بازار آریا

آخرين مطالب

بازار مسکن به کدام سمت می‌رود؟/ تاثیر تثبیت بازار‌های موازی در قیمت مسکن اقتصاد ایران

بازار مسکن به کدام سمت می‌رود؟/ تاثیر تثبیت بازار‌های موازی در قیمت مسکن
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایرنا : به گفته نائب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران سمت و سوی بازار مسکن در سال جدید، منتظر نحوه حرکت سایر بازارهای موازی و تثبیت آنهاست.
بازار مسکن در حالی سال 1403 را به پایان برد که مشخصه اصلی آن در این سال، «رکود تورمی» بود. رکودی که حتی در ماه‌های دی و بهمن (که در حقیقت شلوغ‌ترین ایام کاری بنگاه‌های مسکن و مشاوران املاک است) نیز شکسته نشد و با وجود افزایش مراجعات مردمی به بنگاه‌ها، اما در عمل هیچ رونقی در معاملات شاهد نبودیم.
در این زمینه داود بیگی نژاد، نائب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: همیشه فروردین ماه بازار بی رمقی را در خرید و فروش ملک شاهدیم، با این حال موضوع اجاره بها و تعاملات و توافقات مالکان و مستاجران منوط به تصمیمات «شورای عالی مسکن» است.
خبر مرتبط

بازار آریا


رقم وام مسکن روستایی افزایش یافت مدیرعامل بنیاد مسکن یادآور شد: یکی‌از اقدامات اساسی در سال گذشته پیگیری و افزایش 100 درصدی وام روستایی بود که از مبلغ 200 میلیون به 350 میلیون تومان و اکنون به 400 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی بیان‌داشت: در این زمینه هرچند بازار منتظر برگزاری این جلسه است، اما در عین حال راه خودش را می‌رود.
به گزارش ایرنا، در اسفند ماه 1403 شاهد پیش بینی بسته‌ای از سوی وزارت راه و شهرسازی برای مستاجران بودیم که قابل تقدیر است، زیرا در سال‌های گذشته این اتفاق در ماه‌های اردیبهشت و خرداد می‌افتاد، اما این بار پیش از آنکه در مشکلات احاطه شویم به پیشواز حل مشکلات رفتند.
در این زمینه، موارد و پیشنهادات ارائه شده و قرار است در شورای عالی مسکن مطرح شود. امید می‌رود با برگزاری شورای عالی مسکن تا پیش از پایان سال، مصوبات خوبی به نفع گروه‌های هدف داشته باشیم.
پیش از این وام ودیعه اجاره مسکن به افراد داده می‌شد، اما از نظر توان خانوار طبقه بندی نمی شد، همچنین ارقام تسهیلات و نرخ سود آن نیز تفاوتی نداشت. بر این اساس، تسهیلات یاد شده نمی‌توانست به اهداف مد نظر و حمایت از گروه‌های هدف مدنظر برسد؛ اما در بسته جدید این موارد مد نظر قرار گرفته است.
بیگی‌نژاد در ادامه یادآور شد: در ماه‌های گذشته قیمت بسیاری از عوامل تاثیرگذار بر تولید مسکن؛ چه دولتی و چه خصوصی افزایش داشته است؛ به طور مثال هزینه انشعابات در اواخر سال گذشته افزایش یافت و در شروع سال جدید نیز شاهد قیمت‌های بالاتر پیشنهادی برای مصالح ساختمانی هستیم.
وی با بیان اینکه سایر عوامل و به‌ویژه بازارهای موازی سرمایه‌گذاری (نظیر طلا، سکه، ارز و غیره) نیز می‌توانند بر بازار مسکن تاثیرگذار باشند، باید منتظر ماند تا این بازارها به ثبات نسبی برسند و پس از آن ببینیم چگونه بر قیمت‌ها در حوزه مسکن تاثیرگذار خواهند شد.
قیمت‌های منتشر شده در آگهی‌ها نباید ملاک عمل باشد
این مقام صنفی به انتقاد از آن دسته کارشناسان پرداخت که قیمت‌های منتشر شده در آگهی‌ها را ملاک عمل قرار می‌دهند و گفت: این موضوع بسیار اشتباه است و به هیچ عنوان نمی‌توان به این اعداد و ارقام استناد کرد؛ زیرا سلیقه‌ای بوده و با واقعیت تطابق ندارد.
وی تاکید کرد: قیمت‌های واقعی؛ آن دسته از نرخ‌هایی است که در قراردادها ثبت می‌شود و اکوسیستم بازار مسکن ایران به نحوی تنظیم شده که مشاوران تعیین‌کننده قیمت‌ها هستند که در بستر واقعی و کارشناسی فعالیت می‌کنند.
نائب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در همین زمینه تاکید کرد: باید یک پلتفرم جامع بر مبنای پلتفرم‌های جدید ثبت قرارداد تهیه شود که مدل آن در کشورهای دیگر نیز موجود است، به‌طوری که نشان دهد این ملک در اختیار چه کسی بوده، با چه قیمتی معامله شده، اکنون در اختیار چه کسی است و تغییرات قیمتی را محاسبه کند؛ در غیر این صورت با حدس و گمان هر سال وضعیت بدتری را شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: ‌باید فعالان این صنف، ضمن داشتن مجوز، هویت‌سنجی شده باشند و به انجام کار کارشناسی بپردازند. در این راستا همچنین نیاز است که از سیستم سنتی و کاغذی بازرسی اتحادیه فاصله گرفته و به سمت سیستم الکترونیکی برویم.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آجودانیه متعلق به این عکاس معروف قاجاری بود

حمله هواپیماهای جنگی آمریکا به مناطقی در یمن

سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

رسوایی افشای اطلاعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا/ «هگزث» برکنار می‌شود؟

موافقت مصر و عربستان با راهکار دو دولتی در فلسطین/ واکنش منفی به کوچ اجباری از غزه

خلأ حکمرانی هوشمند در «راه و شهرسازی»

وحشت صهیونیستها از فراخوان روز جهانی خشم علیه اسرائیل

تلاش برخی از گروههای ذینفع خاص برای دستکاری روند دیپلماسی/ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری

دیپلماسی در رم، دلار در تهران

دومین گاف آقای وزیر

رفت‌وبرگشت جنجالی «کوچه»

کارتال چگونه «برانکو» می‌شود؟

رشد بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

بررسی وضعیت بورس پس از رشد پرحجم اخیر

رشد بورس تنها آغاز ماجراست

پرواز شاخص در قله تاریخی

اعمال تعرفه 100درصدی واردات برقی‌‌‌ها متوقف شد

تدوین و اجرای نقشه راه توسعه شهری متوازن و مردم‏‏‌محور

تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در تل‌آویو

معمای ولادیمیر

10 اقتصاد بزرگ جهان در سال 2025

خاندوزی درست می‌گفت یا نیلی؟

در اهمیت نفع شخصی

«ترمز اجاره» خالی کرد

چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

صادرات زیر تیغ ارزی

مواجهه 30 استان با فرونشست زمین

عصر تازه رویارویی‌ها؛ سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

عملیات ضربتی پلیس برای بازداشت دو شرور سابقه‌دار تهران

خط‌ونشان وزیر اسرائیلی برای نتانیاهو

درخواست سفیر جدید آمریکا در سرزمین‌های اشغالی از حماس

شکوفایی اقتصاد کشور از طریق بازار‌های منطقه امکان‌پذیر است

رکورد تولید ماهانه شرکت آهن و فولاد ارفع شکسته شد

تامین و توزیع گندم و آرد 86‌هزار نانوایی

بازیافت؛ کلید اقتصاد پایدار

رشد 80 درصدی فروش صادراتی صبا فولاد خلیج فارس

رشد 78 درصدی ارزش سهام «غپینو» در 1403

نئولیبرالیسم ایرانی!

از خیال تا واقعیت

زیرساخت مناسب هنوز فراهم نیست

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

سفر به «تابلوی نقاشی»

نبض سهام عدالت در دستان مذاکرات

شریک‏‌یابی خودرو در عصر پساتحریم

نقش مرکز مبادله در سیاست‌‏های ارزی

سرعت عمل در مذاکرات بسیار مهم است

110 کشور منتظر «ایران‌اکسپو»

حباب‌شکنی در بازار طلا

بازسازی بورس در 8 روز

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی