بازار آریا

آخرين مطالب

آمریکا بیش از هر زمان دیگری به ثروتمندان وابسته شده است

شکل جدید اقتصاد عموسام گزارش ویژه

شکل جدید اقتصاد عموسام
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد - علیرضا کتانی : 10درصد پردرآمد آمریکا، مخارج خود را بسیار بیشتر از نرخ تورم افزایش داده‌اند. اما بقیه مردم این کشور چنین توانایی را نداشته‌اند. به گزارش وال‌استریت ژورنال، این گروه در حال حاضر 49.7درصد از کل هزینه‌های افراد در آمریکا را به خود اختصاص داده‌اند که رکوردی است که آخرین‌بار در داده‌های مربوط به سال1989 دیده شده است. آمارها نشان می‌دهد سه دهه پیش، سهم این گروه از کل هزینه‌های اقتصاد آمریکا حدود 36درصد بود.
بر اساس تحلیل موسسه «مودیز»، آمارها نشان می‌دهد 10درصد پردرآمد آمریکا، 49.7درصد از کل هزینه‌ها در اقتصاد آمریکا را انجام می‌دهند. این در حالی است که بسیاری از آمریکایی‌ها در حال صرفه‌جویی شدید هستند و از قیمت‌‌های بالا و تورم خسته شده‌اند. اما ثروتمندان بدون محدودیت خرج می‌کنند.
پردرآمدهای آمریکایی چه کسانی هستند؟
10درصد پردرآمد آمریکا شامل خانوار‌هایی با درآمد سالانه حدود 250هزار دلار یا بیشتر می‌شود. این افراد با اتکا به سود‌های کلان در بازار سهام، املاک و سایر دارایی‌ها، پول خود را برای هر چیزی از تعطیلات تا کیف‌‌های دستی با برند‌های خاص خرج می‌کنند. بررسی آمارها نشان می‌دهد در حال حاضر، رشد اقتصادی به‌طور غیرمعمولی به ادامه هزینه‌کرد ثروتمندان وابسته شده است.
«مارک زندی»، اقتصاددان ارشد مودیز تخمین زده است که هزینه‌های 10درصد پردرآمد آمریکا به تنهایی حدود یک‌سوم از تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا را تشکیل می‌دهد. بین سپتامبر2023 تا سپتامبر2024، هزینه‌های این گروه پردرآمد 12درصد افزایش یافته است. اما در همین دوره، هزینه‌کرد خانوار‌های طبقه کارگر و متوسط به‌طور میانگین کاهش پیدا کرده است. زندی که تحلیل خود را براساس داده‌های فدرال‌رزرو انجام داده است، می‌گوید: «وضعیت مالی ثروتمندان به‌صورت نسبی هرگز بهتر از این نبوده و اقتصاد نیز هرگز تا این اندازه به این گروه وابسته نبوده است.» 
این تحلیل تا سه‌ماه سوم2024 را مورد بررسی قرار داده؛ زیرا جدیدترین داده‌های موجود مربوط به همین بازه است. درمجموع، ثروتمندان هزینه‌های خود را بسیار فراتر از تورم افزایش داده‌اند؛ درحالی‌که دیگر گروه‌ها چنین توانایی را نداشته‌اند.80درصد کم‌درآمد، تنها 25درصد بیش از چهار سال قبل خرج کردند که کمی بالاتر از افزایش 21درصدی قیمت‌ها در این دوره است. اما 10درصد پردرآمدتر، در همین مدت 58درصد بیشتر از قبل هزینه کرده‌اند. به نظر می‌رسد اگر کاهش ارزش سهام یا املاک رخ دهد، ثروت 10درصد پردرآمد آمریکا به‌شدت کاهش می‌یابد و این امر باعث کاهش هزینه‌های آنها می‌شود؛ در نتیجه کاهش ارزش دارایی‌هایی همچون سهام یا املاک می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد آمریکا داشته باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در عمل نیز، تمایل به مصرف در کل جامعه از جمله میان ثروتمندترین مصرف‌کنندگان، به‌دلیل تهدید‌های تعرفه‌ای ترامپ در حال کاهش است. به گفته زندی، قدرت خرید ثروتمندان که معمولا مسن‌تر و تحصیلکرده‌ترند تا حدی ناشی از افزایش ارزش املاک و سهام در سال‌های اخیر است. هرچند رشد قیمت دارایی‌ها نشانه مثبتی برای اقتصاد تلقی می‌شود، اما شکاف بین دارندگان دارایی و دیگران را نیز عمیق‌تر کرده است.

بازار آریا

اثر کرونا بر مخارج آمریکایی‌ها
شیوع ویروس کرونا در سال2020 تاثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد آمریکا گذاشت و موجب تغییرات عمیقی در بخش‌های مختلف اقتصادی شد. این بحران بی‌سابقه، رشد اقتصادی را متوقف کرد، بازار کار را دچار رکود ساخت و بسیاری از صنایع را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرد. با تعطیلی کارخانه‌ها و کاهش تولید جهانی، زنجیره تامین دچار اختلال شد. این موضوع به همراه سیاست‌های حمایتی دولت، موجب افزایش شدید تورم شد. نرخ تورم در آمریکا در سال 2021 و 2022 به بالاترین حد در چهار دهه اخیر رسید و فشار زیادی بر مصرف‌کنندگان وارد کرد؛ درحالی‌که اقتصاد آمریکا در سال‌های 2021 و 2022 روند بهبودی را آغاز کرد، اما پیامدهایی مانند تورم، بدهی عمومی بالا، تغییر در بازار کار و افزایش نابرابری اقتصادی همچنان باقی مانده است.
در طول همه‌گیری کووید-19، آمریکایی‌ها در سراسر طیف درآمدی، در سطوح بی‌سابقه‌ای شروع به پس انداز کردند. آنها کمتر خرج کردند؛ زیرا در خانه مانده بودند و بسته‌های حمایتی دولت را دریافت کرده بودند. تا اوایل سال2022، خانوارها 2.6تریلیون دلار پس‌انداز بیشتری را نسبت به پیش از کووید انباشت کرده بودند. پس از کووید، تورم شروع شد و قیمت‌ها به‌شدت افزایش یافت. بیشتر آمریکایی‌ها به پس‌اندازهای اضافی خود روی آوردند تا از هزینه‌های رو به رشد خود عقب نمانند؛ اما 10درصد از افرادی که درآمد بالایی داشتند، بیشتر چیزی را که پس‌انداز کرده بودند، حفظ کردند.
افراد مرفه دارایی‌هایی مانند سهام داشتند که پس از کووید، ارزش بسیار بیشتری پیدا کردند. بر اساس داده‌های فدرال‌رزرو، دارایی خالص 20درصد پردرآمد از پایان سال2019 بیش از 35تریلیون دلار یا 45درصد افزایش یافته است. دارایی خالص با نرخ مشابهی برای بقیه رشد کرد؛ اما بسیار کمتر به مخارج تبدیل شد، در طول دوره کرونا، برای 80درصد پایین، ثروت افراد 14تریلیون دلار افزایش یافته است. در دوران همه‌گیری، همه آمریکایی‌ها.
تاثیر نرخ پس‌انداز ثروتمندان بر شرکت‌ها
به تازگی بانک آو آمریکا گزارش داده است که هزینه‌های کارت‌های اعتباری و نقدی ثروتمندترین مشتریانش سریع‌تر از گروه کم‌درآمد در حال رشد است. برخی هزینه‌های لوکس مانند خرید کالا‌های لوکس در پاریس بیش از 10درصد افزایش یافته است. شرکت‌هایی مانند دلتا اعلام کردند فروش بلیت‌های کلاس پریمیوم 8درصد رشد داشته، درحالی‌که فروش بلیت‌های معمولی تنها 2درصد افزایش یافت. شرکت رویال کارائیبین نیز بهترین دوره رزرو 5هفته‌ای تاریخ خود را تجربه کرد. اما شرکت‌های مرتبط با قشر کم‌درآمد مانند بیگ لاتز با مشکل مواجه شدند؛ به‌طوری‌که این شرکت به تازگی ورشکسته شد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272672/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاکید قطر بر حفظ حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه

سخنگوی وزارت خارجه: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را به شدت محکوم می کنیم

موافقت کی‌یف با امضای توافقنامه معدنی ترامپ

اعلام جزئیات جدید از زمان آزادی اسرای فلسطینی

بمباران مناطقی در استان‌های ریف و درعا در سوریه

تأیید مشروعیت سیاسی زلنسکی از سوی پارلمان این کشور

مسی به بارسلونا برمی‌گردد

حمله جنگنده‌های اسرائیل به شرق لبنان/ دو نفر به شهادت رسیدند

سقوط هواپیمای ارتش سودان در این شهر

بازی پرهزینه واشنگتن/ چرا آمریکا اوکراین را قربانی کرد؟

صدار انفجار در جنوب دمشق/ ماجرا چه بود؟

مساله قرن 21

تهدید تعرفه‏‌ای ادامه دارد

پتروشیمی‌ها زیر سایه شایعات نرخ خوراک

التیام بورس؟

پرونده احتیاط بسته شد؟

سنگ‏‏‌آهن در قله چهارماهه

بورس روی موج تقاضا

روابط بانکی کشور گروگان مساله FATF شده است

نحوه تعیین دستمزد تغییر می‌کند؟

یک شهید و 31 زخمی در درگیری‌های شدید کرانه باختری

پیامک از احراز هویت جی‌میل حذف می‌شود

تلگرام در استرالیا جریمه شد

اپل 20 هزار شغل در آمریکا ایجاد می‌کند

اوپن‌ای‌آی با کلاهبرداران چت جی‌پی‌تی مقابله می‌کند

2 هزار مگاوات برق کشور در مراکز غیرمجاز رمزارز

امکان استخراج رمزارز با احداث نیروگاه‌های خورشیدی

بیت‌کوین در کف چهار ماهه

هفته قرمز کریپتو

تقدیر از «جهان فولاد» در جشنواره ملی تعالی سازمانی

افزایش تولید گاز شیرین

مصرف روزانه 70‌میلیون مترمکعب گاز در تهران

پارادوکس جنگ و انرژی

شاهراه توسعه ترانزیت ایران

کریدورهای هوایی ایران از دست می‌رود؟

فروش بلیت نوروزی قطار تا فردا

چالش تامین مالی صنعت دریایی

رشد دارایی‌های طلایی

اثر روسی کاهش دلار

زمان نوبت دوم پیش‌فروش سکه طلا

پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های قدیمی الزامی شد

شکل جدید اقتصاد عموسام

بطری‌‌‌های «سوئل باتل»؛ محل تلاقی فشن و پایداری

چگونه نوآوری‏‏‌های تحول‏‏‌آفرین را گسترش دهیم؟

افزایش مقیاس کسب‌وکارهای خرد

غول سینمای فرانسه در مظان اتهامات جدید

انتقاد کیانیان از بازیگر «گوزن‌ها»

کسی پاسخگو نیست

چه کسی از تاسیان می‌ترسد؟

فسخ یک طرفه سرمربی استقلال

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی