تک نرخی شدن ارز رانتهای کلان را کاهش میدهد؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش به نقل از نیما میرزایی، کارشناس بورس و بازار سرمایه با اشاره به موضوع تعدیل نرخهای ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز با هدف کاهش توزیع رانتهای ارزی گفت: موضوع تک نرخی کردن ارز که یکی از وعدههای رئیس جمهوری بود و از دستورکارهای تیم اقتصادی وی بود، یکی از گامهای مهم و اثرگذار در اقتصاد بود که پیامدهای مثبتی برای اقتصاد کشور به ویژه بخش تولید به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: بی شک حذف نرخهای مختلف ارز در کشور کمک شایانی به افزایش جذابیت تولید و صادرات کشور میکند و انگیزه سرمایهگذاران را برای سرمایهگذاری در تولید به ویژه در «طرحهای توسعهای» افزایش دهد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این اقدام یکی از ضروریترین اصلاحات اقتصادی است که در کشور باید صورت میگرفت. به عبارتی به عقیده بسیاری از کارشناسان و مسئولان اقتصادی کشور، رانتهای متعدد ارزی که در نتیجه وجود ارز چند نرخی ایجاد شده بود در دهههای اخیر موجب سوءاستفادههای بسیاری شده بود.
تاثیر تک نرخی شدن ارز بر کاهش توزیع رانتهای ارزی
میرزایی ادامه داد: با این حال، اقدام برای تعدیل نرخهای ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز، بی شک یک سیاست اقتصادی مناسب است و حتی بخشی از اثرات مطلوب آن را در ماههای اخیر در بازار سرمایه شاهد بودیم که نشان میدهد حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز یک حرکت مناسب بود.
وی تصریح کرد: حرکت به سمت تک نرخی کردن ارز علاوه بر اینکه موجب افزایش تولید میشود، در بلند مدت نیز موجبات کاهش تورم را فراهم میکند. همچنین با توجه به افزایش عرضههای ارز در سامانه ارز توافقی، این انتظار میرود که به بسیاری از تقاضاهای واقعی ارز تا حد بسیاری پاسخ داده شود.
این کارشنای بازار سرمایه گفت: با این حال، در حال حاضر به نظر میرسد که بانک مرکزی در هفتههای اخیر به میزانی سرعت تعدیل نرخهای ارز را کاهش داده و همین موضوع برخی اثرات منفی را نشان داده که در بازار آزاد نیز شاهد افزایش نرخ ارز هستیم. همچنین در بازار سرمایه که به عبارتی ویترین اقتصادی هر کشوری محسوب میشود، امروز شاهد افت تدریجی شاخص کل و همچنین ارزش برخی سهام هستیم و این انتظار میرود که تصمیم تک نرخی شدن ارز که از سوی دولت و تیم اقتصادی دولت گرفته شده، باید با هماهنگی بیشتر بانک مرکزی تداوم داشته باشد و در طول این مسیری که با حذف رانتهای بزرگ ارزی همراه است؛ تاخیری صورت نگیرد و امیدواریم با حرکت به سمت ارز تک نرخی شدن ارز (البته بدون ایجاد شوکهای اقتصادی) در اقتصاد شاهد رشد چشمگیر و در تولید شاهد توسعه و رشد باشیم.
میرزایی در پایان تاکید کرد: شرکتهای صادراتی فولادی و پتروشیمی امروز درگاه ورود ارز به کشور هستند و بزرگترین عرضه کنندگان ارز کشور محسوب میشوند و باید نهایت حمایت از این بخش ادامه داشته باشد تا کمکی باشد که در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی، فشار ارزی بیشتر از این به کشور وارد نشود و آهنگ توسعه شرکتهای تولیدی کشور که در سالهای اخیر کند شده بود، مجددا بتواند به مسیر صعودی خود بازگردد.
بیشتر بخوانید
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۹:۲۵
-
۸ بازديد
-
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260626/