رشد 3هزار دلاری بهای خودرو با تعرفههای آمریکا
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیایاقتصاد : تصمیم تازه دولت آمریکا برای وضع تعرفه علیه کانادا و مکزیک، زنگ خطر را برای صنعت خودروی آمریکای شمالی به صدا درآورده است. این تصمیم که تجارتی به ارزش حدود 250میلیارد دلار را مختل میکند، به افزایش قیمت خودرو خواهد انجامید.
به گزارش «ایسنا» دونالد ترامپ، با استناد به مشکلات مهاجرت، قاچاق مواد مخدر و کسری تجاری، دستور اعمال تعرفه 25درصدی بر واردات از دو کشور همسایه را صادر کرده است. این تعرفهها از نیمهشب سهشنبه اجرایی میشود.
کارشناسان هشدار میدهند پیامدهای این تصمیم گسترده خواهد بود. شرکت مشاوره «الیکس پارتنرز» پیشبینی کرده که هزینههای اضافی صنعت به 60میلیارد دلار خواهد رسید؛ رقمی که بیشتر آن از جیب مصرفکنندگان پرداخت خواهد شد. تحلیلگران شرکت وولف ریسرچ نیز میگویند این تعرفهها قیمت هر خودروی جدید را تا 3هزار دلار افزایش خواهد داد.
ضربه اصلی متوجه کاناداست. رئیس انجمن تولیدکنندگان قطعات خودروی این کشور میگوید صنعت خودرو ظرف یک هفته تعطیل خواهد شد. نخستوزیر انتاریو، پرجمعیتترین استان کانادا، از خطر از دست رفتن بیش از نیممیلیون شغل خبر داده که بخش بزرگی از آن در صنعت خودرو است.
در مکزیک، خودروسازان با انباشت قطعات و خودرو، خود را برای هفتههای نخست آماده کردهاند. با این حال، رئیس انجمن ملی صنعت قطعات خودروی مکزیک میگوید این تعرفهها رشد صنعت قطعه را از 2درصد به صفر کاهش خواهد داد.
جنرالموتورز، غول خودروسازی آمریکا، فعلا برنامهای برای تغییر خط تولید ندارد و میگوید تنها در صورت اطمینان از سودآوری در بلندمدت، چنین تصمیمی خواهد گرفت. این شرکت پیشاپیش در حال کاهش موجودی کالای خود در کانادا و مکزیک است.
تعرفههای جدید توافقنامه تجارت آزاد سه کشور را که سال آینده باید بررسی شود، زیر سوال میبرد. پیشتر در دور نخست ریاستجمهوری ترامپ، خودروسازان مجبور شده بودند سهم قطعات ساخت آمریکای شمالی را افزایش دهند.
واکنشها به این تصمیم تند بوده است. دولت کانادا وعده داده بر 155میلیارد دلار کالای آمریکایی تعرفه 25درصدی وضع کند. رئیسجمهور مکزیک نیز از اقدام متقابل سخن گفته است.
آمارها نشان میدهد سهم مکزیک از بازار خودروی آمریکا در چهار دهه گذشته پیوسته رشد کرده و از سال2008 از کانادا پیشی گرفته است. این در حالی است که تولید خودرو در کانادا از سال2000 افت شدیدی داشته و اکنون تنها 9درصد خودروهای این کشور ساخت داخل است.
کارشناسان میگویند به محض اجرایی شدن تعرفهها، خودروسازان تولید را کاهش خواهند داد؛ زیرا ساخت محصول با تعرفه بالا برایشان صرفه اقتصادی ندارد.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲:۴۳
-
۶ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260689/