بازار آریا

آخرين مطالب

برداشتن تحریم‌ها چه تاثیری بر صادرات گاز ایران دارد؟/ آغاز جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر اقتصاد ایران

برداشتن تحریم‌ها چه تاثیری بر صادرات گاز ایران دارد؟/ آغاز جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایلنا : عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی گفت: اگر مذاکرات به نتیجه مثبت برسد ما امکان تامین قطعات و تامین مالی از بازارهای بین‌الملل داریم، ذخایر نفت و گاز ایران به حدی بالاست که می‌توانیم به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز و همچنین یک صادرکننده تاثیرگذار در دنیا تبدیل شویم.
مرتضی بهرزوی‌فر درباره تاثیر اجرای پروژه فشارافزایی و رفع تحریم‌ها بر حل مشکل ناترازی گاز کشور اظهار داشت: واقعیت اینکه اگر در مخازن نفتی و گازی سرمایه‌گذاری نشود و روش‌هایی برای افزایش نرخ بازیافت اجرا نشود سالانه کاهش طبیعی حجم تولید را خواهیم داشت، اکنون بیش از 2 دهه است که پارس جنوبی در حال تولید است و اگر سرمایه‌گذاری نشود مشکل ناترازی سال به سال بیشتر می‌شود. اما در عین حال اجرایی شدن پروژه فشارافزایی نیاز به ادوات، تجهیزات و دانش فنی دارد.
وی افزود: اگر پروژه فشارافزایی اجرا شود بخشی از ناترازی حل می‌شود اما تا زمانی که مشکل تحریم‌ها حل نشود و نتوانیم واردات تجهیرات ادوات مورد نیاز را داشته باشیم چالش گازی پابرجاست.
خبر مرتبط

بازار آریا


گاز طبیعی پیشتاز کالاهای صادراتی ایران/ غیرنفتی‌ها رکورد 53 میلیارد دلاری را شکستند+ نمودار صادرات غیرنفتی ایران در بازه یازده ماهه امسال از مرز 53 میلیارد دلار فراتر رفته و رکوردزنی کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با بیان اینکه با اجرای پروژه فشارافزایی از مهاجرت گاز به سمت قطر جلوگیری می‌کنیم، گفت: ما با اجرای پروژه فشارافزایی طی 5 سال افزایش 250 میلیون متر مکعبی تولید را خواهیم داشت اما در عین حال این را نیز فراموش نکنیم که قطر هم بسرعت سمت خود را توسعه می‌دهد و تولید ال‌ان‌جی را بصورت گسترده در دستور کار دارد.
وی ادامه داد: اکنون میزان برداشت قطر از پارس جنوبی حدود 80 میلیون تن است و بنا دارد این میزان را به بیش از 120 میلیون تن برساند. یعنی این کشور هم برای افزایش برداشت و تولید برنامه دارد، اینکه تصور کنیم که با افشارافزایی از قطر پیشی می‌گیریم الزاما به این شکل نیست، قطر برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش تولید و برداشت از این حوزه مشترک دارد.
بهروزی‌فر خاطرنشان کرد: اگر تحریم برداشته شود قطعا شرکت‌ها این امکان را خواهند داشت که از پیمانکار خارجی استفاده کنند و تجهیزات، اداوات و دانش فنی مورد نیاز را وارد کنند، مسلما اگر مسئله تحریم‌ها حل نشود و دست ایران به بازارهای دنیا چه به لحاظ مالی و سرمایه و چه به لحاظ تجهیزات و دانش فنی نرسد مشکل ما سال به سال بدتر خواهد شد، ضمن اینکه هم در بخش نفت و گاز و نیروگاه و هم کل اقتصاد کشور امکان جهش تولید و افزایش سرمایه‌گذاری وجود نخواهد نداشت.
وی یادآور شد: اگر مذاکرات به نتیجه مثبت برسد ما امکان تامین قطعات و تامین مالی از بازارهای بین‌الملل داریم، ذخایر نفت و گاز ایران به حدی بالاست که می‌توانیم به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز و همچنین یک صادرکننده تاثیرگذار در دنیا تبدیل شویم و نیازی هم به واردات نداشته باشیم و اگر هم واردات صورت گیرد، بعنوان ری‌اکسورت است.
عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی بیان داشت: اگر مشکلات با دنیا حل شود می‌توانیم افزایش تولید داشته و هم تجهیزات با راندمان بالا در اختیار خواهیم داشت و هم اینکه کاهش مصرف و افزایش تولید داریم علاوه بر این حجم بالایی گاز برای صادرات باقی می‌ماند.
وی تاکید کرد: اگر اقدام اساسی صورت گیرد سال به سال مشکلات گاز کشور کم می‌شود و می‌توانیم تبدیل به یک صادرکننده مطمئن گاز شویم، فعلا باید از قبل برنامه‌ریزی کنیم نیروگاه‌ها دچار مشکل نشوند و برای صنعت و نیروگاه سوخت داشته باشیم و زمستان را سپری کنیم، زیرا اکنون اوضاع به نحوی است که برای تولید برق و گاز در همه فصول مشکل داریم.
بهروزی‌فر ادامه داد: اگر مشکل‌مان با دنیا حل شود در یک چشم‌انداز 2 ساله بخش قابل توجهی از مشکلات حل می‌شود اگر روی صنعت نفت، گاز و برق بلکه در اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری قابل توجه اتفاق نیفتد سال به سال تولید ناخالص ملی کاهش پیدا می‌کند، اکنون سرمایه‌گذاری خالص کشور منفی است یعنی آنچه را که داریم هم از دست می‌دهیم. به این معنا که تولید امسال را سال آینده را نخواهیم داشت و سال به سال فقیرتر می‌شویم بنابراین راهی نداریم جز اینکه مشکلات‌مان را با دنیا حل کنیم.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291174/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آجودانیه متعلق به این عکاس معروف قاجاری بود

حمله هواپیماهای جنگی آمریکا به مناطقی در یمن

سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

رسوایی افشای اطلاعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا/ «هگزث» برکنار می‌شود؟

موافقت مصر و عربستان با راهکار دو دولتی در فلسطین/ واکنش منفی به کوچ اجباری از غزه

خلأ حکمرانی هوشمند در «راه و شهرسازی»

وحشت صهیونیستها از فراخوان روز جهانی خشم علیه اسرائیل

تلاش برخی از گروههای ذینفع خاص برای دستکاری روند دیپلماسی/ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری

دیپلماسی در رم، دلار در تهران

دومین گاف آقای وزیر

رفت‌وبرگشت جنجالی «کوچه»

کارتال چگونه «برانکو» می‌شود؟

رشد بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

بررسی وضعیت بورس پس از رشد پرحجم اخیر

رشد بورس تنها آغاز ماجراست

پرواز شاخص در قله تاریخی

اعمال تعرفه 100درصدی واردات برقی‌‌‌ها متوقف شد

تدوین و اجرای نقشه راه توسعه شهری متوازن و مردم‏‏‌محور

تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در تل‌آویو

معمای ولادیمیر

10 اقتصاد بزرگ جهان در سال 2025

خاندوزی درست می‌گفت یا نیلی؟

در اهمیت نفع شخصی

«ترمز اجاره» خالی کرد

چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

صادرات زیر تیغ ارزی

مواجهه 30 استان با فرونشست زمین

عصر تازه رویارویی‌ها؛ سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

عملیات ضربتی پلیس برای بازداشت دو شرور سابقه‌دار تهران

خط‌ونشان وزیر اسرائیلی برای نتانیاهو

درخواست سفیر جدید آمریکا در سرزمین‌های اشغالی از حماس

شکوفایی اقتصاد کشور از طریق بازار‌های منطقه امکان‌پذیر است

رکورد تولید ماهانه شرکت آهن و فولاد ارفع شکسته شد

تامین و توزیع گندم و آرد 86‌هزار نانوایی

بازیافت؛ کلید اقتصاد پایدار

رشد 80 درصدی فروش صادراتی صبا فولاد خلیج فارس

رشد 78 درصدی ارزش سهام «غپینو» در 1403

نئولیبرالیسم ایرانی!

از خیال تا واقعیت

زیرساخت مناسب هنوز فراهم نیست

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

سفر به «تابلوی نقاشی»

نبض سهام عدالت در دستان مذاکرات

شریک‏‌یابی خودرو در عصر پساتحریم

نقش مرکز مبادله در سیاست‌‏های ارزی

سرعت عمل در مذاکرات بسیار مهم است

110 کشور منتظر «ایران‌اکسپو»

حباب‌شکنی در بازار طلا

بازسازی بورس در 8 روز

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی