بازار آریا

آخرين مطالب

در آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد بررسی شد؛ نیروی کار مهم‌تر از فناوری

موتور محرک بهره‌وری صنعتی اقتصاد ایران

موتور محرک بهره‌وری صنعتی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ترجمه: سارا نصیری دنیای اقتصاد : جهان به سرعت به سمت ماشینی شدن و تکنولوژی‌های جدید در حال حرکت است. در این بین صنایع به‌عنوان ریشه‌های اصلی تولید و تجارت کشورها به سرعت در حال تغییر هستند؛ به‌طوری‌که فناوری‌های جدید، تولید صنعتی رابه‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند.در این فضا، ثبات نیروی کار و بهره‌وری به مهم‌ترین عوامل موفقیت صنایع بدل شده‌اند.
در واقع برخلاف تصور عمومی، این فناوری نیست که صنعت را به جلو می‌برد، بلکه نیروی انسانی همچنان نقش محوری در این زمینه دارد. با توجه به نقش برجسته نیروی انسانی در تولید، تحولات بنیادین صنعت نیز دستخوش تغییر می‌شود، به دلیل اینکه استعدادهای نیروی کار و مهارت‌های او با توجه به سرعت رشد دانش در طول زمان تغییر می‎‌کند. امروزه، عصری جدید از عملیات هوشمند شکل گرفته که نه‌تنها نیازمند مهارت‌های نوین است، بلکه فرصت‌های تازه‌ای نیز برای کارگران خط تولید ایجاد می‌کند. با این حال، آنچه بسیاری از شرکت‌ها از آن غفلت کرده‌اند، سرمایه‌گذاری آگاهانه در استعدادهای انسانی است که می‌تواند آنها را قادر سازد تا با چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو روبه‌رو شوند.
شبکه جهانی لایت هاوس که در سال2018 توسط مجمع جهانی اقتصاد و شرکت مک‌کینزی تاسیس شد، با مشاوره هیاتی از رهبران صنعتی، پتانسیل تحول‌آفرین فناوری در تولید را به نمایش گذاشته است. نیروی انسانی همچنان محورتولید است و صنایع در سراسر جهان با نیاز فوری برای تغییر شرایط کاری نیروهای خط تولید مواجه هستند. این نیاز به‌دلیل چالش‌های فزاینده در بهره‌وری و ثبات نیروی کار اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
تحقیقات نشان می‌دهد که رشد بهره‌وری در اقتصادهای پیشرفته طی دو دهه اخیر کاهش یافته و به یک‌درصد رسیده است. این در حالی است که 71درصد از تولیدکنندگان ایالت متحده آمریکا برای حفظ کارکنان خود دچار مشکل شده‌اند. این روند نگران‌کننده، مدیران صنایع را با این چالش مواجه کرده که چگونه می‌توانند همگام با تحولات دیجیتال، ثبات و بهره‌وری نیروی کار خود را تضمین کنند.
سرمایه گذاری در نیروی کار
از دیگر نتایج تحقیقات مجمع جهانی اقتصاد که در قالب یک برنامه آزمایشی با مشارکت 10شرکت پیشرو و 13سایت تولیدی اجرا شد، نشان می‌دهد شرکت‌هایی که به نیروی انسانی به‌عنوان نهاده اصلی تولید، اهمیت بیشتری می‌دهند به موفقیت‌های بزرگ و قابل توجهی می‌رسند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که شرکت‌های حاضر در این برنامه توانسته‌اند به‌طور میانگین 52درصد بهبود در شاخص‌های پایداری نیروی کار، 34درصد بهبود در عملکرد مالی و 28درصد بهبود در بهره‌وری و ایمنی عملیاتی را تجربه کنند.
اما چگونه این تغییر عملی می‌شود؟ راهکار ساده نیست؛ اما روشن است: سرمایه‌گذاری هدفمند بر استعدادها، توجهی فراتر از پرداخت حقوق و مزایا. شرکت‌هایی که تنها به افزایش دستمزد کارکنان اکتفا می‌کنند، در بلندمدت با همان چالش‌های پیشین مواجه خواهند شد. ایجاد محیطی امن که به کارکنان احساس ارزشمندی دهد و منجر به رشد و تعالی ایشان باشد، می‌تواند به راحتی موفقیت و پیشرفت و توسعه شرکت را رقم بزند. این گزارش 6حوزه کلیدی را برای این سرمایه‌گذاری مشخص می‌کند: طراحی کار و ایمنی، برنامه‌ریزی برای جذب و ارتقا استعداد، جذب و پذیرش، توسعه مهارت‌ها، مدیریت عملکرد و فرهنگ سازمانی.
تحقیقات نشان داده است که شرکت‌ها معمولا سه‌برابر بیشتر از سرمایه‌گذاری در تجهیزات، در نیروی کار هزینه می‌کنند، اما همان سطح از دقت و برنامه‌ریزی را برای سرمایه‌گذاری در نیروهای خط تولید اعمال نمی‌کنند. با وجود این شرکت‌های پیشرو در این زمینه، یک تغییر بنیادی در نگرش خود ایجاد کردند: آنها دیگر نیروی کار را یک هزینه نمی‌دانند، بلکه آن را یک سرمایه‌گذاری با ارزشی معادل سرمایه‌گذاری در تجهیزات و فناوری در نظر می‌گیرند.
یکی از نمونه‌های موفق این رویکرد، شرکت وسترن دیجیتال در تایلند است که با ایجاد یک مرکز کنترل دیجیتال برای اپراتورها، توانست بهره‌وری نیروی کار خود را 21درصد افزایش دهد. این مرکز، کارهای تکراری را کاهش داده و کارکنان را قادر ساخته تا روی وظایف با ارزش افزوده‌ی بالاتر تمرکز کنند.
یونیلور در ایالات متحده نیز با اجرای برنامه‌های پاداش مبتنی بر عملکرد، توانست درآمد به ازای هر کارمند را 36درصد افزایش دهد. در چین، شرکت هایر با توسعه یک سیستم هوشمند مدیریت نیروی کار، 25درصد تطابق مهارتی بیشتری بین کارکنان و نیازهای تولید ایجاد کرد.
همان‌طور که این مثال‌ها نشان می‌دهند، آینده صنعت تولید به سرمایه‌گذاری استراتژیک در استعدادهای انسانی بستگی دارد. شرکت‌هایی که به جای نگاه سنتی به نیروی کار، آن را به‌عنوان یک دارایی ارزشمند و قابل توسعه می‌بینند، نه‌تنها بهره‌وری خود را افزایش می‌دهند، بلکه نیروی کار پایدارتر و وفادارتری خواهند داشت.
گام‌های کلیدی رهبران صنعتی
مطالعات نشان داده است که رهبران موفق در زمینه مدیریت استعداد، سه‌گام اساسی را دنبال می‌کنند:
- تعیین استراتژی‌های آرمانی بر اساس درک صحیح از مشکل
- سرمایه‌گذاری در نوآوری‌های مرتبط با نیروی کار
- ایجاد مدل جامع مدیریت نیروی کار در سطح شرکت و سایت‌های تولیدی برای ایجاد و حفظ تاثیرات مثبت
- آینده سرمایه‌گذاری در نیروی کار.
مسیر آینده صنایع تولیدی
در سال2025، شبکه جهانی لایت‌هاوس که توسط مجمع جهانی اقتصاد ایجادشده تمرکز خود را روی نوآوری‌های مرتبط با استعداد گسترش خواهد داد. در این راستا لایت‌هاوس شرکت‌هایی را که در زمینه مدیریت استعدادهای انسانی نوآوری‌های موثری داشته‌اند، شناسایی و معرفی کند. برنامه لایت‌هاوس برای سال2025 این است که جایزه‌هایی برای شرکت‌هایی که در این زمینه به موفقیت می‌رسند، در نظر دارند، این جایزه برای سایت‌هایی خواهد بود که موفق به دستیابی به عملکردی مناسب در سطح جهانی در زمینه تحول نیروی کار شده‌اند. این سازمان‌ها نقش کلیدی در شکل‌دهی آینده‌ای ایفا خواهند کرد که در آن توسعه نیروی کار به‌عنوان یک عامل کلیدی در رشد پایدار صنعتی شناخته می‌شود.
با توجه به اینکه صنعت در حال تغییر است، شرکت‌هایی که بر نوآوری در نیروی کار تمرکز کرده و فرآیندهای سرمایه‌گذاری ساختاریافته را به کار می‌گیرند، نه‌تنها در شرایط فعلی موفق خواهند بود، بلکه آینده تحول صنعتی را نیز رهبری خواهند کرد. شبکه جهانی لایت‌هاوس در سال2025 بر نوآوری‌های مرتبط با نیروی کار تمرکز بیشتری خواهد داشت و سازمان‌هایی که در این زمینه برتری داشته باشند، به‌عنوان پیشگامان تحول نیروی کار شناخته خواهند شد. این تغییر نگرش، دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است. در جهانی که فناوری‌های جدید به سرعت در حال گسترش هستند، شرکت‌هایی موفق خواهند شد که بتوانند تعادلی بین نوآوری تکنولوژیک و توسعه استعدادهای انسانی ایجاد کنند. آینده صنعت تولید، نه‌تنها در گرو استفاده از ماشین‌آلات پیشرفته، بلکه در گرو حفظ، آموزش و انگیزه‌بخشی به نیروی انسانی است.
نتیجه‌گیری
گزارش تاکید می‌کند که شرکت‌ها برای دستیابی به بهره‌وری بالاتر و ثبات نیروی کار باید دیدگاه سنتی خود را تغییر دهند و سرمایه‌گذاری هدفمندی را در توسعه استعدادهای خط تولید انجام دهند. این تغییر به بهبود عملکرد مالی و عملیاتی کمک می‌کند و همچنین سازمان‌ها را برای موفقیت در دنیای صنعتی آینده آماده می‌سازد. در نهایت، گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که آینده صنعت تولید نه تنها به پیشرفت فناوری، بلکه به سرمایه‌گذاری هدفمند در نیروی انسانی بستگی دارد. سازمان‌هایی که این تغییر نگرش را بپذیرند، در رقابت جهانی برتری خواهند داشت.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1272644/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاکید قطر بر حفظ حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه

سخنگوی وزارت خارجه: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را به شدت محکوم می کنیم

موافقت کی‌یف با امضای توافقنامه معدنی ترامپ

اعلام جزئیات جدید از زمان آزادی اسرای فلسطینی

بمباران مناطقی در استان‌های ریف و درعا در سوریه

تأیید مشروعیت سیاسی زلنسکی از سوی پارلمان این کشور

مسی به بارسلونا برمی‌گردد

حمله جنگنده‌های اسرائیل به شرق لبنان/ دو نفر به شهادت رسیدند

سقوط هواپیمای ارتش سودان در این شهر

بازی پرهزینه واشنگتن/ چرا آمریکا اوکراین را قربانی کرد؟

صدار انفجار در جنوب دمشق/ ماجرا چه بود؟

مساله قرن 21

تهدید تعرفه‏‌ای ادامه دارد

پتروشیمی‌ها زیر سایه شایعات نرخ خوراک

التیام بورس؟

پرونده احتیاط بسته شد؟

سنگ‏‏‌آهن در قله چهارماهه

بورس روی موج تقاضا

روابط بانکی کشور گروگان مساله FATF شده است

نحوه تعیین دستمزد تغییر می‌کند؟

یک شهید و 31 زخمی در درگیری‌های شدید کرانه باختری

پیامک از احراز هویت جی‌میل حذف می‌شود

تلگرام در استرالیا جریمه شد

اپل 20 هزار شغل در آمریکا ایجاد می‌کند

اوپن‌ای‌آی با کلاهبرداران چت جی‌پی‌تی مقابله می‌کند

2 هزار مگاوات برق کشور در مراکز غیرمجاز رمزارز

امکان استخراج رمزارز با احداث نیروگاه‌های خورشیدی

بیت‌کوین در کف چهار ماهه

هفته قرمز کریپتو

تقدیر از «جهان فولاد» در جشنواره ملی تعالی سازمانی

افزایش تولید گاز شیرین

مصرف روزانه 70‌میلیون مترمکعب گاز در تهران

پارادوکس جنگ و انرژی

شاهراه توسعه ترانزیت ایران

کریدورهای هوایی ایران از دست می‌رود؟

فروش بلیت نوروزی قطار تا فردا

چالش تامین مالی صنعت دریایی

رشد دارایی‌های طلایی

اثر روسی کاهش دلار

زمان نوبت دوم پیش‌فروش سکه طلا

پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های قدیمی الزامی شد

شکل جدید اقتصاد عموسام

بطری‌‌‌های «سوئل باتل»؛ محل تلاقی فشن و پایداری

چگونه نوآوری‏‏‌های تحول‏‏‌آفرین را گسترش دهیم؟

افزایش مقیاس کسب‌وکارهای خرد

غول سینمای فرانسه در مظان اتهامات جدید

انتقاد کیانیان از بازیگر «گوزن‌ها»

کسی پاسخگو نیست

چه کسی از تاسیان می‌ترسد؟

فسخ یک طرفه سرمربی استقلال

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی