بازار آریا

آخرين مطالب

وقت خرید خانه رسید؟ + جدول قیمت‌ها اقتصاد ایران

وقت خرید خانه رسید؟ + جدول قیمت‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - وانانیوز|
پس از یک وقفه حدوداً دو هفته‌ای در روند معاملات مسکن در پایتخت که ناشی از نوعی بلاتکلیفی و رکود مقطعی در تصمیم‌گیری خریداران و فروشندگان بود، اکنون داده‌های تازه از بازار مسکن تهران حاکی از یک تحول قابل‌توجه است: تعداد فایل‌های فروش با قیمت‌های غیرواقعی و به‌اصطلاح نجومی، به شکل محسوسی کاهش یافته است.
این تغییر را می‌توان به‌عنوان نشانه‌ای از عقب‌نشینی تدریجی فروشندگان از فضای تورمی و غیرمنطقی قیمت‌گذاری تعبیر کرد؛ روندی که در ماه‌های گذشته، یکی از اصلی‌ترین موانع در مسیر انجام معاملات واقعی و موثر در بازار مسکن به شمار می‌رفت. کاهش فایل‌های گران‌قیمت حاکی از آن است که مالکان، تحت فشار واقعیت‌های اقتصادی و نبود تقاضای موثر، ناچار شده‌اند به بازنگری در قیمت‌های پیشنهادی خود تن دهند.
به‌عبارت دیگر، بخشی از فروشندگان که پیش‌تر با امید به تداوم افزایش قیمت‌ها، واحدهای خود را با برچسب‌های قیمتی خارج از عرف عرضه کرده بودند، اکنون در حال بازگشت به سطحی منطقی‌تر از قیمت‌گذاری هستند. این چرخش رفتاری، می‌تواند مقدمه‌ای برای تنظیم مجدد تعادل در بازار و فراهم شدن بستر انجام معاملات واقعی در ماه‌های آینده باشد—البته به شرط آنکه سایر متغیرهای کلیدی بازار، از جمله نرخ ارز و سیاست‌های کلان اقتصادی، دچار تلاطم‌های جدید نشوند.
بررسی فایل‌های فروش آپارتمان در پلتفرم‌های خرید و فروش مسکن تهران نشان می‌دهد که پس از تعطیلات دو هفته‌ای بازار، اکثریت فایل‌ها به رنگ سبز (با قیمتی پایین‌تر از میانگین منطقه) و سیاه (در محدوده میانگین قیمت منطقه) درآمده‌اند. در مقابل، تعداد فایل‌های قرمز (بالاتر از میانگین قیمت منطقه) به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.
این تغییر در توزیع قیمت فایل‌ها می‌تواند نشان‌دهنده تعدیل انتظارات فروشندگان در واکنش به شرایط اقتصادی و سطح تقاضای فعلی بازار باشد. کارشناسان معتقدند کاهش فایل‌های گران‌قیمت ناشی از افت تمایل فروشندگان به قیمت‌گذاری بالاتر است؛ روندی که تحت تأثیر نوسانات اقتصادی و تغییرات نرخ ارز شکل گرفته است.
در همین حال، تحلیل‌ها از چشم‌انداز بازار مسکن در سال 1404 حاکی از ادامه رکود همراه با افزایش نسبی قیمت‌هاست. بر اساس پیش‌بینی‌های موجود، سه عامل اصلی بر بازار مسکن تأثیرگذار خواهد بود: رشد اقتصادی محدود به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری‌های کلان، تشدید انتظارات تورمی در پی شرایط سیاسی و اقتصادی، و کاهش یا ثبات در میزان تقاضای مؤثر به علت عدم رشد متناسب درآمد خانوارها.
مجموع این عوامل نشان می‌دهد که بازار مسکن در سال پیش رو با افزایش قیمتی کمتر از نرخ تورم عمومی روبه‌رو خواهد بود؛ افزایشی که می‌تواند توان خرید متقاضیان را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.

بازار آریا

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت الهامی به نساجی

کمبود کدام ویتامین‌ها کم‌خوابی می‌آورد؟

شب بدشانسی برای النصر/ شانس قهرمانی این تیم کم شد!

طرح‌های حفاظتی و مرمتی جدید در تخت جمشید

آمار بالای مرگ با موتور در تهران / موتورسوارها مراقب باشند!

اولویت ما در غزه آتش‌بس، ورود کمک و خروج نیروهای اسرائیل است

دستور پنتاگون برای خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه

راهبرد موازنه‌گری دولت‌ها در انتخاب میان چین و آمریکا/ آیا جرقه نبرد جهانی در قاره زرد زده می‌شود؟

واکنش فلسطینی‌های ساکن سوریه به ورود محمود عباس به دمشق

تهدید بی‌سابقه آلمان علیه آمریکا؛ طلا بی طلا!

تعطیلی مدارس این استان به دلیل گردوخاک

نجات زن 36 ساله از دل کوههای صیدون

در نوسان عشق و نفرت

نقاشی‌های سیروس مقدم از «پایتخت 7»

13 مصدوم در آتش‌سوزی یک مجتمع اقامتی در قم

پدافند رمزارزی در یمن

مصرف‌ به جای سرمایه‌گذاری؛ مساله نامربوط به تعرفه‌ها

رشد تجارت جهانی کمتر می‌شود

سامانه مرجع؛ رقیب دولتی پلتفرم‌های فروش اینترنتی دارو

هفته صبر نماگرها

فراخوان محصولات فورد به دلیل نقص فنی

واکنش سازمان توسعه تجارت به حقوق ورودی 100 درصدی خودرو

اژدها در محاصره تعرفه‏‏‏‌ها

اهمیت سرمایه‏‌گذاری غیرمستقیم

چشم بازارها به رم

از خوش‌بینی‌‌‌‌‌‌های مذاکراتی تا شاخص‌‌‌‌‌‌سازی هدفمند

الزام تجهیز پمپ‌‌‌بنزین‌‌‌ها به جایگاه شارژ

توسعه تجدیدپذیرها در تهران در انتظار جذب سرمایه

مزدوران50هزار نفری آمریکا در یمن

سقوط آزاد قیمت خودروها در هفته گذشته/ تارا و دنا صدرنشین ریزش قیمت شدند

سفیر ایران در لبنان نسبت به پروژه خلع سلاح هشدار داد

معمای ولادیمیر

یک اختتامیه صنعتی کم‌رمق

اکران «تولید ملی» درایران‏‏‏‏‌اکسپو

بازگشت بورس به مدار رونق

هراس کی‌یف از معاملات پشت پرده

اسد همه‌چیز را می‌دانست

توضیحات سازمان تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تیم‌های برتر مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی معرفی شدند

این تالابها به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار می‌شوند!

هشدار تند یمن به آمریکا و اسرائیل: منتظر ضربات بزرگ باشید

آرایش مذاکراتی در رم

تابوهای اقتصاد ایران

سنگ‌بنای همکاری امنیتی در منطقه

ثروت‌سازی از مسیر «ریلی»

عملکرد 1403 ارفع از لنز ناترازی انرژی

کورسوی امید در ظلمات ناترازی

برگزاری نمایشگاه بزرگ حمل و نقل و لجستیک

سرمشق سبز ایمیدرو برای فولاد هرمزگان

مشتری‏‏‌مداری بانک ملی با بهبود تجربه مشتری

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی