پس از بازگشایی بازارها، اثر تعرفههای ترامپ بر بازار کامودیتیها بررسی شد؛
پیشبینی رکود از بازار کالاییها
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد - الینا قاسمی : افت قیمتها در بازار کامودیتیها در حالی ادامه دارد که با وجود وضع تعرفههای سنگین توسط آمریکا، بازارهای جهانی همچنان به واکنش شدید ادامه میدهند و به گمانهزنیها درباره شکلگیری رکود جهانی دامن میزنند.
در بحبوحه تشدید نگرانیها مبنی بر اینکه تشدید جنگ تجاری میتواند اقتصاد جهانی را وارد بحران کرده و تقاضای انرژی را تضعیف کند، قیمت آتی نفت خام برنت روز دوشنبه بیش از 3درصد کاهش یافت و به 63.5دلار در هر بشکه رسید و در پایینترین سطح خود از آوریل 2021 قرار گرفت.
هفته گذشته، پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههای جدید گستردهای را اعلام کرد، برنت شدیدترین کاهش هفتگی خود را در 18ماه گذشته ثبت کرد که باعث واکنش سریع شرکای تجاری کلیدی شد. چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان، اکنون با تعرفههای بیش از 50درصدی بر صادرات خود به ایالاتمتحده مواجه است که در پاسخ، پکن تعرفههای 34درصدی را بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد. تعرفههای جدید ایالاتمتحده شامل مس، طلا، انرژی و برخی مواد معدنی است که در داخل تامین نمیشوند. طلای جهانی نیز روز دوشنبه (تا ساعت 18) به زیر 3030دلار در هر اونس سقوط کرد و سومین روز متوالی زیان خود را رقم زد؛ زیرا کاهش سود و افزایش زیان در دیگر داراییها، سرمایهگذاران را بر آن داشت تا برخی از داراییهای طلای خود را برای پوشش زیان نقد کنند.
گسترش جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نگرانیهای عمیقی را درباره شکلگیری رکود احتمالی در جهان در میان فعالان اقتصادی ایجاد کرده و در نتیجه باعث افت شدید بازارهای مالی و کامودیتیها شد. تعرفه 10درصدی ترامپ بر واردات اکنون در حال اجراست و انتظار میرود تعرفههای شدیدتری برای بسیاری از کشورها در اواخر این هفته اعمال شود. قربانی بعدی تعرفههای ترامپ، بازار جهانی مس بود. معاملات آتی مس روز دوشنبه به زیر 4.30دلار در هر پوند سقوط کرد و افت 14.1درصدی هفته گذشته را به پایینترین سطح خود در 9هفته اخیر رساند. مس در اواخر ماه مارس به دلیل گمانهزنیهایی که ترامپ ممکن است به طور خاص این فلز را هدف قرار دهد به بالاترین حد خود رسیده بود، اما قیمتها از آن زمان به بعد کاهش یافته است. والاستریتژورنال روز شنبه گزارش داد که شیلی، بزرگترین تولیدکننده مس جهان، در حال آماده شدن برای کاهش برآورد رسمی قیمت خود برای سال 2025 است. بهنظر میرسد که دولت شیلی میانگین تخمینی قیمت را به 3.90 تا 4دلار در هر پوند کاهش خواهد داد؛ این در حالی است که پیشبینی فعلی برای سال 4.25دلار در هر پوند است.
سنگآهن چین دیگر قربانی اخبار منفی بود. قیمتهای آتی سنگآهن به حدود 721یوآن در هر تن کاهش یافت که پایینترین رقم از اواخر سپتامبر 2024 است. سنگآهن بهعنوان یک ماده خام کلیدی برای فولاد، در برابر سیاستهای تجاری و روندهای اقتصادی جهانی بسیار حساس است. در چین، بزرگترین واردکننده سنگآهن در جهان، رشد و رونق اقتصاد آسیبپذیر بهنظر میرسد. تولید فلزات داغ، شاخص کلیدی تقاضای سنگآهن، در ماه مارس افزایش یافته بود. با این حال، بخش املاک در شرایط کنونی در رکود به سر میبرد و قیمت مسکن در 100شهر چین کاهش مییابد. رکود مداوم میتواند تقاضای فولاد برای ساختوساز و زیرساختها را کاهش دهد و به طور بالقوه مصرف سنگآهن را محدود کند. وضع تعرفههای متقابل میان دو غول اقتصادی و نگرانیهای فزاینده راجع به فراگیر شدن رکود جهانی نیز بر روند کاهشی قیمت این ماده خام دامن میزند.
-
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۰:۳۰
-
۲ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289075/