بازار آریا

آخرين مطالب

اثر پینگ‌پنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بر بازار مس بررسی شد؛

سرخ‌پوشی بازار مس اقتصاد ایران

سرخ‌پوشی بازار مس
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - الینا قاسمی : در ادامه سری واکنش‌های بازارهای جهانی نسبت به تعرفه‌های وارداتی آمریکا، چین همچنان به‌عنوان بازیگر اصلی صحنه حضور دارد. با واکنش چین به تعرفه‌های آمریکا و اعمال محدودیت‌های صادراتی، ترامپ اقدام به افزایش تعرفه‌های مربوط به اقلام وارداتی چینی کرد تا نرخ تعرفه‌های کالاهای چینی برای ورود به آمریکا به 104‌درصد برسد.
قیمت مس در روز سه‌شنبه برای سومین روز متوالی کاهش‌یافت.این به‌معنای کاهش 20‌درصدی نسبت به بالاترین حد خود در اواخر ماه مارس و ورود رسمی به بازار نزولی است، زیرا تعرفه‌های آمریکا ترس از رکود را در سراسر جهان برانگیخت. معمولا افت 20‌درصدی نسبت به یک نقطه اوج اخیر، به‌عنوان ورود به بازار نزولی تعریف می‌شود. البته در روز چهارشنبه قیمت مس برای ساعاتی مثبت بود و تلاش کرد با افزایش 2.8‌درصدی در این روز، افت 8‌درصدی خود در هفته گذشته را جبران کند. سرمایه‌گذاران از روز پنج‌شنبه در حال فروش این فلز هستند، زیرا وضع تعرفه‌های سنگین وارداتی توسط ترامپ نگرانی‌ها را در مورد جنگ تجاری جهانی و کاهش بالقوه فعالیت‌های اقتصادی افزایش داده‌است. بر اساس داده‌های گردآوری شده توسط بلومبرگ، در COMEX، قیمت مس برای تحویل در ماه مه در معاملات صبحگاهی به 4.156 دلار در هر پوند (9143‌دلار در هر تن) سقوط کرد تا بزرگ‌ترین سقوط ثبت‌شده طی سه روز را در تاریخ ثبت کند. 
سابرین چاودوری، رئیس بخش کالا در BMI، یکی از واحدهای فیچ سولوشنز، در یادداشتی گفت: «فلزات تحت‌فشار قابل‌توجهی از احساسات افسرده و مملو از ناامیدی هستند، زیرا جهان برای یک رکود احتمالی و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک که تقاضا را تهدید می‌کند، آماده می‌شود.» به‌نظر می‌رسد تداوم احتمال قوی کاهش شدید تقاضای فلزات در یک جنگ تجاری تمام‌عیار، قیمت فلزات را در هفته‌های آینده نیز همچنان تحت‌فشار نگه می‌دارد. 
تحلیلگران پیش‌بینی‌هایی را در مورد مسیر بالقوه قیمت مس ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد ممکن است کاهش موقت به 8‌هزار دلار در هر‌تن برسد که بازتاب الگوهای تاریخی است که در آن قیمت‌ها از اوج 12 ماهه خود تقریبا 25 تا 30‌درصد کاهش‌یافته‌اند. معاملات آتی مس در روز چهارشنبه به حدود 4.1 دلار در هر پوند کاهش‌یافت و در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده مبنی‌بر اینکه تشدید جنگ تجاری می‌تواند باعث رکود جهانی شود، نزدیک به پایین‌ترین حد خود در چند ماه گذشته بود. چین به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین هدف‌‌‌‌‌های تعرفه‌های اخیر آمریکا، اقدام به طراحی برنامه‌هایی جهت مقابله تلافی‌‌‌‌‌جویانه با آمریکا کرد که این اقدام واکنش دوباره ترامپ و تشدید نرخ تعرفه بر روی کالاهای وارداتی چینی را در پی داشت. تعرفه‌های متقابل‌گسترده دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌‌‌جمهور آمریکا، از جمله مالیات سنگین 104‌درصدی بر کالاهای چینی، از امروز اجرایی شد. 
پکن اخیرا متعهد شد که «تا آخر بجنگد» و اعلام کرد؛ اقدامات تلافی‌جویانه خود را علیه صادرات ایالات‌متحده تشدید کند، اگرچه ترامپ نشان‌داد که برای گفت‌وگو با شرکای تجاری اصلی آماده است، فقدان برنامه مشخص جهت انجام مذاکره از سوی طرفین بر احساسات سرمایه‌گذاران تاثیرگذار است و موج ناامیدی حاکم بر بازار را تشدید می‌کند. البته رویکردها و پیش‌بینی‌های مثبتی نیز در رابطه با وضعیت آینده بازار وجود دارد که شاید بتوان روند صعودی بازار امروز را نیز به کمک آنها تحلیل کرد. UBS پیش‌بینی می‌کند که انتظار نمی‌رود هرگونه عقب‌نشینی در قیمت مس طولانی‌‌‌‌‌مدت باشد. این شرکت به عوامل متعددی اشاره می‌کند که می‌تواند از قیمت مس در آینده نزدیک حمایت کند. 
از جمله این موارد، پیش‌بینی سیاست‌های پولی سازگارتر در سطح جهان است، با این انتظار که فدرال‌رزرو برای مقابله با کاهش سرعت رشد اقتصادی و تقویت قیمت دارایی‌ها، دست به کاهش نرخ‌‌‌‌‌ بهره بزند. علاوه‌بر این، محرک‌های سیاستی بیشتری از سوی چین محتمل است که عامل مثبتی برای بازار مس است. UBS همچنین به چالش‌های طرف عرضه اشاره می‌کند که انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت ادامه داشته‌باشد. برای حل این چالش باید به افزایش قیمت‌ها برای تشویق سرمایه‌گذاری در ظرفیت تامین معدن کمک کرد. این چشم‌انداز پتانسیل اقدامات محرک بیشتر و پویایی عرضه فعلی را درنظر می‌گیرد. چین از خاک‌‌‌‌‌های کمیاب به‌عنوان سلاحی در جنگ تجاری با ترامپ استفاده می‌کند.

