درخواستها برای تجدیدنظر در تابعیت قهری
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : آبان ماه امسال در کشاکش بررسی لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که ازسوی دولت به مجلس ارائه شده بود، موضوع تابعیت قهری نیز در محافل سیاسی مطرح شد. موضوعی که حالا وارد مرحله جدیدی شده است و بنابر اعلام رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نامهای در این خصوص از سوی کمال خرازی به رهبر معظم انقلاب نوشته شده است.
علی باباییکارنامی گفت: کمال خرازی، در این نامه دغدغههایی را به تابعیت قهری و انتصابهای مرتبط در مشاغل حساس مطرح کردند، به دنبال این نامه، دفتر حضرت آقا دستوراتی را به قالیباف داد که باید مجلس در این بخش تدبیری کند. وی افزود: کسانی هستند که به صورت غیرارادی، باید سفیر باشند و فرزندشان در کشوری به صورت خاک یا خون، متولد میشوند؛ این فرد مشمول این قانون میشود، پس سفیر باید برگردد؟ هر موردی که در نظام جمهوری اسلامی به عنوان مشاغل حساس کار میکند، در این نامه که در دفتر مقام معظم رهبری مرقوم شده باید بررسی شود.
به گزارش انتخاب، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: قالیباف دستور داده که ضمن پرداختن به لایحه دولت، این موضوع را هم مورد بررسی قرار دهیم. وی افزود: این موضوع به زیرمجموعه اداری استخدامی ارجاع و بررسی شد، تا یکشنبه دو هفته آینده، نظر نهایی خود را ارسال میکنیم تا مجلس تصمیم لازم را اخذ کند. پیش از این مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در توییتی در 2 آذر ماه نقلقول مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور مبنی بر اینکه «رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم» را تایید کرده بود. انصاری این موضوع را روز 30 آبان ماه پس از آنکه مجلس با تقاضای یکفوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس موافقت نکرد، بیان کرده بود.
ماجرا از کجا آغاز شد؟
دولت پس از آنکه برخی از مخالفان حضور ظریف در دولت خواستار برکناری او شدند اقدام به ارائه لایحهای به مجلس کرد تا این مشکل را حل کند. با این حال روز 27آبان ماه، مجلس با تقاضای یکفوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که از سوی مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور مطرح شده بود موافقت نکرد و این درخواست با 207رای مخالف در مجلس روبهرو شد. پس از آن روز 30 آبان ماه مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور در سخنانی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب، موضوع اصلاح قانون ممنوعیت بهکارگیری افراد 2تابعیتی در مشاغل خاص را با حساسیت به رئیس مجلس شورای اسلامی ارجاع فرمودند، گفت: رهبر معظم انقلاب شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم.
وی با اینکه این قانون تعداد زیادی انسانهای شریف را مجرم قلمداد کرده است، تصریح کرد: اگر این افراد را از کار برکنار کنیم، در کشور اخلال به وجود میآید. معاون رئیسجمهوری در ادامه گفت: خواستار تصویب اصلاحیه قانون تابعیت قهری به قید سه فوریت در مجلس شورای اسلامی بودیم، اما مجلس این فوریت را با این القا که این لایحه را برای دکتر ظریف آوردند، تصویب نکرد. وی همچنین افزود: ما تقاضای یک فوریت کردیم، اکنون نیز برای پیگیری و بررسی به کمیسیون ارجاع شده است. در ادامه این ماجرا، روز 2آذر مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبر انقلاب در توییتی نقلقول انصاری در مورد موافقت رهبر انقلاب با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری را تایید کرد. با این حال برخی از نمایندگان طیف رادیکال مجلس این موضوع را برنتافتند و اگرچه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم در سخنانی مهر تایید به توییت فضائلی زد مخالفتها با حضور ظریف در دولت همچنان ادامه دارد. دراین میان قرار است لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شود.
درهمین ارتباط باباییکارنامی در گفتوگو با «ایرنا»، درباره اینکه آیا مطابق دستور دفتر مقام معظم رهبری به هیات رئیسه مجلس، موضوع چالشهای ایجاد شده برای معاون راهبردی رئیسجمهور حل خواهد شد، گفت: در کمیسیون اجتماعی بحث درباره یک فرد خاص از جمله آقای ظریف مطرح نیست، بلکه اصل کمیسیون اجتماعی رفع دغدغهها و نظام مسائل کلی کشور است. چراکه قانون برای یک فرد خاص نوشته نمیشود و به لحاظ شرعی چنین قانونی جایگاه ندارد. وی گفت: در هفته آخر بهمنماه و نخستین جلسه کمیسیون اجتماعی، نظر نهایی درباره اصلاح قانون نحوه انتخاب اشخاص در مشاغل حساس اعلام خواهد شد. حالا در شرایطی که لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در مجلس درحال بررسی است و مخالفان بسیاری هم دارد، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در نامهای به مقام معظم رهبری مسائلی را در مورد تابعیت قهری و انتصابهای مرتبط در مشاغل حساس مطرح کرده است و مقام معظم رهبری نیز از رئیس مجلس خواسته است تا در این بخش تدبیر کند.
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷:۱۸
-
۸ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1261439/