بازار آریا

آخرين مطالب

برنامه عملیاتی فشارافزایی پارس‌جنوبی رونمایی شد

قرارداد 17‌میلیارد دلاری نگهداشت تولیدگاز اقتصاد ایران

قرارداد 17‌میلیارد دلاری نگهداشت تولیدگاز
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد -هادی سلگی : مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در یک نشست خبری از برنامه عملیاتی فشارافزایی میدان گازی پارس‌جنوبی رونمایی کرد. به ‌این‌ترتیب طرح فشارافزایی که سال‌ها نامشخص و کلی بود، اکنون به یک برنامه جامع اجرایی تبدیل شده و قراردادهای‌هزارصفحه‌ای آن روی میز و آماده امضا با 4 پیمانکار ایرانی است.
رضا دهقان در نشست دیروز جزئیات این قرارداد 17‌میلیارد دلاری که شامل نوع و وزن تجهیزات، پیمانکاران، میزان و سال‌بهره‌برداری و حتی تعداد اشتغال‌زایی بود را تشریح کرد. طبق گفته او اواخر پارسال(1402) موافقت‌نامه فعالیت‌های مقدماتی طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی با چهار پیمانکار اصلی و با ارزش حداکثری 400‌میلیون دلار امضا شد، اما اکنون و با پایان مطالعات، هفت قرارداد اجرایی طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی به ارزش 17‌میلیارد دلار آماده شده و به‌زودی امضا می‌شود.
آغاز افت تولید از سال‌1406
رضا دهقان در این نشست خبری پیرامون طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس‌جنوبی با اشاره به اینکه میدان گازی پارس‌جنوبی بزرگ‌‌‌‌‌ترین میدان گازی جهان است، اظهار کرد: 70‌درصد از گاز مصرفی بخش‌های مختلف خانگی، صنعتی، نیروگاهی و بیش از 40‌درصد بنزین مصرفی کشور از محل تولید گاز و میعانات گازی این میدان تامین می‌شود. وی ادامه‌داد: با توجه به سه دهه ‌استخراج گاز غنی از سوی ایران و قطر، این میدان دچار افت فشار طبیعی شده و طبق مطالعات اخیر پیش‌بینی می‌شود از سال‌1406 سالانه معادل تولید یک فاز‌پارس‌جنوبی(28‌میلیون مترمکعب در روز) و از سال‌1408 سالانه معادل تولید 1.5فاز ‌پارس‌جنوبی(42‌میلیون مترمکعب در روز) از تولید آن کاسته شود.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: این افت فشار، در صورت عدم‌اقدام به‌‌‌‌‌موقع می‌تواند پیامدهای جدی امنیت انرژی و اقتصادی به‌دنبال داشته‌باشد، بنابراین طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس‌جنوبی با هدف حفظ تولید، مهم‌ترین طرح راهبردی وزارت نفت به‌حساب می‌آید. دهقان با بیان اینکه باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با اولویت بلوک‌‌‌‌‌های مرزی با کشور قطر، طرح فشارافزایی در پارس‌جنوبی اجرا شود، گفت: با اجرای این طرح می‌توان افت فشار و کاهش تولید را تا حد زیادی جبران و از ناترازی گاز و بنزین کشور جلوگیری کرد. وی اهداف اصلی اجرای این طرح را شامل مدیریت تراز گازی کشور از طریق تامین بخش قابل‌توجهی از گاز و بنزین مورد‌نیاز و نگهداشت فشار و تولید میدان گازی پارس‌جنوبی و جلوگیری از مهاجرت گاز عنوان کرد.
دهقان بر همین مبنا شرحی از تاریخچه طرح فشارافزایی این میدان ارائه کرد. وی گفت: در ایران در سال‌95 یک شرکت مشاور فرانسوی مطالعات مفهومی برای اجرای طرح فشارافزایی را انجام داد و پیشنهادهایی را ارائه کرد. این شرکت در اردیبهشت 97 و با خروج آمریکا از برجام کار را متوقف کرد، اما مطالعات پیشرفت 90‌درصدی داشت. دهقان با بیان اینکه در آن زمان این نگرانی وجود داشت که شرکت‌های داخلی توان اجرای طرح فشارافزایی را ندارند، ادامه‌داد: برای رفع این نگرانی‌ها مطالعاتی انجام شد، اما به تصمیم جدی برای اجرای طرح نرسیدیم. وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌گذشته برای تسریع در روند اجرای طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی، سه کار مهم انجام شد، گفت: یک کمیته ویژه فشارافزایی با عنوان طرح فشارافزایی و نگهداشت تولید پارس‌جنوبی با حضور مدیران شرکت ملی نفت تشکیل شد که رئیس کمیته، مدیرعامل شرکت ملی نفت بود. مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه دبیرخانه این کمیته بر اساس مطالعات، تصمیم‌ها را اخذ و مصوب کرد، گفت: در تیر 1402 تیم طرح تشکیل شد تا به تسریع کار کمک کند.
وی ادامه‌داد: تصمیم سوم این بود که یک اتاق فکر را با حضور نخبگان صنعت نفت تشکیل دادیم که بیشترین تاثیر و نقش را در طرح فشارافزایی پارس‌جنوبی داشته و سرانجام با این تغییر ساختار وارد سرعت‌بخشیدن به پروژه شدیم. وی با تاکید بر اینکه در تیر1402 دو قرارداد با شرکت مهندسان مشاور نارگان برای مطالعه فشارافزایی در خشکی و دریا امضا شد تا تصمیم بگیریم کار در خشکی یا دریا انجام شود، گفت: این در حالی بود که شرکت فرانسوی بر اساس مطالعات خود در سال‌1395، پیشنهاد کرده‌بود کار در دریا انجام شود. وی با اشاره به اینکه نتیجه مطالعات شرکت نارگان هم به انجام کار در دریا رسید، گفت: با تلاش کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس و همراهی پیمانکاران اصلی، برنامه جامع اجرایی کل میدان گازی پارس‌جنوبی به‌‌‌‌‌طور یکپارچه و کامل تدوین و بر اساس آن طراحی و مهندسی پایه انجام و مدارک مهندسی لازم با جزئیات کافی برای واگذاری کار به پیمانکاران تهیه شد. دهقان با اشاره به اینکه ساختار سازمانی اجرا و راهبرد واگذاری قراردادها مشخص‌شده‌است، گفت: در این مدت، منابع و روش تامین مالی طرح نیز تعیین‌تکلیف شد. همچنین کل میدان به هفت ناحیه(هاب) مجزا تقسیم و تمام پیمانکاران اجرایی اصلی انتخاب شدند.
درآمد 780‌میلیارد دلاری طرح
وی ادامه‌داد: با آغاز دولت چهاردهم، با توجه به‌دستورات رئیس‌‌‌‌‌جمهوری و وزیر نفت درخصوص تعریف اقدام‌های ویژه اجرایی به‌منظور رفع ناترازی گاز در کمترین زمان ممکن، همه قراردادهای اجرایی طرح به ارزش تقریبی 17‌میلیارد دلار شامل یک الحاقیه به قرارداد IPC فاز‌11 برای هاب یک و 6 قرارداد EPCI(شامل مهندسی، تامین تجهیزات، ساخت و نصب) با قیمت ثابت برای هاب‌‌‌‌‌های 2 تا 7 تهیه شد و آماده امضا با پیمانکاران اصلی طرح است.
IPC‌ به قرارداد‌های جدید نفتی اشاره دارد که در سال‌های اخیر به‌عنوان یک مدل جدید برای جذب سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران معرفی و جایگزین مدل‌های قدیمی مانند بیع‌متقابل‌(Buyback) شده‌اند. مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران افزود: برای تامین منابع مالی، طرح قرارداد تامین مالی 6 پیمان EPCI ذکرشده(هاب 2 تا 7) تا سقف 15‌میلیارد دلار با صندوق توسعه‌ملی مذاکره انجام‌شده و پیش‌نویس آن در حال تهیه است که به‌زودی امضا می‌شود. وی گفت: با اجرای این طرح و تا سال‌1430، از محل تولید گاز، میعانات گازی و سایر محصولات جانبی، با احتساب گاز 33سنتی و میعانات گازی 70دلاری، حدود 780‌میلیارد دلار درآمد برای کشور ایجاد می‌شود.
بهره‌‌‌‌‌برداری از اولین هاب فشارافزایی
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه بهره‌مندی تمام اقشار مردم ایران از عواید حاصل از آن منجر به ارتقای سطح رفاه کشور خواهدشد، ادامه‌داد: انتظار می‌رود نخستین بهره‌‌‌‌‌برداری از تاسیسات فشارافزایی تا پایان سال‌1407 صورت پذیرد و در آن زمان اولین گاز تولیدی به شبکه تزریق شود. دهقان با بیان اینکه پیمانکاران اصلی طرح شرکت‌های ایرانی پتروپارس، اویک، مپنا و قرارگاه سازندگی خاتم‌‌‌‌‌الانبیا(ص) هستند، افزود: تمام این پیمانکاران دارای تجربه اجرایی موفق در توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی بوده و از توانمندی لازم برای پیشبرد اهداف طرح برخوردارند.
وی ادامه‌داد: با اجرای این طرح سطح بالاتری از دانش و فناوری توسعه و بهره‌‌‌‌‌برداری از میدان‌های گازی به‌ویژه در بخش ارتقای دانش طراحی و ساخت سکوهای ویژه فشارافزایی و یاردهای ساخت سکو توسط این شرکت‌ها در داخل کشور نهادینه شده و در ادامه در همین میدان و سایر میدان‌های گازی کشور به‌‌‌‌‌کار گرفته خواهندشد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران افزود: وزن سازه تجهیزات و تاسیسات همراه در هر هاب بالغ‌بر 60‌هزار‌تن خواهد بود. مجموعا در 7 هاب طرح، بیش از 420‌هزار‌تن سازه نصب خواهدشد، این در حالی است که وزن کل سازه تاسیسات و تجهیزاتی که تاکنون در این میدان در بخش فراساحل ساخته و نصب‌شده، حدود 200‌هزار‌تن تخمین‌زده می‌شود. دهقان افزود: نصب و راه‌اندازی 600‌کیلومتر خط لوله زیردریایی جهت انتقال گاز ترش نیز بخش مهم دیگری از اقدام‌های لازم در اجرای طرح است.
وی با تاکید بر اینکه تامین بخش مهمی از توربوکمپرسورهای این طرح از طریق شرکت‌های توانمند داخلی شامل توگا زیرمجموعه گروه مپنا و شرکت OTC زیرمجموعه صندوق بازنشستگی صنعت نفت انجام خواهدشد، ادامه‌داد: در این‌خصوص مذاکرات فنی بین شرکت ملی نفت ایران و این شرکت‌ها انجام‌شده و به‌زودی اقدام‌های لازم برای تامین توربوکمپرسورها را آغاز می‌کنند. مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بیش از 70‌درصد از ملزومات طرح با استفاده از توانمندی شرکت‌ها، پیمانکاران، سازندگان و تامین‌‌‌‌‌کنندگان داخلی محقق می‌شود.
ایجاد شغل برای 67‌هزار نفر
دهقان تاکید کرد: این طرح با ایجادرونق‌‌‌‌‌ برای صنایع وابسته به صنعت نفت و ایجاد یک کارگاه بزرگ به وسعت ایران برای بخش‌خصوصی کشور، اشتغال گسترده‌ای را نیز به‌همراه خواهدداشت، به‌‌‌‌‌طوری که پیش‌بینی می‌شود در اوج عملیات اجرایی طرح، حدود 17‌هزار نفر به‌صورت مستقیم و 50‌هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به‌‌‌‌‌کار شوند. وی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود این طرح مستقل از تغییرات و تحولات بین‌المللی، با تکیه بر توانمندی داخلی اجرایی و تکمیل شود، گفت: اگر در سال‌دوم یا سوم اجرای طرح، تحریم‌ها کم شود و شرکت‌های خارجی بتوانند در ایران فعالیت کنند، می‌توان از ظرفیت سازندگان خارجی برای تامین تجهیزات استفاده کرد، اما بعد از آن اجرای طرح از نیمه گذشته و کار با توان شرکت‌های داخلی انجام خواهدشد.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1259919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

والدین بخوانند/ دلیل بی‌حالی دانش‌‌آموزان کمبود این ویتامین حیاتی است

عبدالناصر همتی: تکرار فشار حداکثری علیه ایران بیهوده است!

نرخ گواهی سپرده کاهش می‌یابد

آمادگی اتحادیه اروپا برای واکنش به آمریکا بر سر تعرفه‌های گمرکی

اعتراض اصناف مصر به اظهارات ترامپ درباره کوچ اجباری از غزه

برف سنگین در سمیرم/ 12 آفرودسوار در این گردنه گرفتار شدند

ادعای عجیب معاون ترامپ درباره وضع تعرفه‌های تجاری علیه این کشورها

اعتراض گسترده لس‌آنجلسی‌ها علیه سیاستهای مهاجرتی ترامپ

مخالفت صدراعظم آلمان با اعمال تعرفه‌های گمرکی آمریکا

واکنش مکزیک به اعلام جنگ اقتصادی ترامپ علیه این کشور/ حاکمیت ما قابل مذاکره نیست

ورود نتانیاهو به واشنگتن/ قرار ملاقات با ترامپ در کاخ سفید

ادامه جنجال تعرفه میان کانادا و آمریکا/ اوتاوا از این سازمان جهانی پیگیری می‌کند

چرا تعرفه‌ها به صحنه اقتصاد جهان برگشتند؟

رئیس جمهور مکزیک: حاکمیت مکزیک قابل مذاکره نیست

بیت‌کوین در آتش تعرفه‌ها

رشد استیبل کوین‏‏‌ها در سایه حذف تتر

روندهای نوین در بیمه عمر

حامی‌پروری به سبک برزیلی

افت 3‌درصدی تولید نفت روسیه

قاچاق سوخت را کتمان نمی‌کنیم

قرارداد 17‌میلیارد دلاری نگهداشت تولیدگاز

طلای آنلاین در سبد دارایی

کاهش نرخ سود سپرده‌های یوآن در بانک‌‌‌های روسیه

هند به شبکه کارت‌‌‌های میر روسیه متصل می‌شود؟

بازارها در جنگ تجاری

دلار تجاری در کانال 69

آمار معاملات روزانه بازار سهام - 1403/11/15

«مائوئیسم» پشت ویترین کتاب‌فروشی‌ها

نمایش رایگان فیلم‌تئاترهای کانون

بزرگداشت بهروز غریب‌پور در شب‌های بخارا

لغو بازی به دلیل اجاره‌بها!

متخصص بازی با اعصاب!

پلیس‌بازی در تهران!

همین را می‌خواستید؟

انتصاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه

کاهش آلاینده‌‌‌های پالایش نفت اصفهان

معمای مشاغل سخت در یزد

گوگل کارمندانش را برای اخراج آماده می‌کند

امتیاز جدید هند به سازندگان گوشی‌های خارجی

متا حمله سایبری به واتس‌اپ را تایید کرد

تیغ افزایش تعرفه مالیات بر واردات روی گردن اپل

آینده تحریم‌های تکنولوژی

فولکس‌‌‌واگن پای میز مذاکره با ایالات متحده آمریکا

تلاش پورشه برای بهبود درآمد و فروش در چین

تداوم توقف ثبت‌سفارش خودرو

قماری به وسعت جهان

تسهیل‏‏‌گری به‌جای دخالت

تولید با دست‏‏‌های‏‏‌ خالی

خورشید بر افق

سردمداران ورود و خروج حقیقی‌ها - 1403/11/15

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی