بازار آریا

آخرين مطالب

تعهد وزارت نفت به ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی اقتصاد ایران

تعهد وزارت نفت به ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - وزارت نفت دولت چهاردهم در راستای تقویت دیپلماسی انرژی و ارتقای جایگاه کشور در بازارهای جهانی نفت، گاز و انرژی، عملکرد قابل توجهی در حوزه سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی انرژی به ثبت رسانده است. عملکرد این وزارتخانه در حوزه سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی انرژی نشان‌دهنده تعهدش به تقویت دیپلماسی انرژی و دفاع از منافع ملی است.

به گزارش شانا، وزارت نفت طی یک سال اخیر دستاوردهای کلیدی در سه محور سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) و مجمع بین‌المللی انرژی (IEF) داشته است؛ برای مثال با هدف تثبیت جایگاه ایران در بازار جهانی نفت، جمهوری اسلامی ایران در اجلاس 189 کنفرانس اوپک که 20 آذر 1403 برگزار شد، به‌عنوان رئیس کنفرانس وزارتی اوپک برای سال 2025 انتخاب شد. این انتخاب با توجه به شرایط حساس بازار جهانی نفت و برگزاری نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در تیر 1404، فرصتی ارزشمند برای توسعه دیپلماسی انرژی ایران فراهم کرده است، کارشناسان معتقدند این موقعیت می‌تواند به تقویت نفوذ ایران در تصمیم‌گیری‌های کلان بازار نفت منجر شود.
برگزاری نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در تیر 1404، فرصتی ارزشمند برای توسعه دیپلماسی انرژی ایران فراهم کرده است، همچنین نقش‌آفرینی ایران در ایجاد همگرایی میان اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپکی برای اتخاذ تصمیم‌های کلیدی، بارها مورد تحسین قرار گرفته است. وزارت نفت همچنین گزارش‌های تحلیلی دوره‌ای از تحولات بازار جهانی نفت و فرآورده‌های نفتی تهیه و ارائه کرده که به‌عنوان ابزاری مهم برای تصمیم‌گیری‌های راهبردی در این سازمان مورد استفاده قرار گرفته است. این اقدام‌ها نشان‌دهنده تعهد ایران به شفافیت و همکاری در سطح بین‌المللی است.
میزبانی موفق و تقویت امنیت ملی
یکی از نقاط عطف عملکرد وزارت نفت در سال 1403، میزبانی موفقیت‌آمیز بیست‌وششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تاریخ 18 آذر در تهران بود. این اجلاس با حضور وزرای 12 کشور عضو اصلی شامل الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا، همچنین پنج کشور ناظر (آذربایجان، عراق، موزامبیک، موریتانی و سنگال) و نمایندگان عمان به‌عنوان میهمان برگزار شد.
برگزاری این رویداد در شرایط سیاسی حساس منطقه از منظر سیاسی دستاوردی بزرگ برای اثبات امنیت و ثبات ایران در عرصه بین‌المللی به شمار می‌رود. وزارت نفت با پیگیری‌های مستمر موفق شد این اجلاس را به‌صورت حضوری و با مشارکت بالای اعضا برگزار کند. بیانیه نهایی اجلاس که نتیجه توافق جمعی وزرا بود، مواضع مهم سیاسی و ژئوپلیتیکی ایران را منعکس کرد. ازجمله موارد کلیدی درج‌شده در این بیانیه می‌توان به «ابراز نگرانی عمیق درباره تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و حملات عامدانه علیه ایران» و «تأکید بر همبستگی با مردم خاورمیانه و تسلیت به قربانیان خشونت در منطقه» اشاره کرد.
همچنین ایران موفق شد از تغییر اساسنامه مجمع برای افزایش دوره دبیرکلی از 2+2 به 3+3 سال جلوگیری کند که نشان‌دهنده نفوذ دیپلماتیک کشور در این نهاد است. گفت‌وگوهای اجلاس همچنین بر چالش‌ها و فرصت‌های صنعت گاز، ازجمله امنیت عرضه، پایداری زیست‌محیطی و همکاری‌های فناورانه متمرکز بود که زمینه‌ساز تقویت جایگاه ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین دارندگان ذخایر گازی جهان شد.
لزوم سیاست‌زدایی از بخش انرژی جهان
تأثیرگذاری بر سیاست‌های کلان انرژی مجمع بین‌المللی انرژی (IEF) با حضور وزرای نفت و انرژی 72 کشور تولیدکننده، مصرف‌کننده و ترانزیت‌کننده انرژی، بستری برای تعیین خط‌مشی کلان انرژی جهان است. ایران به‌عنوان عضو دائم هیئت اجرایی این مجمع، با وجود تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده، حضوری هدفمند و مقتدرانه در نشست هیئت اجرایی (که سالی دو بار برگزار می‌شود) داشته و موفق به تبیین مواضع خود در راستای حداکثرسازی منافع ملی شده است.
نمایندگان وزارت نفت در این نشست، ضمن دفاع از حقوق تولیدکنندگان به‌ویژه ایران، بر لزوم سیاست‌زدایی از بخش انرژی تأکید کرده و از تصویب تصمیم‌هایی که به ضرر کشورهای تولیدکننده باشد، جلوگیری کرده‌اند. ایران همچنین به‌عنوان دومین دارنده بزرگ ذخایر گازی جهان، در مباحث مربوط به «گذار انرژی» نقش فعالی ایفا کرده و با ترویج گاز طبیعی به‌عنوان سوختی به‌نسبت پاک، کشورهای مصرف‌کننده را به سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری در این حوزه تشویق کرده است.
این تلاش‌ها با هدف توسعه صنعت گاز کشور و افزایش درآمدهای ارزی از صادرات گاز صورت گرفته است. یکی از دستاوردهای مهم دیگر، جلوگیری از تعلیق عضویت ایران در این مجمع به دلیل عدم پرداخت حق عضویت از سال 2015 تا 2024 بود. با وجود مشکلات ناشی از تحریم‌ها و نبود دسترسی به سوئیفت، ایران با ارائه مستندات لازم، اعضا را متقاعد کرد که عضویت و حق رأی خود را حفظ کند. در نهایت، در سه ‌ماهه سوم سال 2024، با همکاری شرکت ملی نفت ایران، معوقات حق عضویت از سال 2015 تا 2023 پرداخت و نگرانی‌ها درباره تعلیق عضویت برطرف شد. پرداخت حق عضویت سال‌های 2024 و 2025 نیز در دستور کار قرار دارد.
تقویت دیپلماسی انرژی و تثبیت جایگاه جهانی
عملکرد وزارت نفت دولت چهاردهم در حوزه سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی انرژی نشان‌دهنده تعهد این وزارتخانه به تقویت دیپلماسی انرژی و دفاع از منافع ملی است. انتخاب ایران به‌عنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال 2025، میزبانی موفق اجلاس GECF در تهران و نقش‌آفرینی فعال در IEF، همگی گواهی بر موفقیت ایران در تثبیت جایگاه خود در بازارهای جهانی انرژی هستند. این دستاوردها نه‌تنها از منظر اقتصادی، بلکه از دیدگاه سیاسی و ژئوپلیتیکی نیز اهمیت بسزایی دارند و نویدبخش آینده‌ای روشن برای صنعت نفت و گاز کشور در عرصه بین‌المللی هستند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1286824/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حفظ ارزش پول ملی شاخص‌ کلیدی حکمرانی اقتصادی

زنان در ماه‌های پایان بارداری از انجام این کار خودداری کنند

مکمل‌های مناسب عضله‌سازی

مهمترین اقدامات برای زنده نگه داشتن مصدوم اورژانسی

ماده غذایی خطرناک برای مادران باردار

8 اتفاق تکان‌دهنده که در تعطیلات نوروزی در تهران رخ داد!

علت بازگشت پرواز مشهد-رامسر به فرودگاه مبدا اعلام شد

چهره «لفور» با زباله آلوده شد!

چند راهکار ساده برای بازگشت به زندگی روزانه بعد از تعطیلات

تیک‌تاک تا چه زمانی در آمریکا فعال است؟

کاهش 8 درصدی بهای نفت پس از اجرالی تعرفه‌های ترامپ

شناسایی یک پهپاد توسط پدافند هوایی یمن

ضربه اساسی ترامپ به بازار سهام آمریکا

موج‌سواری بهاری دلار

زلزله 7.2 ریشتری در پاپوآ گینه‌نو

توقیف بی‌ام‌دبلیو با سرعت 250 کیلومتر در اصفهان

یوسفیان ملا: بانک‌ها باید پشتیبان تولید باشند

19 سیاستگذاری اقتصادی که پیامد‌های فاجعه باری در جهان برجا گذاشت/ از کمبود دستمال توالت و دارو در ونزوئلا تا ایجاد بازار سیاه در آمریکا

عذرخواهی شروین حاجی‌پور از عوامل «پسر دلفینی»

نوروزنگار 1404

تعرفه‌های ترامپ چه به ارمغان می‌آورد؟

رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا اخراج شد

زمانتان را بازخرید کنید

اتحاد شرکت‌های شارژ خودرو برای شبکه اروپایی

«جذب پول در صنایع»؛ چگونه؟

عدم ‏‏‏‏‌ثبات اقتصادی؛ مانع اصلی سرمایه‌گذاری در تولید

ریزش تاریخی دلار

بورس در پیچ و خم بهار

عبور از «تردید حداکثری»

لرزش نبض بورس ایران با تصمیم نمادین ترامپ؟

بازارها به زانو درآمدند

عواقب تعرفه خودرویی ترامپ

فروش تسلا به کف رسید

«نه به تصادف» با خودروی فرسوده و جاده ناهموار

بورس در اندیشه جبران

تورم ترکیه آرام آرام کم می‌شود؟

رشد مشاغل ایالات‌متحده؛ بیش‌ازحد انتظار

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی درخصوص مالیات ارزش افزوده طلا و جواهر 1404

سراب تعرفه ترامپی

دانشجویان چگونه می‌توانند بیمه شوند؟

نقش سیستم بانکی در نجات اقتصاد ایران

سقوط رتبه اعتباری چین

آتن در مسیر خودمختاری استراتژیک

دستور رئیس‌جمهور برای پایان یک بحران

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

غرق شدن پسربچه سه ساله در رودخانه کارون/ عملیات نجات بی‌نتیجه ماند

نزاع تل‌آویو- آنکارا در شام

چرا 838 نفر به وقت بهار مردند؟

اعدام یا حبس طویل‏‌المدت؟

بن‌بست «پایتخت»

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی