بازار آریا

آخرين مطالب

گزارش تجارت خارجی ایران در سال 1403؛

چین و عراق مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران در سالی که گذشت اقتصاد ایران

چین و عراق مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران در سالی که گذشت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - در سال 1403، صادرات غیرنفتی ایران به بیش از 57 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل، افزایش 16 درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ در سال 1403، صادرات غیرنفتی ایران به بیش از 57 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل، افزایش 16 درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد. طبق گزارش صدا و سیما و آمار گمرک، حجم صادرات غیرنفتی در سال گذشته بالغ بر 152 میلیون تن بوده است و این میزان در مقایسه با سال 1402، افزایش 10 درصدی در وزن و 15.62 درصدی در ارزش دلاری را تجربه کرده است. 
همچنین، واردات کالا به ایران در سال 1403 به 39.3 میلیون تن و به ارزش 72.4 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل، کاهش 0.77 درصدی در وزن و افزایش 8.22 درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد.
در میان کالاهای صادراتی غیرنفتی، عمده‌ترین اقلام شامل گاز طبیعی، پروپان مایع‌شده، بوتان مایع‌شده، متانول، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده و میعانات گازی بوده‌اند. ارزش گمرکی متوسط هر تن از این کالاها 314 دلار بوده است. سایر اقلام صادراتی نیز شامل قیر نفت، اوره، شمش آهن و فولاد غیرممزوج، میله‌های آهنی یا فولادی و پلی‌اتیلن می‌شوند.
چین، عراق، امارات، ترکیه، پاکستان، افغانستان و هند به ترتیب اصلی‌ترین مقاصد صادراتی غیرنفتی ایران در سال 1403 بوده‌اند. این کشورها در مجموع با 47.6 میلیارد دلار، 82.3 درصد از ارزش دلاری صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص داده‌اند.
در زمینه واردات، یکی از مهم‌ترین اقلام وارداتی کشور طلا به میزان 10 میلیون تن با ارزشی بالغ بر 8 میلیارد دلار بوده است که 11.12 درصد از کل ارزش واردات کشور را تشکیل می‌دهد. کالاهای اساسی شامل ذرت دامی، کنجاله‌های سویا، دانه سویا تراریخته، برنج، روغن دانه آفتابگردان و گوشی‌های هوشمند نیز از جمله اقلام برتر وارداتی به کشور بوده‌اند.
کشورهای امارات، چین، ترکیه، آلمان، هند، هنگ‌کنگ و روسیه به ترتیب اصلی‌ترین صادرکنندگان کالا به ایران در سال 1403 بوده‌اند. این کشورها در مجموع 60.7 میلیارد دلار از کل واردات ایران را به خود اختصاص داده‌اند.
در نهایت، با وجود افزایش قابل توجه صادرات غیرنفتی، تراز تجاری غیرنفتی ایران در سال 1403 به منفی 14.6 میلیارد دلار رسید که بیش از 8 میلیارد دلار آن مربوط به واردات شمش طلای خام بوده است.
مشروح گزارش را اینجا بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1288765/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موانع اقتصادی و سیاسی عامل رکود در بازار سرمایه

نبایدهای استفاده از هوش مصنوعی

گفت‌وگوی تلفنی وزرای دفاع آمریکا و عربستان درباره تحولات منطقه

3 برداشت از اظهارات ترامپ

مشارکت مردم در طرح های سرمایه گذاری؛ اولویت مدیریت شهری

20 تانک و 100 سرباز علیه 15امدادگر

تبرئه ولی‌الله سیف

اپوزیسیون به‌دنبال انتخابات زودهنگام

چگونه نگذاریم شخصی‌‌‌سازی تبلیغات، باعث آزار مخاطب شود؟

فرصت طلایی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

سایه تعرفه‌های ترامپ بر صنعت سرگرمی

5 پاتوق نوروزی ایرانیان

عبور از میان بحران‌ها

مسیر مذاکره از نگاه پزشکیان

احتمال شوک تقاضا در منطقه یورو با تعرفه‌های ترامپ

خودکشی قاتل پس از ارتکاب قتل در رشت

زمان مناسب برای تغییر مسیر شغلی

تقویت عزت نفس با هوش مصنوعی

جنگ، دولت و رشد فناوری؛ از افسانه تا واقعیت

سه‏‏‏‏‌گانه سقوط آزاد طلای‌سیاه

شرط بخشش کامل جرایم مالیات ارزش افزوده 1403

اهمیت تسریع در تدوین آیین‌نامه‌‌های اجرایی قانون بودجه 1404

پناهگاه پرریسک سرمایه‌ها کجاست؟

هوش مصنوعی آمازون مامور خرید می‌شود

فعالیت‌های مایکروسافت در چین تعطیل می‌شود

پیش‌بینی رکود از بازار کالایی‌ها

بازار فولاد در دو راهی

سایه ریسک سیاسی بر بازار سرمایه

بررسی فرصت‌های بورس در دل ریزش دلاری‏‏‏‏‏‌ها

سقوط دسته‏‏‏‏‌جمعی نماگرها

قطعه گمشده قیمت‌گذاری خدمات آی‌تی

عصر ریزش بورس؟

واکنش حماس به سخنان اخیر اسموتریچ

زخم صنعت از تعرفه‏‏‏‏‏‌ها

15 مدل تویوتای برقی در راه است

سن فرسودگی خودروها در سال 1404

قطعات خودرو در رتبه ششم عمده کالاهای وارداتی

راهکارهای کاهش 4درصدی سالانه بافت فرسوده

وعده افزایش قابل‌توجه واگن‌‌‌های متروی تهران

خاک نقره‌ای هرمز را برگردانید

بودجه دولت شفاف است؟

چماق تعرفه‌ها بر سر بی‌بی

استقبال سازمان ملل از مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن

تصویری مات از آینده‌ای مبهم

ثبات مهم‌تر از کارآمدی

«اتحاد مثلث» در قفقاز

چاقوی نامرئی صادرات دیجیتال

قاهره؛ شریک استراتژیک پاریس

بی‌بی؛ نئوکان‌ دوآتشه

نرخ ارز محاسبات گمرکی برای سال 1404

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی