بازار آریا

آخرين مطالب

چطور حد و مرزهایم را برای مدیران مشخص کنم؟ اقتصاد ایران

چطور حد و مرزهایم را برای مدیران مشخص کنم؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - مترجم: مریم مرادخانی مشاور عزیز، من در شرکت کوچکی کار می‌‌‌کنم که حقوق و مزایای خوب و محیط دوستانه‌‌‌ای دارد (مثلا مرخصی با حقوق بسیار سخاوتمندانه). محصولی که شرکت تولید می‌کند فوق‌‌‌العاده است و پتانسیل رشد بالایی دارد. در کل از نظر کارکنان، محیط بسیار خوبی برای کار کردن است. اما مشکل من اینجاست که از بعضی مزایایی که دیگران دارند برخوردار نیستم. کارکنان در شرکت ما در یک طیف قرار دارند: بعضی‌‌‌ها در مقایسه با سایرین، بیش از حد کار می‌کنند و استرس بیشتری را تحمل می‌کنند. اما موضوع من فرق دارد.
من مسوول امور محوری و مهم شرکت هستم. کارم انعطاف ندارد و نیازمند توجه روزانه است. به همین خاطر نمی‌توانم از مرخصی با حقوق استفاده کنم. از همه مهم‌تر، برای کارهای طراحی و حل مساله به من نیاز دارند چون من چند تخصص دارم که سایر همکارها ندارند. این کار نیازمند تمرکز است اما من وقتی پیدا نمی‌‌‌کنم که کسی مزاحمم نشود.
به همین خاطر، مجبورم این کارها را آخر هفته‌‌‌ها و روزهای تعطیل انجام دهم، در حالی که بقیه همکارها به مرخصی و سفر می‌‌‌روند. طی روز، همکارها وقت دارند با هم گپ بزنند و استراحت کنند در صورتی که من مجبورم 10 تا 12 ساعت پشت میز باشم و باز هم وقت کم می‌‌‌آورم.
طی این سال‌ها یک الگو شکل گرفته. هر بار مشکلم را مطرح می‌‌‌کنم و توضیح می‌‌‌دهم که هم به ضرر سازمان است و هم به ضرر خودم، قول می‌دهند شرایط را تغییر دهند. حتی گاهی اوضاع بهتر می‌شود اما دیری نمی‌پاید که دوباره همان‌ آش و همان کاسه. مثلا موافقت می‌کنند که نیروی کمکی بگیرم و شرایط کمی بهتر می‌شود اما ناگهان یک شرایط ناخوشایند جدید پیش می‌‌‌آید: مثلا وعده دقیقه نودی به یکی از مشتری‌‌‌ها یا استعفای یکی از کارکنان کلیدی. چون من مهارت‌‌‌های گسترده‌‌‌ای دارم و از نظرشان قابل اعتماد هستم، معمولا در این شرایط دست به دامن من می‌‌‌شوند تا نجاتشان دهم. تا الان، چیزی که من را اینجا نگه داشته امنیت شغلی و حقوق و احتمال بازنشستگی زودهنگام است (اگر سهام شرکت بالا برود). اما بقیه همکارها هم از همین مزایا برخوردارند در حالی که من مجبورم هزینه سنگین‌‌‌تری بپردازم.
من همیشه در آستانه فرسودگی هستم. به‌‌‌علاوه، شرکت برای عملیات‌‌‌ حیاتی به شدت به من وابسته است. پس ممکن است اگر استعفا دهم یا کمتر کار کنم، پتانسیل رشد شرکت، دود شود و به هوا برود. مدیریت ظاهرا خودش را متقاعد کرده که من به لحاظ احساسی پایبند به ماموریت سازمان هستم و حاضرم تا ابد خودم را فدا کنم تا کارها پیش برود. آیا راهی برای توقف این چرخه وجود دارد؟ یا غیرممکن است؟
پاسخ: دوست عزیز، نمی‌‌‌خواهم بگویم این وضعیت تقصیر توست چون قطعا نیست اما اگر دارد اتفاق می‌‌‌افتد دلیلش این است که تو اجازه دادی. درست است که مشکل حجم کار زیادت را با مدیریت مطرح کرده‌‌‌ای اما هنوز داری کمکشان می‌‌‌کنی. شرکت شما با وجود درخواست‌‌‌های مکرر تو هیچ اقدام عملی برای رفع مشکلت انجام نداده و تو هم کماکان داری راه‌‌‌هایی پیدا می‌‌‌کنی تا با شرایط کنار بیایی. پس شاید در کلام بگویند که درکت می‌کنند اما ظاهرا شرایط برایشان خیلی هم خوب است.
صراحتا می‌‌‌گویم که این درست نیست. نباید صرفا چون هنوز از پا درنیامده‌‌‌ای کلی کار روی سرت بریزند. اگر مدیریت شرکت شایسته بود، به حرفت گوش می‌‌‌داد نه فقط به این دلیل که شرایط، غیرانسانی و ناعادلانه است بلکه چون در بلندمدت به نفع خودشان هم نیست. اگر این روند ادامه پیدا کند طولی نمی‌‌‌کشد که اوضاع از کنترل خارج می‌شود چون فرسودگی بسیار خطرناک است. همان‌طور که خودت گفتی، آنها شرایطی ایجاد کرده‌‌‌اند که اگر تو ناغافل تصمیم به استعفا بگیری، دچار بحران می‌‌‌شوند.
با وجود تلاش‌‌‌های تو برای طرح مشکلت، آنها ظاهرا دردی که می‌‌‌کشی را حس نمی‌‌‌کنند چون تو سعی کرده‌‌‌ای کارها را پیش ببری و شرایط را مدیریت کنی. تو باید مسوولیت حل این مشکل را از شانه‌‌‌های خودت برداری و به آنها بسپاری و راهش این است که حد و مرزهای خودت را کاملا مشخص کنی و به آنها پایبند باشی. اگر خوب دقت کنی می‌‌‌بینی که همکارهایت این را انجام داده‌‌‌اند. به همین خاطر است که حجم کارشان از تو کمتر است. آنها در پایان ساعت کاری، دست از کار می‌‌‌کشند و شرکت را ترک می‌کنند. و اگر نتوانند فلان کار را این هفته انجام دهند، به هفته بعد موکولش می‌کنند. و مدیرانشان نیز این را پذیرفته‌‌‌اند چون این یک روش نرمال برای مدیریت حجم کارهاست. معمولا مدیرها کلی کار به کارکنان می‌‌‌سپارند، اما اغلبشان، همه کاری که به آنها سپرده شده را انجام نمی‌‌‌دهند.
هر وقت مدیرت از تو درخواست غیرمنطقی‌‌‌ای داشت بگو: «می‌توانم X را این هفته انجام دهم اما در این صورت باید Y را عقب بیندازم تا وقت خالی پیدا کنم» یا «هر دو را نمی‌توانم همزمان انجام دهم. کدامشان ضروری‌‌‌تر است؟» اگر قبلا اینها را گفته‌‌‌ای و جوابت این بوده که «خودت یک راهی پیدا کن»، بگو «امکان ندارد وقت کنم همه را با هم انجام دهم. پس برنامه‌‌‌ام این است که اول X را انجام دهم. اگر Y مهم‌تر است باید X را عقب بیندازم.» سپس به حرفت پایبند باش و به آن عمل کن. شاید تا الان فکر می‌‌‌کردی اجازه چنین کاری را نداری. اما بدان که برای مدیریت واقع‌‌‌بینانه زمانت، به اجازه مستقیم مدیرت نیاز نداری. دیگر نباید از آنها «درخواست» کمک کنی بلکه باید «اعلام کنی» که نمی‌توانی انجامش دهی. معمولا وقتی حد و مرزهایمان را مشخص می‌‌‌کنیم، آدم‌‌‌ها اول جا می‌‌‌خورند اما به مرور مجبور می‌‌‌شوند بپذیرند. مدیران تو نیز مستثنی نیستند چون ظاهرا این را از همکارهایت پذیرفته‌‌‌اند که هر آدمی تا یک حدی توان دارد.
و اگر نگران عواقبش هستی یا می‌‌‌ترسی شغلت را از دست بدهی، بدان که در اینجا برگ برنده دست توست. شرکت شما نمی‌تواند کسی را پیدا کند که این حجم کار را مدیریت کند. و خیلی خیلی بعید است کسی را اخراج کنند که بخش اعظمی از امور محوری شرکت، در دستش است و مهارت‌‌‌هایی دارد که در دیگران یافت نمی‌شود.
منبع: The Cut

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج می‌شود

برگزاری نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری اکسپو 2025 ایران

سرنوشت واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی به کجا رسید؟

پایان درگیری‌ها در شرق کنگو/ شورشیان آتش‌بس اعلام کردند

رایزنی ترودو با ترامپ/ تعرفه‌های آمریکا علیه کانادا تعلیق شد

انفجار بمب دستساز در دمشق

نتایج یک نظرسنجی در اسرائیل : طرح کوچ اجباری از غزه غیرقابل اجراست

امیدواری قطر به حمایت ترامپ برای حمایت از مذاکرات

سهمیه پرسپولیس برگشت؟

رونمایی از طرح جدید ترامپ/ فاز دوم آتش بس یا پاکسازی فلسطینی‌ها؟

یونیسف: وضعیت انسانی همچنان برای کودکان غزه خطرناک است

ادامه حملات اسرائیل به کرانه باختری/ سازمان ملل هشدار داد

عالیشاه این دیدار حساس را از دست داد

کره جنوبی چگونه قله های اقتصادی را فتح کرد؟

بهترین هتل‌ های یزد با قیمت مناسب

امضاء تفاهم‌نامه سه جانبه توسعه ترانزیت داده میان ایران و عمان

خیز آمریکا برای فروش یک میلیارد دلار تسلیحات به رژیم صهیونیستی

بازدید مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع از روند تعمیرات سالانه

افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی

هوش مصنوعی ؛ هوش تجاری

توسعه همکاری‌ها برای رفع مشکلات پتروشیمی

افزایش ذخایر بنزین

چالش گذار از لجستیک سنتی

بازار در مسیر اصلاح قیمت؟

سیاست‌های پولی غیرمتعارف و تجارب جهانی

زنگ خطر اقتصاد آناتولی

کمرنگ شدن نقش داد‌ه‌های کلان

آمار معاملات روزانه - 1403/11/16

چینش ETF براساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/11/16

سهم 85 درصدی «صورت وضعیت دارایی» از گواهی تمکن مالی الکترونیک

ابزار جدید وارد بورس می‌شود

ایستایی سودآوری شوینده‏‏‌ها

چطور حد و مرزهایم را برای مدیران مشخص کنم؟

استراتژی‏‏‌های پرسش و پاسخ در مصاحبه‏‏‌های استخدامی

اتوبیوگرافی مارتین بوبر در بازار کتاب

نگذارید روبات‌ها جای ما رویاپردازی کنند

جایزه بهترین فیلم منتقدان لندن برای «بروتالیست»

«در جست‌وجوی زمان از‌دست‌رفته» در نگارخانه شیث

آسمان تیره منچستر

ماموریت؛ حفظ آبرو

استقلال دست پیش را گرفت

بفرمایید به مالدیو گل بزنید!

10 نکته کلیدی با ارزش‌ترین برندهای جهانی

پایان لسه‌‌‌‌‌‌‌فر

هجویه‏‏‏‏‌ای بر علم اقتصاد

زنجیره فولاد - 1403/11/16

بازار فولاد - 1403/11/16

بازار آتی - 1403/11/16

انتشار اوراق خرید دِین کالایی در دستور کار بورس‌کالا

دورخیز شمش برای فتح قیمت

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی