برگزاری نمایشگاه بزرگ حمل و نقل و لجستیک
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل و لجستیک با شعار «ایران، پیوندگاه هوشمند لجستیک منطقه» از تیر تا اول مرداد ماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت میلاد نور و مجری برگزاری نمایشگاه هم در نشست خبری ششمین نمایشگاه بینالمللی حملونقل، لجستیک و صنایع وابسته با اشاره به اینکه امسال ٣٠هزار متر فضا به برگزاری نمایشگاه اختصاص یافته، افزود: در این نمایشگاه حضور دو کشور چین و روسیه در قالب پاویون قطعی شده و حضور ترکیه و هند نیز در حال نهایی شدن بوده، همچنین با حمایت رایزنهای اقتصادی ایران در دیگر کشورها، هیاتهای تجاری از کشورهای مختلف برای بازدید به نمایشگاه خواهند آمد. علی محتشم امیری افزود : برای اولین بار سالنها تفکیک شده و بخش ریلی در سالنهای ٨، ٩، ١٠ و ١١، بخش جادهای در سالن 6 و 7، بخش هوایی در سالن 27 و بخش دریایی در سالن 7 و خدمات وابسته و لجستیک در سالنهای 25 و 31 برگزار خواهند شد.
معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در این نشست خبری با اشاره به اینکه در یک سال گذشته 5٨ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی در کشور ثبت شد که یک رکورد و دستاورد بزرگ برای فعالان اقتصادی بوده، افزود: این امر با ظرفیتهای اقتصادی و واقعیت توانمندیهای ایران فاصله بسیاری دارد و یکی از دلایل آن، ضعف زیرساختها اعم از زیرساختهای حمل و نقل و لجستیک و زیرساختهای بانکی و حمل و نقل پولی است.
محمدصادق قنادزاده با اشاره به اینکه برای اولین بار تلاش شده تا این نمایشگاه به صورت جامع همه بخشهای حمل و نقل اعم از دریا، راهآهن، جاده، هوایی و شهری و همچنین خدمات وابسته و لجستیک را در بر بگیرد افزود: به همین دلیل نمایشگاههای کوچکتر مثل نمایشگاه حمل و نقل ریلی در سال گذشته مجوز برگزاری نگرفتند تا این نمایشگاه تقویت شده و به یک نمایشگاه جامع تبدیل شود.
وی از برگزاری چند بخش اصلی از جمله نشستهای رودرروی فعالان اقتصادی یا B2B با فعالان و هیاتهای اقتصادی، حضور استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان و نمایش زنده تجهیزات لجستیکی و هوشمند، معرفی پروژههای لجستیکی آماده جذب سرمایه، ارتباط با شرکتهای خارجی و نهادهای منطقهای فعال در بخش حمل و نقل خبر داد و تصریح کرد: این نمایشگاه در راستای اسناد بالادستی کشور از جمله برنامه هفتم پیشرفت، چشمانداز 1404 و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و همچنین اسناد همکاریهای بینالمللی از جمله سند همکاری ایران و چین برگزار خواهد شد.
راهکار ارتقای وضعیت لجستیک کشور
در این نشست، مدیرکل دفتر پشتیبانی و آمادهسازی تجاری سازمان توسعه تجارت بر اهمیت برگزاری رویدادهای تخصصی در بهبود وضعیت این حوزه تاکید کرد و گفت: یکی از راهکارهای ارتقای وضعیت لجستیک کشور، برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تخصصی است تا از این طریق شرایط و زیرساختهای این حوزه بهبود یابد.
سیدعلی امامی با اشاره به تجربیات بینالمللی در برگزاری نمایشگاههای مشابه خاطرنشان کرد: نمایشگاههای بینالمللی لجستیک در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ترکیه، روسیه، عراق و پاکستان با سطح کیفی بالایی برگزار میشوند. انتظار میرود که نمایشگاه بینالمللی حملونقل و لجستیک ایران نیز به سطح این رویدادها نزدیک شده و نمایی شایسته از ظرفیتهای این حوزه در کشور ارائه دهد.
وی با بیان اینکه وضعیت لجستیک در کشور مطلوب نیست، اظهار کرد: ایران در شاخص جهانی عملکرد لجستیک در رتبه 123 قرار دارد. هزینه تمام شده حمل بار صادراتی در ایران 15 درصد قیمت نهایی کالاست؛ درحالیکه در سطح جهانی 7 تا 8 درصد است.
امامی با اشاره به بالا بودن هزینههای حملونقل افزود: هزینه تمامشده حمل بار صادراتی در ایران معادل 15درصد از قیمت نهایی کالا است، در حالی که این رقم در سطح جهانی حدود 7 تا 8درصد است. همچنین زمان حمل بار به کشورهای مختلف تقریبا دو برابر میانگین جهانی بوده و هزینه حمل نیز بیش از 1.5برابر میانگین جهانی است؛ بنابراین بهطور کلی وضعیت صادرات و واردات کشور در حوزه لجستیک قابل قبول نیست.
وی با اشاره به عملکرد صادراتی کشور در سال گذشته افزود: در سال گذشته، رکورد جدیدی در حوزه صادرات به ثبت رسید و بالغ بر 160 میلیون تن بار جابهجا شد.
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۰:۴۵
-
۱۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1295914/