اصلاح اقتصاد آب و زنجیره ارزش
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد: برای مدیریت منابع آب، حل بحران آب و ارتقای تابآوری کشور در حوزه تامین امنیت غذایی، باید پیوند آب، انرژی و غذا بهعنوان یک تفکر در جامعه مدیران و سیاستگذاران پذیرفته شود.
صمد حسنزاده رئیس اتاق ایران در نهمین همایش بزرگداشت روز ملی آب با اشاره به بحران آب در ایران گفت: کسری تجمعی منابع آب زیرزمینی کشور به بیش از 150میلیارد مترمکعب رسیدهاست و این موضوع عامل اصلی بحران فرونشست زمین در کشور است. از طرفی جریان رودخانههای کشور در دهه90 نسبت به دهه50 تا حدود نصف کاهشیافته برای همین در تمام اقدامات و تصمیمگیریها باید «تضمین امنیت پایدار منابع» را مدنظر قراردهیم.
حسنزاده ادامهداد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بهعنوان یکی از اعضای شورای جهانی آب، تلاشکرده مسوولیت اجتماعی خود درباره آب را، با رویکرد «حفظ منافع ملی»، «ارتقای پایداری سرزمین» و «بهبود فضای کسبوکار» ایفا کند. او تصریح کرد: آب، انرژی و غذا، سه ستون اصلی و بههم پیوسته حیات بشر است و زمانی این ستونها پایدار خواهند ماند که آنها را هوشمند مصرفکرده و امنیت پایدار منابع را تضمین کنیم. برای همین، «آب، غذا، انرژی؛ هوشمندی در مصرف، امنیت در منابع» بهعنوان شعار «نهمین بزرگداشت روز ملی آب» انتخاب شدهاست.
بهگفته رئیس اتاق ایران راهحلهای مساله آب را نباید تنها در بخش آب جستوجو کرد، بلکه هر راهحلی برای مساله آب حتما باید با لحاظکردن همبستگی متقابل«آب»، «انرژی» و «غذا» و با درنظرگرفتن ابعاد اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باشد. او افزود: در اثر الگوهای نادرست مصرف آب و بیتوجهی به حقابه محیطزیست، تالابها و دریاچهها خشک شدهاند. سیاستگذاریهای نادرست باعث کاهش مادهآلی خاک و کمبود سرمایه در بخش کشاورزی شدهاست. حسنزاده ادامهداد: تغییر اقلیم، افزایش جمعیت و الگوهای نادرست مصرف، از عوامل تهدیدکننده امنیت غذایی هستند. منابع انرژی کشور نیز با مشکلاتی نظیر سیاستگذاریهای اقتصادی نادرست، ناترازی تولید و مصرف، فرسودگی زیرساختها و عدمبهرهبرداری از ظرفیتهای تولید انرژی تجدیدپذیر مواجه است.
او تاکید کرد: اصلاح اقتصاد آب و زنجیره ارزش فعالیتهای بخش آب، مورد تاکید اتاق ایران است. تضمین امنیت منابع و مدیریت ابعاد پیچیده مساله آب، مستلزم اقدامی خلاقانه و نوآورانه است. همچنین بهرهگیری از فناوریهای نوین، هوشمصنوعی و استفاده از ابزارهای جدید در زمینه سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه آب و تامین و توزیع و مصرف آب از اهمیت بالایی برخوردار است. انجام مطالعات راهبردی، مشارکت در تدوین سند امنیت غذایی، برگزاری نشستهای تخصصی، صدور سند هشدار برای تصمیمگیران درخصوص ابعاد مساله آب، آگاهیرسانی به فعالان اقتصادی و انتقال نظرات و دغدغههای کارشناسی به تصمیمگیران، از جمله اقدامات اتاق ایران در زمینه مساله آب تاکنون بودهاست.
-
چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵:۳۸
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272648/