بازار آریا

چین استفاده خود از مواد معدنی حیاتی را به‌عنوان یک سلاح تجاری با محدود‌کردن صادرات خاک‌‌‌‌‌های کمیاب گسترش داده‌است و این مساله تهدیدی برای متزلزل ساختن عرضه جهانی مواد کلیدی مورد‌استفاده گسترده در تولیدات با فناوری پیشرفته(از خودروهای الکتریکی گرفته تا سلاح‌‌‌‌‌ها) محسوب می‌شود. روز جمعه پکن به‌عنوان بخشی از برنامه خود جهت مقابله و تلافی متقابل‌خود با تعرفه‌های دونالد ترامپ بر کالاهای وارداتی چینی، اعلام کرد؛ کنترل‌‌‌‌‌ خود را بر صادرات هفت نوع خاک کمیاب تشدید خواهد کرد. این کشور بزرگ‌ترین تامین‌کننده مواد معدنی در جهان است و صادرات عمده مواد معدنی توسط چین شامل 17عنصر در جدول تناوبی است.
بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده، چین تقریبا 70‌درصد از تولید مواد کمیاب در جهان را به خود اختصاص داده‌است. با توجه به اتکای آمریکا به منابع چینی، مدت‌هاست که سلطه این کشور بر انبوهی از کالاهای خاص به‌عنوان یک سلاح بالقوه ژئوپلیتیک تلقی می‌شود. پکن در دو سال‌گذشته در بحبوحه افزایش تنش‌های تجاری، محدودیت‌های مشابهی را برای سایر مواد معدنی حیاتی مانند گالیوم، ژرمانیوم، گرافیت و آنتیموان اعمال کرده‌بود. آخرین محدودیت‌های صادراتی اعمال‌شده توسط چین به‌معنای ممنوعیت مطلق صادرات این مواد حیاتی نیست، اما به این معنا است که هرگونه محموله‌‌‌‌‌هایی که در حال خروج از کشور هستند، تحت‌نظارت بیشتری خواهند بود و اینکه محموله توسط چه‌کسی و با چه هدفی از کشور خارج می‌شود به‌دقت بررسی خواهدشد. حجم صادرات سایر فلزات پس از اعمال محدودیت‌ها به صفر می‌رسد و صادرکنندگان برای دریافت گواهی نیاز به زمان دارند. تحلیلگران Citic Securities Ltd‌ در یادداشتی نوشتند: «محدودیت‌های صادراتی جدید ممکن است عرضه جهانی را بیشتر از قبل تحریک کنند.» آنها نوشتند که این سیاست «از منافع امنیت ملی چین محافظت می‌کند و ارزش استراتژیک سرمایه‌گذاری در زنجیره صنایع خاکی کمیاب را تقویت می‌کند.»
فهرستی از خاک‌‌‌‌‌های کمیاب که روز جمعه اعلام شد شامل ساماریوم، گادولینیوم، تربیوم، دیسپروزیم، لوتتیوم، اسکاندیم و ایتریوم است، اما دو مورد از رایج‌ترین این خاک‌‌‌‌‌ها-نئودیمیم و پرازئودیمیم – شامل این محدودیت‌ها نشدند. این خاک‌‌‌‌‌ها در آهن‌‌‌‌‌رباهای قدرتمند استفاده می‌شوند که یکی از شناخته شده‌ترین کاربردها برای خاک‌‌‌‌‌های کمیاب هستند. دیوید آبراهام، استاد وابسته در دانشگاه ایالتی Boise در آیداهو، گفت: «برخلاف هفت خاک کمیاب انتخاب‌شده، اینها به‌راحتی در خارج از چین در دسترس هستند که می‌تواند اثر هر محدودیتی را کاهش دهد. آنها ممکن است به‌عنوان گزینه‌‌‌‌‌هایی برای محدودیت‌های بیشتر در آینده کنار گذاشته شده باشند.» طبق بیانیه انجمن صنعت فلزات غیر‌آهنی چین در روز یکشنبه، محدودیت‌های صادراتی به ثبات زنجیره تامین بین‌المللی این کشور آسیبی نمی‌رساند. این نهاد صنعتی گفت: «تا زمانی‌که شرکت‌ها در فعالیت‌هایی که به حاکمیت ملی، امنیت و منافع توسعه چین آسیب می‌زند، وارد نشوند، اقدامات کنترل صادرات بر عملکرد و تجارت عادی آنها تاثیری نخواهد گذاشت.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1290305/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییر قیمت خودرو در صورت توافق یا عدم توافق چقدر است؟

انهدام باند توزیع سلاح و مهمات جنگی از سوی اطلاعات سپاه

17 شهروند یمنی در حمله آمریکا شهید شدند

روایت زلنسکی از مذاکرات سازنده کی یف و واشنگتن در فرانسه

ادعای ترامپ درباره گزینه نظامی علیه ایران

عمان محل برگزاری مذاکرات دور دوم ایران و آمریکا را اعلام کرد

نخست وزیر عراق با الجولانی دیدار کرد

زمان سفر ترامپ به انگلیس مشخص شد

پیام سردار قاآنی به فرمانده کل ارتش

حماس: علی‌رغم پایبندی کامل به توافقات، با کارشکنی نتانیاهو مواجه شدیم

تشکر طارمی از مردم ایران با یک پیام اینستاگرامی

ابراهیم سپهری‌ زنگنه درگذشت

مشاغل سخت و زیان آور در ایران

در این شرایط اقتصادی با پولمان چه کنیم؟

گفت‌وگوی تلفنی لاوروف و روبیو

اظهارات سخنگوی سازمان ملل در َآستانه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را 25 واحد کاهش داد

سردار نقدی: نباید از دشمن، هرچقدر هم بزرگ و مجهز باشد، ترسید

سرمربی جدید نساجی استعفا کرد

سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در آستانه مذاکرات چه معنایی دارد؟

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

روایت رئیس مجلس از مشکلات اقتصادی در کشور/مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما 100 میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم

درخواست وزیر جهاد کشاورزی درباره همکاری‌های ایران و هند

معاون گروسی به تهران سفر می‌کند

حملات تازه جنگنده‌های آمریکا به یمن

لزوم متنوع‌سازی روش‌های تأمین مالی در صنعت پالایش

برگزاری دومین رویداد همبند نکسترا

ملانوری: نیازمند یک گفتمان عمومی در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری هستیم

نشست با بانوان کارآفرین رزن برای شنیدن مطالبات و مشکلات

قالیباف: منابع انسانی مهم تر از منابع مادی است

آلودگی هوا سالانه 50 هزار ایرانی را می‌کشد

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای جدید ترامپ درباره ایران

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

مینی بوسی در مشهد طعمه حریق شد

ارائه پرونده‌ای علیه 4 کشور به دادگاه لاهه توسط ایران

گفت‌وگوی السودانی و الجولانی در دوحه

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

خبر مهم ترامپ درباره توافق با چین و اتحادیه اروپا+ فیلم

نظر مردم عراق درباره سفر الجولانی به بغداد

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

تولیدات صنعت طیور سرکوب می‌شود

توافق با آمریکا چه چیزی برای ایران دارد؟

سردار آزمون پایتخت 7 رو دیده؟

گزاش عراقچی از دیدار خود با رئیس جمهور روسیه

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی