بلومبرگ چهار محور دیدار نتانیاهو و ترامپ را تحلیل کرد؛
چماق تعرفهها بر سر بیبی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - بنیامین نتانیاهو در حالی از قلعه بودا در بوداپست مجارستان راهی واشنگتن شده که روی میز گفتوگوی وی با ترامپ چهار محور اصلی قرار دارد. تعرفه، غزه، ایران و سوریه. تا پیش از اعمال تعرفه ها مشخص بود که دستور کار اصلی نخست وزیر اسرائیل در سفر به آمریکا ایران و غزه قرار دارد، اما با اعمال تعرفهها، اکنون نتانیاهو باید بخشی از تلاش خود را معطوف به متقاعد کردن ترامپ برای استثنا کردن اسرائیل از تعرفه ها کند. در واقع نزدیکی اسرائیل به ترامپ نتوانست آن را از تعرفههای بالا در امان بگذارد، موضوعی که می تواند سفر او را تحتالشعاع قرار دهد.
بلومبرگ در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن دیدار کرد تا به دنبال یک توافق تعرفه بهتر برای اسرائیل باشد و درباره جنگ غزه، وضعیت سوریه و برنامه هستهای ایران گفتوگو کند. نتانیاهو روز یکشنبه در بوداپست پایتخت مجارستان به سر برد، جایی که ویکتور اوربان، نخستوزیر این کشور، از او به گرمی استقبال کرد، آن هم در شرایط سرپیچی از حکم بازداشتی که دادگاه بینالمللی کیفری علیه نتانیاهو در ماه نوامبر به دلیل رفتار اسرائیل در غزه صادر کرد.این مقام اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، گفت که اوربان و نتانیاهو به طور مشترک با ترامپ تماس گرفتند و در این تماس، نخستوزیر اسرائیل در جریان تعرفه 17درصدی که آمریکا قرار است بر برخی کالاهای اسرائیلی اعمال کند، قرار گرفت.
اسرائیل امیدوار بود با اعلام پایان دادن به همه تعرفههای باقیمانده از سوی ایالات متحده از قبل، از تعرفهها فرار کند، اما تلاشش موفق از آب درنیامد.این مقام گفت، رئیس جمهور از نتانیاهو خواست برای گفتوگو در مورد آن به واشنگتن بیاید. او گفت، درحالیکه یک هفته به تعطیلات عید فصح باقی مانده است، دستیاران نتانیاهو پیشنهاد دیدار در اواخر ماه را دادند، اما کاخ سفید خواستار برگزاری این دیدار در همین دوشنبه بود.این امر نتانیاهو را به اولین مقام جهان تبدیل میکند که پس از اعلامیههای ترامپ مبنی بر مجازات تعرفهها بر دهها کشور، با وی ملاقات میکند.
نتانیاهو همچنین اولین مقام خارجی بود که پس از تحلیف ترامپ در ژانویه اجازه ملاقات با ترامپ را گرفت. این مقام اسرائیلی گفت در حالی که تعرفه ها باعث این دیدار شد، دو طرف همچنین درباره غزه، نقش ترکیه در سوریه و نگرانیهای مشترک خود در مورد ایران گفتوگو خواهند کرد. اسرائیل در حال افزایش فعالیتهای نظامی خود در غزه، تصرف سرزمینها و راندن ساکنان به مناطق مجاور است و ادعا می کند که چنین فشاری کلید بازگرداندن گروگانهای خود در غزه است که هنوز توسط حماس در آنجا نگهداری میشوند.به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت مدیریت حماس است، دهها فلسطینی شهید شدهاند و در طی 18 ماه گذشته تعداد آنها به بیش از 50هزار نفر رسیده است.
این جنگ که بسیاری از مناطق ساحلی را به ویرانه تبدیل کرده است، زمانی آغاز شد که هزاران نفر از مبارزان حماس وارد سرزمین های اشغالی شدند.حدود 59 گروگان باقی مانده اند، که به سختی 22 نفر از آنها هنوز زنده هستند. مذاکرات برای آزادی یک گروه کوچک دیگر در جریان است، اما حماس و اسرائیل اساسا در مورد اینکه مذاکرات به کجا میرود، اختلاف نظر دارند. حماس میخواهد اسرائیل از غزه خارج شود. اسرائیل میگوید تنها پایان ممکن خلع سلاح و تضعیف حماس است.در مورد ایران، ترامپ میگوید که خواهان گفتوگوهای مستقیم است تا این کشور از هرگونه امکان سلاح هستهای چشم پوشی کند. به گفته وی، در صورت شکست مذاکرات، برنامه هسته ای در معرض حمله قرار خواهد گرفت. اسرائیل نسبت به مذاکرات بدبین است اما مراقب است در حالی که ارتش خود را برای حمله احتمالی آماده می کند، علنا با ترامپ مخالفت نکند.دو طرف همچنین درباره نقش ترکیه در سوریه گفتوگو خواهند کرد. اسرائیل می خواهد جنوب غربی سوریه را غیرنظامی نگه دارد تا از هرگونه تهدیدی در مرز اشغالی خود جلوگیری کند.
همچنین روابط خصمانه فزایندهای با ترکیه دارد که به دولت جدید سوریه کمک می کند تا قدرت را در دست بگیرد. ترامپ رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه را دوست خود می داند.در طول اقامت نتانیاهو در مجارستان، اوربان حمایت خود را از جنگ اسرائیل در غزه و همچنین موضع دفاعی تهاجمی جدید آن ابراز کرد. او فرآیند خروج مجارستان از دیوان کیفری بینالمللی را آغاز کرده و دادگاه بینالمللی را آلوده به سیاست اعلام کرد، همانطور که حکم صادره دادگاه علیه نتانیاهو نشان میدهد.
-
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۷:۰۹
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289059/