انتقادها از ظریف به قالیباف سرایت کرد
اقتصاد جهان
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : این روزها بازار تجمعات اعتراضی به دولت و مجلس داغ است. اگر تا دیروز مخالفان حضور محمدجواد ظریف در دولت در قالب تجمعات کوچک در تهران و برخی شهرها علیه دولت و معاون راهبردی دولت شعار سر میدادند، حالا محمدباقر قالیباف را هدف انتقادات خود قرار دادهاند. بهانه آنها هم عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب است. این جمعیت انگشتشمار عصر روز یکشنبه در حالی که مقابل مجلس شورای اسلامی پلاکاردهایی با عنوان «آقای قالیباف قانون حجاب را ابلاغ کن» در انتقاد به عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب تجمعی برگزار کردند و خطاب به رئیس مجلس اعلام کردند که «امت حزبالله دیگر از شما دلچرکین شدهاند».
انتقادهایی که روز یکشنبه رئیس مجلس را به واکنش واداشت و درپاسخ به نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی در بیست و سومین دوره جهاد اکبر، به صراحت در مورد چرایی عدم ابلاغ قانون حجاب گفت: شورای عالی امنیت ملی مصوبه دارد که اگر موضوعاتی سبب چالش و تنش شود دبیرخانه میتواند آن را متوقف کند. وقتی میگوییم مصوبه دارد یعنی مصوباتش بعد از تایید حضرت آقا قانون است. به گزارش انتخاب، وی افزود: دبیرخانه به خودی خود این اختیار را دارد با این وجود این موضوع در صحن شورا آورد و همه اعضا هم با نظر دبیرخانه موافق بودند. نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی از او سوال کرده بود که «طبق اصل 176 قانون اساسی؛ «مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید مقام معظم رهبری قابل اجرا است.»
این یعنی دبیرخانه شورای عالی بدون تایید رهبری نمیتواند خواستار توقف در ابلاغ شود. مصوبه تعلیق در ابلاغ قانون حجاب دقیقا از کجا آمده است؟! جناب آقای قالیباف شما چرا قانون را ابلاغ نمیکنید؟!» ازسوی دیگر انتقادها به دولت به واسطه حضور ظریف در دولت نیز همچنان ادامه دارد. از جمله روز گذشته که حمید رسایی، نماینده مجلس در سخنانی در مجلس یک بار دیگر موضوع حضور ظریف در دولت را پیش کشید و مدعی شد: گفته شده آقای ظریف قرار است به اروپا برود و برای خودش و همسرش درخواست روادید 6 ماه تا یکسال از سفارت آلمان خواسته شده است. آلمانی که کنسولگری ما را بست، آلمان باید از ما سیلی بخورد. به گزارش ایلنا، وی تصریح کرد: آقای پزشکیان آیا راهبرد دولت ما در اروپا تعیین میشود که آقای ظریف میخواهد مکرر برود. آن هم از سفارت آلمان که در سفارت ما را بست.
از سوی دیگر به گزارش الف، آنطور که کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس در گفتوگو با همشهری اعلام کرده است تعدادی از نمایندگان مجلس به دلیل انتصاب ظریف به عنوان معاون راهبردی ریاستجمهوری، از مسعود پزشکیان به دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری شکایت کردهاند. همه اینها البته روز گذشته پاسخ وزارت کشور و ظریف را به همراه داشت. از یکسو ابوذر کوثری، مدیرکل سیاسی وزارت کشور که در نشست خبری کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام کرد: تجمعات اخیر در تهران بدون درخواست مجوز و غیرقانونی برگزار شد. به گزارش «ایسنا»، وی با بیان اینکه در تجمعاتی که در تهران برگزار شد، صراحتا مجموعه شورای تامین استان با این تجمعات مخالفت کرده و به مجموعه انتظامی ابلاغ کرده بود، گفت: فکر میکنم این نوع تجمعات که در خارج از مقررات و قوانین برگزار میشود صرفا آسیب به دولت نیست، بلکه آسیب به مجموعه ساختار قانونی نظام جمهوری اسلامی است.
ظریف هم روز گذشته در واکنش به برخی از چالشهای ایجادشده درباره تداوم حضور وی در دولت، گفت: 40 سال است که با چالشهای مختلفی مواجه هستیم و کسانی که تصور میکنند با چالشهای اخیر جا خواهیم زد بدانند اگر قرار بود جا بزنیم در این 40 سال این اتفاق رخ میداد.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۸:۲۴
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1260663/