکنش علی اکبر صالحی به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

افزایش تولید بنزین با ظرفیت‌های موجود

آرامش در بازارهای مالی ماندگار است؟

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

ادعای آکسیوس درباره محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای تازه ترامپ درباره ایران

درخواست مهم زلنسکی از ترامپ

برای داشتن روز شاد این روتین‌ را انجام دهید

این اختلال روانی با نشانه‌های جسمی بروز می کند

این‌گونه با استرس مقابله کنید

راز جدید درمان کمردرد کشف شد

اندومتریوز؛ بیماری شایع با علت ناشناخته/ نقش ورزش در کنترل علایم این بیماری

سنگ کلیه، نفخ و یبوست در کمین این افراد

محموله ویژه 1.5 میلیارد دلاری وارد ایران شد

چگونه می‌توان 10 سال بیشتر زندگی کرد؟

دمنوش‎‌های ضد نفخ در فصل بهار

خطرات ابتلا به آبله مرغان برای این افراد

چگونه بفهمیم چه مزاجی داریم؟ + اینفوگرافیک

پستانک نوزاد را چگونه تمیز کنیم؟

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

خیز زنجان برای تحقق یک میلیارد دلار صادرات در سال جاری

نشانه‌هایی از تپش قلب که باید جدی گرفته شود

چرا احساس تنهایی می‌کنیم؟

رئیس جمهور آمریکا: تعرفه‌های جدید در راه است

صدای انفجار در جنوب لبنان

پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید/ در کنار رودخانه‌ها اطراق نکنید

هشدار کارشناسان آمریکایی درباره احتمال رکود در این کشور

کشف سکونتگاه 3400 در مصر/ ماجرا چه بود؟

شنیده‌های یک خبرنگار آمریکایی درباره محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

تایید شهادت 37 غیرنظامی در حملات روز گذشته اسرائیل به غزه

ترامپ: نمی‌توانید از تعرفه‌ها فرار کنید!

وزیر جنگ اسرائیل: در صورت نپذیرفتن توافق توسط حماس، حملات به غزه تشدید می‌شود

افزایش هشدارها درباره فروپاشی نظم پولی آمریکا/ رکود اقتصادی در این کشور نزدیک است؟

گذار پرهزینه انرژی/ چگونه حمله روسیه به اوکراین فرآیند کربن‌زدایی را مختل کرد؟

بازدید معاون استاندار قزوین از شرکت نور الکفیل در کربلا

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی