بازار آریا

آخرين مطالب

سقوط ناگهانی رمز ارزها، سرمایه‌گذاران را غافلگیر کرد

هفته قرمز کریپتو گزارش ویژه

هفته قرمز کریپتو
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : پس از هفته‌‌‌ها تقابل میان خریداران و فروشندگان، سرانجام فشار فروش بر بازار غلبه کرد و بیت‌کوین با افت 7 درصدی در بازه هفت‌‌‌روزه، به زیر 90‌هزار دلار سقوط کرد. این روند نزولی سایر رمزارز‌‌‌ها را نیز تحت‌تاثیر قرار داد و اتریوم، ریپل، سولانا و دوج‌‌‌کوین بین 10 تا 20‌درصد کاهش قیمت را تجربه کردند. در نتیجه، ارزش کل بازار کریپتو نیز حدود 10‌درصد افت کرد و به 2.88 تریلیون دلار رسید.
با این حال، مشکلات سرمایه‌گذاران رمزارز‌‌‌ها به همین‌جا ختم نمی‌شود و در روز‌‌‌های اخیر، بازار شاهد حملات گسترده امنیتی و سرقت مقادیر قابل‌‌‌توجهی ارز دیجیتال بوده است. در مهم‌ترین مورد، صرافی بزرگ بای بیت در 3 اسفند هدف حمله گروه هکری بدنام لازاروس از کره‌شمالی قرار گرفت و بیش از 1.4 میلیارد دلار اتریوم از آن به سرقت رفت. این شرایط نشان می‌دهد که با وجود حملات بزرگ گذشته، اقدامات و پیشرفت‌‌‌های امنیتی کافی نبوده است و هکر‌‌‌های ارز دیجیتال همچنان خطر بزرگ و قابل‌توجهی برای بازار به شمار ‌‌‌می‌‌‌روند. هک‌‌‌های بزرگ تبعات زیادی برای بازار دارند و معمولا علاوه بر نابودی پروژه هک‌شده، روند‌‌‌های نزولی و سقوط قیمت‌ها را رقم می‌‌‌زنند.
با این حال، روند نزولی اخیر اتفاق تازه‌‌‌ای برای بازار ارز‌‌‌های دیجیتال محسوب نمی‌شود و این بازار مالی نوین در گذشته نیز با چالش‌‌‌های مشابهی مواجه بوده است. با وجود این‌، باید به درس‌‌‌های ارزشمند اتفاقات تلخ توجه داشت و هک اخیر صرافی بای بیت بار دیگر نشان می‌دهد که در زمان فعالیت در بازار رمزارز، دریافت امنیت حداکثری تنها به کمک کیف پول‌‌‌های شخصی و رعایت نکات مهم امنیتی امکان‌‌‌پذیر است.
قربانی جدید بازار
در روز جمعه گزارش‌‌‌هایی در شبکه‌‌‌های اجتماعی مبنی بر جا‌به‌جایی مشکوک توکن از صرافی ارز دیجیتال بای‌بیت منتشر شد و برخی تحلیلگران نسبت به هک و سرقت دارایی‌‌‌ها از این صرافی هشدار دادند. رویدادی که مدت کوتاهی پس از انتشار این گزارش‌‌‌ها توسط خود صرافی بای‌بیت نیز تایید شد و از سرقت توکن‌‌‌های اتریوم کیف پول‌‌‌های سرد خود خبر داد.
بر اساس داده‌‌‌های صرافی بای بیت، هکر‌‌‌ها موفق به سرقت حدود 1.46 میلیارد دلار توکن اتریوم شدند که این هک را به یکی از بزرگ‌ترین حملات بازار ارز‌‌‌های دیجیتال تبدیل می‌کند. این در حالی است که ویتالیک بوترین، خالق ارز دیجیتال اتریوم حدود 640 میلیون دلار از این ارز را در اختیار دارد که نشان می‌دهد هکر‌‌‌ها هم اکنون موجودی اتریوم بیشتری از بوترین در اختیار دارند.
با وجود رقم قابل‌توجه سرمایه به سرقت رفته، بنیان‌گذار صرافی بای بیت اعلام کرد که این صرافی از توان مالی کافی برای جبران این خسارت برخوردار است و متعهد شد که آن را به طور کامل جبران کند. این وعده روز دوشنبه عملی شد و صرافی بای بیت اعلام کرد که کسری اتریوم خود را به طور کامل جبران کرده است. همچنین بای‌بیت وعده داده است که به زودی گزارش اثبات ذخایر خود را منتشر خواهد کرد تا این موضوع را ثابت کند.
با وجود آنکه اوضاع برای صرافی بای بیت آرام به نظر می‌‌‌رسد، تلاش‌‌‌ها برای شناسایی و بازگشت سرمایه به سرقت‌رفته ادامه دارد. مدیرعامل صرافی بای بیت مدت کوتاهی پس از هک، اعلام کرد که تمام تلاش خود را برای بازگرداندن وجوه سرقت‌شده انجام خواهد داد و به این منظور با بنیاد اتریوم نیز مذاکره خواهد کرد.
این صحبت باعث شد تا برخی تصور کنند که بای‌بیت قصد پیشنهاد بازگردانی شبکه اتریوم به قبل از حمله را دارد. در سال 2016 و پس از یک هک بزرگ، جامعه اتریوم تصمیم گرفتند تا شبکه را به مرحله قبل از هک برگردانند تا دارایی‌‌‌ها را از دست هکر خارج کنند. در حالی که این فرآیند موفق بود، اما تا به امروز مخالفان خود را دارد و حتی منجر به ایجاد شبکه‌‌‌ای جدید به نام اتریوم کلاسیک شد.
به همین دلیل پیشنهاد برای تکرار این فرآیند واکنش تند جامعه اتریوم را به همراه داشت و کاربران و توسعه‌‌‌دهندگان این شبکه اعلام کردند که این روند برخلاف اصول بلاک‌چین اتریوم است و آن را انجام نخواهند داد.
در این بین اما شرکت تتر دست به کار شد و مدیرعامل آن روز دوشنبه اعلام کرد که موفق شده‌‌‌اند تا 181‌هزار توکن تتر به سرقت رفته بای‌بیت را مسدود کنند. در حالی که این رقم قابل‌توجهی نسبت به تعداد کل توکن‌‌‌های به سرقت رفته نیست، اما جنبه مثبت کنترل متمرکز شرکت تتر بر استیبل کوین محبوب بازار را نشان می‌دهد. این شرکت در گذشته نیز میلیون‌‌‌ها دلار تتر به سرقت رفته هکر‌‌‌ها را مسدود و از نقد کردن آنها جلوگیری کرد.
سقوط بازار
با وجود جبران خسارت و تعیین جایزه 140 میلیون دلاری برای بازیابی اتریوم‌‌‌های به سرفت رفته، بعید است که این وجوه به سرقت رفته بازیابی شوند. بر اساس داده‌‌‌های منتشر شده، این هک توسط گروه شناخته شده لازاروس وابسته به کره‌شمالی انجام شده است که در گذشته بار‌‌‌ها در هک‌‌‌های بزرگ بازار نقش داشته‌‌‌اند. با وجود تلاش‌‌‌های جهانی، اعضای این گروه به طور کامل شناسایی نشده و اقدام برای دستگیری آنها غیرممکن به نظر می‌‌‌رسد.
بازار نیز از این موضوع آگاه است و با وجود تمام تلاش‌‌‌ها، هک صرافی بای بیت تاثیرات منفی قابل‌توجه خود را بر روند‌‌‌های قیمتی داشته است. در این شرایط و در میان سقوط قیمتی بیت‌کوین و اتریوم، سولانا با یک خبر منفی دیگر نیز مواجه شد که آسیب بزرگی برای ارزش آن به همراه داشت. صرافی ورشکسته FTX خبر داده است که در اول ماه مارس قرار است تا 11.2 میلیون توکن سولانا را در بازار عرضه کند. خبری که ترس سرمایه‌گذاران را به دنبال داشت و فشار فروش را برای این رمزارز افزایش داد. در این میان اوضاع برای میم کوین‌‌‌ها نیز خوب نیست و کاهش 10 تا 25 درصدی در این رمزارز‌‌‌ها دیده می‌شود.
با این حال، تحلیلگران این کاهش قیمت را آغاز یک روند نزولی جدید نمی‌‌‌دانند. برخی فعالان بازار معتقدند که با بهبود شرایط و کاهش اثرات منفی هک بای بیت، بازار می‌تواند بار دیگر به مسیر صعودی بازگردد و بیت‌کوین برای دستیابی و تثبیت در محدوده 100‌هزار دلار تلاش کند.
سرمایه‌گذار بدشانس
در میان اتفاق تلخ هک صرافی بای بیت، داستان یک سرمایه‌گذار بدشانس نیز جالب توجه است. تاییکی مائدا، یکی از کاربران صرافی FTX بود که در فرآیند هک و ورشکستگی این صرافی سرمایه خود را از دست داد. با این حال پس از گذشت حدود 2.5 سال، مائدا توانست پول خود را از این صرافی پس بگیرد. او بعد از دریافت ارز‌‌‌های دیجیتال خود، سرمایه را به صرافی بای بیت منتقل کرد اما این صرافی نیز تنها مدتی بعد مورد حمله هکر‌‌‌ها قرار گرفت.
این رویداد نشان می‌دهد که حتی بزرگ‌ترین و معتبرترین پلتفرم‌‌‌های معاملاتی و صرافی‌‌‌های متمرکز نیز همواره در معرض خطر حملات سایبری و سرقت دارایی‌‌‌ها قرار دارند. به‌رغم تمام تلاش‌‌‌ها، امنیت سیستم‌های متمرکز همچنان دارای ضعف است و تجربه تلخ مائدا نشان می‌دهد که اتکا به صرافی‌‌‌های متمرکز برای سرمایه‌گذاری بلندمدت تصمیم خوبی نخواهد بود. به همین دلیل، هم اکنون اهمیت استفاده از کیف پول‌‌‌های شخصی و نگهداری مستقل از دارایی‌‌‌های دیجیتال بیش از پیش مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است. کیف پول‌‌‌های شخصی به کاربران این امکان را می‌دهند تا کنترل کامل بر کلید‌‌‌های خصوصی و دسترسی به سرمایه‌‌‌های خود داشته باشند و سرمایه‌گذاران با استفاده از این کیف پول‌‌‌ها می‌توانند ریسک‌‌‌های مرتبط با نگهداری ارز‌‌‌های دیجیتال را تا حد زیادی کاهش دهند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272685/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنگوی وزارت خارجه: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را به شدت محکوم می کنیم

موافقت کی‌یف با امضای توافقنامه معدنی ترامپ

اعلام جزئیات جدید از زمان آزادی اسرای فلسطینی

بمباران مناطقی در استان‌های ریف و درعا در سوریه

تأیید مشروعیت سیاسی زلنسکی از سوی پارلمان این کشور

مسی به بارسلونا برمی‌گردد

حمله جنگنده‌های اسرائیل به شرق لبنان/ دو نفر به شهادت رسیدند

سقوط هواپیمای ارتش سودان در این شهر

بازی پرهزینه واشنگتن/ چرا آمریکا اوکراین را قربانی کرد؟

صدار انفجار در جنوب دمشق/ ماجرا چه بود؟

مساله قرن 21

تهدید تعرفه‏‌ای ادامه دارد

پتروشیمی‌ها زیر سایه شایعات نرخ خوراک

التیام بورس؟

پرونده احتیاط بسته شد؟

سنگ‏‏‌آهن در قله چهارماهه

بورس روی موج تقاضا

روابط بانکی کشور گروگان مساله FATF شده است

نحوه تعیین دستمزد تغییر می‌کند؟

یک شهید و 31 زخمی در درگیری‌های شدید کرانه باختری

پیامک از احراز هویت جی‌میل حذف می‌شود

تلگرام در استرالیا جریمه شد

اپل 20 هزار شغل در آمریکا ایجاد می‌کند

اوپن‌ای‌آی با کلاهبرداران چت جی‌پی‌تی مقابله می‌کند

2 هزار مگاوات برق کشور در مراکز غیرمجاز رمزارز

امکان استخراج رمزارز با احداث نیروگاه‌های خورشیدی

بیت‌کوین در کف چهار ماهه

هفته قرمز کریپتو

تقدیر از «جهان فولاد» در جشنواره ملی تعالی سازمانی

افزایش تولید گاز شیرین

مصرف روزانه 70‌میلیون مترمکعب گاز در تهران

پارادوکس جنگ و انرژی

شاهراه توسعه ترانزیت ایران

کریدورهای هوایی ایران از دست می‌رود؟

فروش بلیت نوروزی قطار تا فردا

چالش تامین مالی صنعت دریایی

رشد دارایی‌های طلایی

اثر روسی کاهش دلار

زمان نوبت دوم پیش‌فروش سکه طلا

پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های قدیمی الزامی شد

شکل جدید اقتصاد عموسام

بطری‌‌‌های «سوئل باتل»؛ محل تلاقی فشن و پایداری

چگونه نوآوری‏‏‌های تحول‏‏‌آفرین را گسترش دهیم؟

افزایش مقیاس کسب‌وکارهای خرد

غول سینمای فرانسه در مظان اتهامات جدید

انتقاد کیانیان از بازیگر «گوزن‌ها»

کسی پاسخگو نیست

چه کسی از تاسیان می‌ترسد؟

فسخ یک طرفه سرمربی استقلال

غایب بزرگ پرسپولیس در دربی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی