بازار آریا

آخرين مطالب

ترامپ درصدد استفاده مرکب از تعرفه‌ها است/اخلال در رشد اقتصادی چین در صدر اهداف واشنگتن اقتصاد ایران

ترامپ درصدد استفاده مرکب از تعرفه‌ها است/اخلال در رشد اقتصادی چین در صدر اهداف واشنگتن
  بزرگنمايي:

بازار آریا - عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک در تشریح ابعاد و پیامدهای وضع تعرفه‌های جدید از سوی ایالات متحده در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: اولین تأثیر سیاسی این تعرفه‌ها، که متفاوت هستند و تا حدی هم ترامپ به گونه‌ای در آن‌ها پارتی‌بازی کرده، این است که برای آن‌هایی که خیلی به او نزدیک هستند، حتی از نظر تفکری، درصد پایین‌تری در نظر گرفته شده است.
نمی‌خواهم بگویم در همه موارد این‌طور است، اما اگر کسی ارزیابی دقیقی از جدول تعرفه‌ها داشته باشد، مشخص می‌شود که حتی کشوری که دورتر از آمریکا و ترامپ است، تا حدی درصد تعرفه‌اش بالاتر است. لذا اولین تأثیری که این موضوع دارد، ایجاد بی‌اعتمادی گسترده نسبت به آمریکا است و کشورها را به این فکر می‌اندازد، به‌ویژه کشورهایی که صادرکننده کالا به آمریکا هستند که یک استراتژی جدیدی را تعریف کنند. نکته دوم اینکه تأثیرات سیاسی عمیق‌تری ایجاد می‌کند؛ مثلاً کشورهایی مثل کره جنوبی، تایوان و ژاپن متحدان اساسی ایالات متحده هستند. 70 درصد سرمایه‌گذاری‌ها در کره جنوبی، سرمایه‌گذاری آمریکایی بوده که کره توانسته به پیشرفت و توسعه برسد و این مسائل همه باعث می‌شود که در واقع روابط سیاسی‌شان هم با آمریکا، حداقل در دوره ترامپ، تأثیرپذیر باشد. وی ادامه داد: سومین تأثیری که می‌گذارد این است که نهادهای بین‌المللی و جهانی‌شدن کم‌ارزش می‌شوند. اساساً کشورها تجارت آزاد را بین خودشان رواج داده‌اند و همه جزو سازمان تجارت جهانی شده‌اند تا بتوانند تجارت آزاد داشته باشند و تعرفه‌ها را یا کنار بگذارند یا به حداقل برسانند. اما ترامپ کلاً، با توجه به ذهنیتی که خودش و اطرافیانش دارند، جهانی‌شدن و سازمان‌های جهانی را که به همکاری‌های اقتصادی بین کشورها کمک می‌کنند، تضعیف می‌کند. اگر ترامپ کوتاه نیاید, این سیستمی که به‌تدریج بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و رو به رشد بود، به نوعی تضعیف می‌شود و به هم می‌خورد. اما باید در نظر گرفت که کار هنوز تمام‌ نشده است. یعنی ممکن است ترامپ دست بالا را گرفته باشد تا در نهایت بتواند برای خود منافعی کسب کند. به عنوان مثال تعرفه‌های نسبتاً بالا را در نظر می‌گیرد که وارد گفت‌وگو شود و از آن به عنوان اهرم فشار استفاده کند و در نهایت از دل این گفت‌وگو، عدد مطلوب خود را بیرون بیاورد.
سفیر پیشین ایران در نروژ تصریح کرد: تعرفه آمریکا در قبال چین بسیار بالا است اما باید دانست که چینی‌ها از قبل این آمادگی را داشتند. بنابراین تصور می‌کنم که بسیاری از کشورهای مهم وارد گفت‌وگو با ترامپ می‌شوند و برخی هم عکس‌العمل نشان می‌دهند. مثلاً اروپایی‌ها می‌خواهند ارزیابی کنند و دور هم بنشینند و جلسه بگذارند که چه کار باید بکنند و ممکن است به این نتیجه برسند که در این دو هفته اول باید گفت‌وگو کنند. ممکن است چینی‌ها اول گفت‌وگو کنند بعد انتقام بگیرند، یعنی آن‌ها هم تعرفه کالاهای آمریکایی برای ورود به کشورشان را بالا ببرند. اما آنچه که مسلم است، این خواهد بود که ترامپ خطر بزرگی برای خود و آمریکا دارد. سال 1923 در آمریکا همین اتفاق افتاد و یک رکود بزرگی شکل گرفت و این خطر وجود دارد که حالا هم ایالات متحده با این اقدام ترامپ، وارد رکود شود. اقدام ترامپ یک اقدام میان‌مدت است و نتیجه‌ای که در میان‌مدت می‌دهد، در آینده محسوس خواهد بود. یعنی این‌طور نیست که ظرف چند ماه آینده یا حداکثر یک سال آینده بخواهد نتیجه مثبت بدهد. اینکه آمریکا در انزوا قرار می‌گیرد شکی نیست. ترامپ معتقد است که منافع ملی آمریکا به یک نوعی در مدت مشخص نادیده گرفته شده است. یعنی بسیاری از این کشورهای دنیا که رشد و پیشرفت کرده‌اند، کالای خود را به آمریکا صادر می‌کردند و سود می‌بردند اما حالا ترامپ مخالف این است.
وی افزود: ترامپ می‌گوید که باید بسیاری‌ از کالاها در آمریکا تولید شود و هزینه تولید کاهش پیدا کند تا به صادرکننده عمده به سایر کشورها تبدیل شویم. بعضی از کشورهای کوچک مثل سریلانکا، کامبوج و غیره تعرفه‌های سنگینی را تجربه خواهند کرد؛ چراکه این کشورها از آمریکا واردات ندارند و ترامپ می‌گوید چون آنها از آمریکا کالا وارد نمی‌کنند، در واقع این مسئله باعث می‌شود که ما باید برای آنها تعرفه بگذاریم. به هر ترتیب تمام متحدان آمریکا در واقع بدون در نظر گرفتن ملاحظاتی، دچار این تعرفه‌ها شدند. حتی اسرائیل هم تعرفه شامل حالش شده است که نشان می‌دهد ترامپ در این خصوص با هیچ دولتی شوخی ندارد. در واقع ترامپ می‌خواهد با سایرین رقابت کند. ترامپ کشورهای عربی خلیج‌فارس را در این قضیه یا در نظر نگرفته یا تعرفه بسیار پایین برای آنها وضع کرده است؛ چراکه این‌ کشورها اکثراً کالاهای آمریکایی مصرف می‌کنند و صادرات چندانی هم به آمریکا ندارند و صرفا بحث صادرات نفت از سوی آنها انجام می‌شود که همین حالا ایالات متحده بزرگ‌ترین تولید کننده نفت قلمداد می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ معتقد است که دوستی با کشورها در چارچوب خود تعریف می‌شود اما در این راستا منافع اقتصادی ایالات متحده هم باید تأمین شود. به همین خاطر می‌گوید روسیه دیگر آن کشور کمونیستی نیست که بخواهد با واشنگتن یا اروپا مبارزه کند و تغییر فکر بدهد و حتی به این هم فکر نمی‌کند که در روسیه چه می‌گذرد، بلکه صرفا به دنبال منافع آمریکا است و حتی اعتقاد دارد که روسیه باید در آمریکا سرمایه‌گذاری کند. از سوی دیگر او می‌خواهد روسیه را از چین جدا کند؛ چراکه چین یک مانع برای آمریکا به حساب می‌آید و به همین دلیل است که بیشترین تعرفه هم برای چین (54 درصد) در نظر گرفته تا رشد اقتصادی آن را با چالش روبه‌رو کند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با کودکان اوتیسم چگونه رفتار کنیم؟

این سرطان‌ها میان مردان شایع‌ترند

ارتباط اختلالات روانشناختی و ریزش مو

فواید نان خمیر ترش

برای مقابله با بدخوابی چکار کنیم؟

نحوه تشخیص کمبود این ویتامین از روی زبان

چغاله‌بادام‌های سمی را پیش از خوردن بشناسید

راه‌های درمان گزیدگی در فصل بهار

فواید ورزش کردن در پایان هفته

با این روش‌ها از شر افکار منفی خلاص شوید

کلید مبارزه با زوال عقل کشف شد

علائم مسمومیت با قارچ سمی در فصل بهار

روش‌های ترک سیگار در دوران بارداری

اگر آلرژی فصلی دارید حتما مراقب این 6 کار باشید!

چین دوباره به تعرفه‌های تجاری ترامپ واکنش نشان داد

آمریکا صحنه اعتراضات گسترده شد/ ماجرای تظاهرات روز گذشته چه بود؟

ابداع یک آدامس متفاوت برای مبارزه با تبخال و آنفلوآنزا

جالب‌ترین سلفی فوتبالیستهای انگلیسی که پر بازدید شد+ عکس

اولین واکنش دبیری بعد از برکناری از دولت: به افکار عمومی احترام می‌گذارم/ خطای عملکردی نداشتم

درگیری نیروی مسلح یمن با ناوگروه «یو‌اس‌اس ترومن»

چرا باید بعد از بیماری مسواک را جایگزین کرد؟

آغاز ثبت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نام اینترنتی وام ضروری بازنشستگان کشوری

چالش‌های پکن پس از تحولات شام/ تبدیل گروهی از رادیکال‌ها به تهدیدی بالقوه برای اژدهای زرد

صدای انفجار مهیب در شمال شرقی شهر حیفا

بارسلونا مقابل اتوبوس بتیس متوقف شد

ملی کردن معادن فراگیر می‌شود

نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی می‌کنند

ورود دیوان محاسبات به کارشکنی واردات خودرو

بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی

طرح پرحفره ترامپ برای خودروسازی آمریکا

بمباران منازل مسکونی در غزه از سوی اسرائیل

راز شکست پوپولیست‌ها

جهش خودرویی با تولید یا مونتاژ؟

به‌جای تشدید تنش، گفت‌وگو کنید

فرصت دوباره ترامپ به تیک‌تاک

رضایت معامله‌گران نفتی از قیمت‌ ها

لزوم راه‌اندازی سندباکس هوش مصنوعی

نفت؛ سلطان بازار انرژی

آینده طلایی نقره؟

سقوط مس در بازارهای کالایی

نظم نوین در تجارت جهانی و بازار‌ها

واکنش سرخ بورس در شوک نفتی

بازار در چنگال ترامپ

بازی صفر ترامپ

حل مشکلات آب، بهداشت و راه‌ها در اولویت استانداری تهران

سرنخ «معمای سرمایه»

وام جدید مسکن در کجا تصویب شد؟

مرگ در کمین خیابان‌‌‌های پایتخت

شرط بخشودگی جرائم مربوط به مالیات ‌ارزش‌افزوده زمستان

ایران تاکنون چقدر تسهیلات بین‌المللی جذب کرده‌ است؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی