بازار آریا

آخرين مطالب

نیما برارجانیان، مدیر عامل گروه کوبل عنوان کرد:

نابودی بیش از 23 همت ارزش اقتصادی صنعت دارو در 5 سال اخیر اقتصاد ایران

نابودی بیش از 23 همت ارزش اقتصادی صنعت دارو در 5 سال اخیر
  بزرگنمايي:

بازار آریا - سومین همایش پایان سال دوشنبه‌های دارویی روز پنجشنبه 2 اسفند با حضور فعالان و مدیران صنعت دارو در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
نیما برارجانیان مدیر عامل گروه کوبل که در پنل «راه‌های برون‌رفت از بحران و استفاده از ظرفیت‌های جدید» حضور داشت، ضمن اشاره به روند کاهشی شاخص‌های سودآوری شرکت‌های دارویی، از نابود شدن ارزش اقتصادی صنعت دارو و پیامدهای آن گفت.
برارجانیان با اشاره به کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت دارو از فروش دارایی‌های 9 شرکت دارویی بورسی برای پوشش هزینه‌های عملیاتی خبر داد. او در ادامه گفت: «در 5 سال اخیر به‌ویژه پس از اجرای طرح دارویار، بیش از 23 هزار میلیارد تومان ارزش اقتصادی در شرکت‌های بورسی نابود شده است.»
مدیرعامل گروه کوبل با اشاره به وضعیت پیچیده اقتصادی کشور که شرکت‌های تولیدکننده دارو هم تحت تأثیر آن هستند، وضعیت فعلی صنعت دارو را بسیار دورتر از وضعیت ایده‌آل‌توصیف کرد و گفت: «بر اساس آمارهای سازمان غذا و دارو، بیش از 80 درصد خطوط تولید دارویی کیفیت استاندارد GMP را ندارند. سازمان غذا و دارو باید روی این مسئله حساس باشد و با اولویت قرار دادن کیفیت، بین شرکت‌هایی که از این استاندارد برخوردارند تفاوت معنا داری قائل شود.» برارجانیان در ادامه وضعیت کنونی صنعت دارو در کشور را تشریح کرد و گفت: «برای ایجاد صنعت دارویی پایدار، نباید فقط منافع کوتاه‌مدت صنعت را در نظر گرفت، بلکه باید روی ارزش‌آفرینی در حوزه سلامت کشور تمرکز کرد.»
او با طرح این پرسش که صنعت دارو در این وضعیت چگونه می‌تواند یک یا دو سال آینده را پشت سر بگذارد از اهمیت پیش‌بینی‌پذیری در صنعت گفت: «ریسک‌های صنعت دارو نباید بیشتر از ریسک کشور باشد اما متأسفانه اکنون شرایط به این شکل است.» او یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این صنعت را نگاه نادرست به تورم می‌داند که باعث شده در قیمت‌گذاری، بودجه سلامت و حتی محصولات جدید و نوآورانه تأثیر منفی بگذارد. عضو نبودن ایران در سازمان تجارت جهانی این امکان را به تولیدکنندگان داخل می‌دهد که هر دارویی را تولید کنند، برارجانیان با اشاره به این فرصت، قیمت‌گذاری بدون در نظر گرفتن تورم را مانند سدی در برابر این موقعیت می‌داند: «ما باید نرخ تورم را در درنظر بگیریم. در کشورهای همسایه مانند ترکیه که نرخ تورم بالایی دارد، سالی چند بار قیمت‌گذاری با توجه به نرخ تورم انجام می‌شود، ما هم در ایران باید قیمت‌گذاری را با تورم هماهنگ کنیم.»
برارجانیان با مقایسه قیمت 10 محصول پرمصرف دارو در ایران و کشورهای مرجع از کف قیمت دارو در ایران گفت. به گفته او قیمت این داروهای پرمصرف در ایران یک‌دهم یا حتی یک‌شانزدهم دیگر کشورهایی است که آن‌ها هم سیاست پایین بودن قیمت دارو برای مصرف‌کننده را دنبال می‌کنند. او در ارتباط با تبعات قیمت‌گذاری دستوری برای صنعت دارو گفت: «این اتفاق در حالی افتاده است که صنعت ما در حال فرسودگی است. طی مطالعاتی که ما در سال 2017 انجام دادیم صنعت ما برای نوسازی نیاز به بیش از 400 میلیون یورو هزینه داشت اما حالا این رقم به یک میلیارد دلار رسیده است.»
از نظر برارجانیان یکی از مسائلی که باعث نابودی صنعت دارو و مانع نوآوری در تولید و واردات دارو شده است، رویکرد یک‌سویه مراجع قانون‌گذار است: «قانون‌گذار قیمت محصول نوآورانه تولیدکننده و واردکننده را در قیاس با محصول قدیمی تولید داخل که قیمت پایینی هم دارد قیمت‌گذاری می‌کند. به همین علت تولیدکننده و واردکننده انگیزه خود را برای تولید داروهای نوآورانه از دست می‌دهند.»
نیما برارجانیان معتقد است ما باید در این مدت آموخته باشیم که از نظام چند نرخی ارز و ارز ترجیحی عبور کنیم و هماهنگ با نرخ تورم قیمت‌گذاری کنیم: «اگر نرخ تورم را یک شاخص اصلی در قیمت‌گذاری در نظر بگیریم و شرایط اقتصادی را پیش‌بینی‌پذیرتر کنیم صنعت دارو هم می‌تواند محصولات با کیفیت‌تر تولید کند و هم نوآوری داشته باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیم و امید در بورس بالا گرفت

تاکید بیروت بر عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان

از دریای جنوبی چین تا آلاسکا؛ چگونه اژدهای زرد خواب آمریکا را آشفته کرده است؟

چرا هیجان خرید به بورس بازنمی‌‌‌‌‌‌‌گردد؟

مخالفت آمریکا با اعزام نیروی نظامی به اوکراین

عامل شهادت مامور انتظامی جیرفت متهم به آدم‌‌ربایی است

رئیس دوره انتقالی سوریه به قاهره دعوت شد

ترامپ و صنایع معدنی اوکراین

ناجی فولاد ایران

اثر بودجه 1404 بر صنایع معدنی

پاشنه آشیل رشد 13درصدی

رمزارزها در گرداب تحریم ها

محبوبیت تمام‌نشدنی

بازار اوراسیا؛ هدف جدید بانک سپه

آنکارا در مسیر توسعه نفتی

در سوگ انرژی‌های پاک

گره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گشایی تجاری از مسیر چابهار

رشد 9‌درصدی مسافران هوایی در 10 ماهه امسال

بازار - 1403/12/06

نقش سرمایه‌گذاری بیمه‌ای در بازارهای مالی

آینده دلار جهانی با ترامپ

عقب‌نشینی دلار آزاد

سال خطیر 1404

آشتی حقیقی ها با بازار سرمایه

آمار معاملات روزانه - 1403/12/06

ابهام‌‌‌های شفافیت کسب و کار

هوش مصنوعی و دروغ‏‏‌هایش

چطور «دوپامین نوتیفیکیشن‏‏‌ها» را مهار کنیم؟

«رویاها» برنده خرس طلایی جشنواره برلین شد

اعلام زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

دلیل لغو ناگهانی کنسرت محسن یگانه چه بود؟

جنجال هوش مصنوعی در کریستیز

شکایت موسیمانه از استقلال

چند برش از یک برد حیاتی

از جان جوان‌ها چه می‌خواهید؟

لطفا هشتگ نزنید!

صندوق کالایی - 1403/12/06

زنجیره فولاد - 1403/12/06

بازار فولاد - 1403/12/06

سوخت صعود قیمت‌های پتروشیمی

ایجاد مجتمع گردشگری دریایی در هرمزگان

ناترازی آب و امکانات در بخش کشاورزی گلستان

هوش مصنوعی هیچ ارزشی در دنیای واقعی تولید نمی‌کند

گوگل قوانین اتحادیه اروپا را نقض کرد

بهبود خدمات‌رسانی به مردم با اجرای طرح ملی «جی‌نف»

عینک «ویژن پرو» اپل یک سال پس از عرضه هنوز یک مشکل اساسی دارد

بازار فروش آنلاین طلا سامان می‌گیرد؟

فراخوان خودرو از ریویان تا فورد

کاهش فساد در خودروسازی، با حضور بخش خصوصی

پیشنهاد افزایش 950 درصدی سرمایه ثبتی ایران خودرو

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی