بازار آریا

آخرين مطالب

موضع سخنگوی دولت درباره سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران

زیرساخت مناسب هنوز فراهم نیست اقتصاد ایران

زیرساخت مناسب هنوز فراهم نیست
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : این روزها همزمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، موضوع امکان حضور سرمایه‌گذاران آمریکایی در ایران به یکی از خبرهای داغ محافل سیاسی و اقتصادی تبدیل شده است. در همین راستا روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در این خصوص گفت: برای چنین اقدامی (موضوع سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران) یک سری زیرساخت‌های مناسب و اقدامات اولیه نیاز است که هنوز در این زمینه اقدامی نشده است. وی افزود: مسلما اگر قرار بر سرمایه‌گذاری آمریکا باشد، به یک سری زیرساخت نیاز است که دوستان و مسوولان مربوطه اگر قرار بر انجام باشد، کارهای مربوطه را انجام خواهند داد.
بیستم فروردین سال جاری بود که مسعود پزشکیان در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای ازعدم مخالفت مقام معظم رهبری با حضور سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور خبر داد و گفت: من هر هفته بارها و بارها خدمت مقام معظم رهبری هستم، ایشان با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ‌گونه مخالفتی ندارند، سرمایه‌گذار بیاید و سرمایه‌گذاری کند. ایران محلی نیست که یک عده بخواهند بیایند و توطئه کنند و کشور را نابود کنند، اطلاعات بگیرند و بعد آدم‌هایی را که در موردشان اطلاعات گرفتند ترور کنند، بنابراین سرمایه‌گذاران می‌توانند بیایند و در کشور سرمایه‌گذاری کنند.
به دنبال آن خبری به نقل از فیاض زاهد، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد که از مجوز رهبری به پزشکیان برای سرمایه‌گذاری هزار میلیارد دلاری آمریکا در ایران خبر می‌داد‌. خبری که تا امروز نه تایید رسمی شده است و نه تکذیب‌. پیش از این هم روز 13فروردین علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در شبکه ایکس، نوشته بود: ‌«آقای ترامپ فرد با استعدادی است که توانسته در تجارت خود این‌قدر پولدار شود. آمریکا می‌تواند منافع اقتصادی با ایران تعریف کند.»
درپی انتشار این اخبار، سخنگوی دولت دیروز در نشست خبری رویدادهای هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی و سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا با بیان اینکه دولت به عنوان متولی فراهم‌سازی زیرساخت برای توسعه اقتصادی کشور تمامی تلاش خود را خواهد کرد، تاکید کرد: ایران به عنوان مکانی امن و با ثبات و پر از ظرفیت برای کارهای اقتصادی است و طبیعتا جایی است که باید مورد توجه تجار قرار گیرد و در دقیقا نفی تصویر دروغین ایران‌هراسی که در بسیاری از رسانه‌های معاند بر طبل آن کوبیده می‌شود، وظیفه همه ماست.
به گزارش «ایرنا» سخنگوی دولت درباره شایعه سرمایه‌گذاری هزار میلیارد دلاری آمریکا در ایران و برنامه‌ریزی برای افزایش تجارت ایران و آمریکا نیز تاکید کرد: ما خیلی از مذاکرات ذوق‌زده نیستیم و درباره آن گاردی نیز نداریم. یکی از امور جاری کشور است که در حال انجام بوده و طبیعتا همان‌گونه که قبلا هم گفته شده، همه امور کشور بر مدار خودش در حال حرکت است و در زمان برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه اکسپو، هیچ صحبتی از مذاکرات نبود و این ظرفیت‌های داخلی ایران، دستاورد نمایشگاه‌های قبلی است که امروز نمایان شده است.
مهاجرانی همچنین در پاسخ به سوالی درباره حضور بخش خصوصی ایالات‌متحده در نمایشگاه اکسپو 2025 نیز اظهار کرد: طبیعتا اولویت ایران کارکردن با همه دنیا به جز رژیم صهیونیستی است. نکته‌ای که رئیس‌جمهوری نیز تاکید کردند این است که ما منعی برای سرمایه‌گذاری بقیه کشورها نداریم، ولی زیر‌ساخت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری آمریکا هنوز مهیا نیست به جهت اینکه هنوز روابط سیاسی ایجاد نشده است. وی تصریح کرد: ولی ما روال جاری کشور را به هیچ مذاکره‌ای گره نمی‌زنیم، کارها در جریان است، اما طبیعتا ورود آنها مستلزم یک سری اقدامات اولیه است که هنوز انجام نشده، ولی بقیه کارها و ریز موضوع را باید به صورت تخصصی از دستگاه‌های مرتبط سوال کرد.
مهاجرانی همچنین درباره سرمایه‌گذاری ایران در کشورهای آفریقایی نیز تصریح کرد: دولت برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تعیین تکلیف نمی‌کند، اما چون هر کشوری خط قرمزهای خود را دارد، هرگونه سرمایه‌گذاری یک سری زیرساخت نیاز دارد، طبیعتا یک سری از این زیرساخت‌ها، گسترش روابط سیاسی است که ایران به صورت متوازن درحال کار روی این موضوع است.
راهبرد توسعه متوازن با همه کشورها
وی درباره اینکه در صورت رفع تحریم‌ها چه زمانی آثار آن در زندگی مردم ملموس خواهد بود، گفت: موضوع رفع تحریم‌ها اولویت اصلی است که امروز دولت به دنبال آن است. اصلا گفت‌وگو برای رفع تحریم‌ها و موضوعات هسته‌ای است و حوزه دیگری درباره گفت‌وگوها نداریم؛ مسلما به دنبال آن هستیم که بتوانیم هرچه سریع‌تر، نه لزوما با موضوع رفع تحریم‌ها و نه لزوما با موضوع نتیجه مذاکرات، بلکه با موضوع رفع گره‌ها و پیچیدگی‌های فرآیندی و ساختاری که در داخل داریم، این مشکلات را حل کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه برخی از مشکلات داخلی مربوط به تحریم‌ها نیست، ادامه داد: بنابراین اگر بتوانیم مشکلات فرآیندی و ساختاری خود را در داخل مرتفع کنیم، حتما در استفاده از تمامی ظرفیت خارجی موفق خواهیم بود.
سخنگوی دولت درباره گسترش دیپلماسی اقتصادی دولت اظهار کرد: همان‌طوری‌ که قبلا اعلام شده بود راهبرد ما توسعه متوازن روابط با همه کشورهاست و طبیعتا در این بین روابط اقتصادی ایران با کشورهای منطقه، همسایگان و استفاده از ظرفیت پیمان‌هایی که در آن عضو هستیم مانند اوراسیا یا شانگهای و بریکس در اولویت ماست و طبیعتا موضوعات کشور را با همین نگاه پیش می‌بریم.
وی تصریح کرد: اگر هم در آینده گشایش‌هایی حاصل شود، آنها نیز به تلاش‌های ما افزوده می‌شود در غیر این صورت مشخصا با تمامی کشورهای جهان و با اولویت کشورهای منطقه و همسایگان، خواهان گسترش تجارت هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297821/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

روستای حسنلو، آیینه‌ای تمام‌نما از جلوه‌های تاریخی گردشگری

اقتصاد قدرتمند با استعدادهای اقلیمی و دانش بنیان در کشور شکل بدهیم

محور برنامه‌های استان کرمان «سرمایه‌گذاری» است

اهمیت پرورش فرزندان در محیط خانواده

کرمانشاه میزبان رئیس‌جمهور در اردیبهشت

اجرای طرح کالابرگ در سال 1404 ادامه دارد؟

لوکس‌ترین خودروی بنز رونمایی شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

فراز و فرودهای دلار در فروردین 1404

سامانه مبارزه با پولشویی راه‌اندازی شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

اصفهان در حال عقب افتادن از علم و صنعت/ از فرصت‌سوزی برای ثبت «محور تاریخی زاینده‌رود» تا عدم جذب اعتبارات ملی

افزایش تعرفه واردات خودرو مورد تائید مجلس نیست

200 طرح اشتغالزایی در بروجرد اجرا می‌شود

کشت هیدروپونیک در شرق اصفهان توسعه می‌یابد

معاون اول رئیس جمهور : ایران یک بازیگر مهم در بازار انرژی جهانی است

آریا نوآور آیندگان، پلی میان نوآوری و تجهیز آشپزخانه‌های ایرانی با شهر آشپزخانه نوین ایرانیان

سردار فدوی: سپاه دارای توانمندی‌های بالایی است که دشمن اطلاع کافی از آن ندارد

کرملین: فعلاً برنامه مشخصی برای آغاز مذاکرات دوجانبه با مقامات کی‌یف وجود ندارد

وزیر نفت: آمادۀ مذاکره با بخش خصوصی دربارۀ انواع قراردادها هستیم

قیمت عمده میوه و صیفی‌جات

حمایت قاطع مجلس از سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

چه کسی وزیر اقتصاد دولت پزشکیان می‌شود؟

قیمت مرغ و گوشت قرمز امروز 2 اردیبهشت 1404

لایحه دوفوریتی دولت برای کاهش 9 درصدی مالیات کالاهای اساسی

شتاب در جذب سرمایه‌گذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد

احتیاط صاحبان ثروت برای سرمایه‌گذاری بیشتر شد

سقوط واردات خودرو‌های آمریکایی به چین در بحبوحه جنگ تجاری

تحول بزرگ اقتصادی برای ایران

عارف: آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

البرز در مسیر چابک‌سازی سرمایه‌گذاری و تولید؛ استاندار خبر داد

تولید و وقف می‌تواند به موفقیت اقتصادی کشور کمک کند

تقلید چین و ترکیه از صنایع دستی ایران| صادرات برترین مسیر کمک به اقتصاد هنرمندان است

تبعات حضور ایران در لیست سیاه FATF چیست؟

چگونه اعتبار 1.5 میلیون تومانی بسته رایگان مادران را دریافت کنیم؟

پرفروش ترین لباسشویی‌های بازار اردیبهشت 1404 + جدول

تهران-واشنگتن در مسیر توافق؟

اعلام زمان ثبت‌نام 5 آزمون مهم سال 1405

دستگیری متجاوز سریالی به کودکان در تهران

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است

سود بیشتر از بانک؛ با ضمانت بانک... (گواهی سرمایه‌گذاری 40 درصدی)

قیمت نفت افزایش یافت

زمان قراردادهای صنعت نفت به 6 ماه کاهش یافت

پرداخت مابه‌التفاوت افزایش حقوق‌ بازنشستگان کشوری بعد از اصلاح احکام

افزایش 750 درصدی سرمایه ایران خودرو

سازمان تعزیرات خطاب به دولت: تکلیف قیمت نان را مشخص کنید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی