مدیرعامل شهرکهای صنعتی ایران خبر داد
بازگشت 900 واحد صنعتی به چرخه تولید
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد - فاطمه صالحی : با احیای 900واحد تولیدی راکد و بازگشت 16هزار نفر به چرخه اشتغال از ابتدای امسال، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از برنامه جدید خود برای تسریع در این روند خبر داد. خلعید 140هکتار از اراضی راکد و تشکیل کارگروههای سهنفره استانی، محورهای اصلی این برنامه هستند.
رضا انصاری، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، در نشست خبری دیروز با اشاره به اینکه حدود 12درصد واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی کشور راکد هستند، اعلام کرد که با تشکیل کارگروه سهنفره متشکل از نمایندگان استانداری، دادگستری و شرکت شهرکهای صنعتی، برخورد با زمینخواری و راکد ماندن اراضی صنعتی تشدید خواهد شد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به چالشهای زیرساختی در شهرکهای صنعتی کشور اعلام کرد که براساس برآوردهای اولیه معاونت فنی این سازمان، حدود 48هزار میلیارد تومان زیرساخت فرسوده در شهرکهای صنعتی وجود دارد که تعمیر و نوسازی آنها با موانع قانونی روبهروست. به گفته انصاری، طبق قوانین مصوب مجلس، این سازمان اختیار قانونی و مجوز نوسازی و بازسازی زیرساختها را ندارد.
انصاری با بیان اینکه بهترین شهرکهای صنعتی از نظر تعداد واحدهای مستقر و اشتغال به شرکتهای خدماتی بخش خصوصی واگذار شدهاند، تاکید کرد که این شرکتها توانایی انجام تعمیرات اساسی را ندارند. وی در ادامه از فعالیت 873شهرک و ناحیه صنعتی در کشور خبر داد و افزود: در این شهرکها بیش از 53هزار واحد صنعتی با اشتغال یکمیلیون و صدهزار نفر مشغول به کار هستند. علاوه بر این، حدود 50هزار طرح در حال ساختوساز است که هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیدهاند.
موضوع تامین انرژی در شهرکهای صنعتی از دیگر محورهای مورد اشاره انصاری بود. براساس آمار وزارت نیرو در پاییز امسال، حدود 3هزار مگاوات برق موردنیاز شهرکها و نواحی صنعتی کشور بوده است. برای حل این مشکل، حدود 5200هکتار زمین در شهرکها و نواحی صنعتی برای سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی شناسایی شده است. با این حال تاکنون تنها 30مگاوات انرژی خورشیدی در کشور به مرحله بهرهبرداری رسیده و وارد شبکه شده که در مقایسه با نیاز موجود، رقم بسیار ناچیزی است.
تکرار تراژدی در صنعت خورشیدی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با تاکید بر اهمیت توسعه انرژی خورشیدی در کشور، گفت: باید دو موضوع مهم مورد توجه قرار گیرد تا در آینده دچار مشکل نشویم. نخست باید تجمیع تقاضا صورت گیرد تا قدرت چانهزنی در انتقال تکنولوژی و خریدهای خارجی افزایش یابد و هزینهها کاهش پیدا کند. با توجه به اینکه دولت 30هزار مگاوات را بهعنوان هدف انتخاب کرده، تجمیع تقاضا میتواند به کشور کمک کند. دوم اینکه باید به صنعتسازی توجه شود نه صرفا کارخانهسازی.
در طول سالهای گذشته، در قراردادهای انتقال تکنولوژی و خریدهای خارجی عمدتا کارخانهسازی شده نه صنعتسازی. برای جلوگیری از تکرار این تجربه در حوزه انرژی خورشیدی، باید به جای نیروگاهسازی صرف، صنعت نیروگاه خورشیدی را وارد کشور کرد و این به معنای توجه به سیاستگذاری برای کل زنجیره این صنعت است.
وی با اشاره به نرخ بالای تغییرات تکنولوژی در حوزه انرژی خورشیدی هشدار داد که اگر این کار انجام نشود، این خطر جدی وجود دارد که پس از چند سال با وجود داشتن تجهیزات در کشور، این تجهیزات دیگر کارآیی لازم را برای تامین برق کشور نداشته باشند. در حال حاضر سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در سهحوزه روی انرژی خورشیدی تمرکز دارد که شامل سقف سولههای واحدهای صنعتی، ایجاد زونهای خورشیدی در شهرکهای صنعتی موجود و ایجاد شهرکهای انرژی خورشیدی جدید است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بخش دیگری از این نشست خبری به موضوع مهم نیروی انسانی در واحدهای صنعتی پرداخت. به گفته رضا انصاری، هزینه نیروی انسانی در ساختار هزینه صنایع کشور رقم چشمگیری نیست، اما این چالش در تمام کسبوکارهای دنیا وجود دارد و تنها میزان آن متفاوت است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به اینکه بیش از 90درصد شهرکهای صنعتی کشور دولتی هستند، از عملکرد بهتر بخش خصوصی در این حوزه خبر داد. به گفته رضا انصاری، آمارها نشان میدهد در حال حاضر 71شهرک غیردولتی با 9323واحد صنعتی و اشتغال بیش از 214هزار نفر در کشور فعال هستند که از نظر بهرهوری عملکرد بهمراتب بهتری نسبت به شهرکهای دولتی داشتهاند.
راهکار اجباری عبور از ناترازی
در بخش پایانی این نشست، موضوع قطعی برق صنایع نیز مورد توجه قرار گرفت. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به متفاوت بودن میزان قطعی برق در استانهای مختلف، گفت: در برخی شهرکها مانند کرمان، قطعی برق بسیار اندک و در حد چشمپوشی بوده، اما در برخی مناطق مشکلات جدی وجود داشته است.
به گفته انصاری، در مقطعی تهران و بهویژه شهرکهای صنعتی بزرگ پایتخت با مشکلات جدی مواجه شدند. در زمینه گاز نیز در برخی مناطق تا 50درصد کاهش مصرف اعمال شده که این امر باعث شده است واحدهای دوشیفته به یک شیفت کاری تغییر وضعیت دهند. وی در پایان از تدوین یک بسته حمایتی برای جبران خسارتهای ناشی از قطعی برق و گاز خبر داد که در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۱:۳۳
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260683/