بازار آریا

آخرين مطالب

4هزار هنرمند به فروش آثار دیجیتالی در حراجی مشهور اعتراض کردند

جنجال هوش مصنوعی در کریستیز گزارش ویژه

جنجال هوش مصنوعی در کریستیز
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در سال‌های اخیر، نگرانی‌ها از گسترش روزافزون هوش مصنوعی و تاثیرات آن بر عرصه‌های مختلف هنری، به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. این نگرانی‌ها که ابتدا در زمینه‌هایی مانند نویسندگی متون سینمایی، استفاده از بازیگران درگذشته به صورت مجازی، جلوه‌های ویژه بصری و شبیه‌سازی صدای هنرپیشگان مطرح شده بود، اخیرا به هنرهای دیگر ازجمله تجسمی و بازارهای مربوط به آن نیز سرایت کرده است.
اوج این اعتراضات را می‌توان در واکنش هنرمندان به حراج کریستیز مشاهده کرد؛ جایی که فروش آثار خلق‌شده توسط هوش مصنوعی، خشم هزاران هنرمند را برانگیخت و آنها را به صدور بیانیه‌ای اعتراضی واداشت. این رویداد، نشان‌دهنده عمق نگرانی‌های هنرمندان از نفوذ هوش مصنوعی در عرصه‌های خلاقانه و تهدید آن برای اصالت و حقوق هنری است. براساس آمار ارائه‌شده، بیش از تقریبا یک‌چهارم آثار این دوره دیجیتالی هستند و بر بستر توکن‌های غیر قابل تعویض(NFT) تعریف شده‌اند. به گفته کریستی نمونه‌هایی از سایر آثار در حراج فعلی، شامل باکس‌های نور و صفحه‌نمایش‌ها (شامل مانیتورها)، همچنین مجسمه‌ها، نقاشی‌ها و آثار چاپی است. بازاری که انتظار می‌رود فروش آن به بیش از 600هزار دلار برسد.
در گزارشی که توسط سی‌ان‌ان منتشر شد، آمده است که حدود 4هزار هنرمند با امضای یک بیانیه عمومی، از حراجی کریستی نیویورک خواسته‌اند که به این شیوه از برگزاری بازار پایان دهد.
هنرمندان امضاکننده این بیانیه تاکید کرده‌اند که این اولین بار است که یک حراجی معتبر مانند کریستی به‌طور گسترده به فروش آثاری می‌پردازد که توسط هوش مصنوعی خلق شده‌اند و این موضوع نگرانی‌های جدی را برانگیخته است. نویسندگان و امضاکنندگان این بیانیه عمدتا با مدل‌های هوش مصنوعی که برای خلق برخی از آثار فروخته‌شده در این حراجی استفاده شده‌اند، مشکل دارند. آنها به طور خاص بر استفاده بدون مجوز از نام و آثار هنرمندان و نادیده گرفتن حقوق مولف تاکید کرده‌اند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «این مدل‌ها و شرکت‌های پشت آنها، هنرمندان انسانی را مورد بهره‌برداری قرار می‌دهند و از کار آنها بدون اجازه یا با پرداخت مبالغی برای رقابت با بازاری که به‌زودی شکل خواهد گرفت، استفاده خواهند کرد. این رقابت در ادامه با بهره‌گیری نامتناسب از هنرمندان و آثار هنری، جدی و جدی‌تر خواهد شد.»
امضاکنندگان تاکید کرده‌اند: «حمایت شما برگزارکنندگان، از این مدل‌ها و کسانی که از آنها استفاده می‌کنند، سرقت انبوه کار هنرمندان انسانی توسط شرکت‌های هوش مصنوعی را به همراه دارد. این سهل الوصول بودن خود به‌تنهایی شرکت‌های تجاری را برای دریافت سود بیشتر، وسوسه خواهد کرد.»
دلایل اعتراض
استفاده از آثار هنرمندان برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، از مهم‌ترین مسائل چالش‌برانگیز است که موجی از اعتراضات را در میان هنرمندان به راه انداخته است. این روند، به طور بالقوه می‌تواند به شکایت‌های حقوقی علیه شرکت‌های فناوری و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار منجر شود. از یک سو، هنرمندان مدعی هستند که آثارشان بدون کسب اجازه یا پرداخت غرامت، توسط برنامه‌های هوش مصنوعی برای آموزش مدل‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. از سوی دیگر، شرکت‌های فناوری با استناد به مفهوم «استفاده منصفانه»، اقدام خود را توجیه می‌کنند. مشکل اینجاست که تفسیر کنونی از «استفاده منصفانه» به موسسات و شرکت‌های هوش مصنوعی اجازه می‌دهد از برخی آثار دارای حق چاپ بهره‌برداری کنند. این وضعیت، ضرورت تدوین قوانین جدید و به‌روز را در این زمینه آشکار می‌سازد.
استفاده منصفانه (Fair Use) یک اصل حقوقی در قانون حق تکثیر (کپی‌رایت) است که به افراد اجازه می‌دهد در شرایط خاصی از آثار دارای حق تکثیر بدون اجازه صاحب اثر استفاده کنند. این اصل، تعادلی بین حقوق صاحبان اثر و منافع عمومی ایجاد می‌کند. در واقع، استفاده منصفانه به شما اجازه می‌دهد در شرایط مشخصی از آثار تحت قانون کپی‌رایت، استفاده مجدد کنید. هدف از این قانون، ارتقای آزادی بیان و خلاقیت در جامعه عنوان شده و عموما به نقل‌قول‌های کوتاه از یک اثر برای نقد یا تفسیر، استفاده از بخش‌هایی از یک اثر برای آموزش یا پژوهش، تقلید طنزآمیز (پارودی) از یک اثر و گزارش خبری از رویدادهای جاری منحصر می‌شود.
مدافعان
در بحبوحه این بحث‌های رسانه‌ای، سخنگوی خانه حراج کریستی در مصاحبه با روزنامه «ART»، به دفاع از استفاده از هوش مصنوعی در هنر پرداخت. او گفت هنرمندانی که آثارشان در حراج کنونی به فروش می‌رسد، همگی در زمینه‌های هنری چندگانه فعالیت دارند و از مهارت‌های بالایی در این زمینه‌ها برخوردارند. او همچنین یادآور شد که برخی از این هنرمندان، در موزه‌های معتبر جهان آثارشان به نمایش گذاشته شده است و چهره‌های شناخته‌شده‌ای در دنیای هنر محسوب می‌شوند.
سخنگوی کریستی تاکید کرد که آثار ارائه‌شده در این حراج، از هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری برای تقویت و ارتقای آثار هنری خود استفاده می‌کنند، نه به‌عنوان جایگزینی برای خلاقیت انسانی.
سارپ کرم یاووز، یکی از هنرمندانی که اثرش در این حراج به نمایش گذاشته شده است، نیز در دفاع از هوش مصنوعی، این ایده را که هنر تولیدشده توسط هوش مصنوعی نوعی دزدی محسوب می‌شود، یک سوءتفاهم دانست. او استدلال کرد که این سوءتفاهم ناشی از برداشت‌های نادرست از داده‌های مورد استفاده در فرایند تولید آثار هوش مصنوعی است.
یاووز در ادامه توضیح داد که اکثر تصاویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی، حاصل ترکیب میلیون‌ها تصویر مختلف هستند. او معتقد است که با توجه به این حجم عظیم از داده‌ها، هیچ هنرمندی نمی‌تواند ادعا کند که ایده اولیه خلق یک تصویر خاص، مانند یک منظره طبیعی یا یک شخصیت تاریخی، منحصرا متعلق به اوست.
او همچنین افزود که هوش مصنوعی در فرایند تولید تصاویر، از شیوه‌های مختلف الهام‌گیری انسانی تقلید می‌کند، اما در نهایت، کارکرد اصلی آن محدود به تجزیه و تحلیل و پردازش اطلاعات است.
حراج کریستیز 20 فوریه (2 اسفند) آغاز شده و تا 5مارس (15 اسفند) ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1271816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکل‌های مخابراتی سرطان‌زا هستند؟

والدین بخوانند/ علت بدغذایی کودکان چیست؟

حمایت آمریکا از تصمیم اسرائیل برای تعویق در آزادی زندانیان فلسطینی

این نوشیدنی‌ها برای کودکان مناسب‌ترند

زلنسکی: برای صلح اوکراین حاضر به استعفا هستم!

تصویر جدید بیرانوند در کنار دخترش + عکس

عراقچی وارد ژنو شد

مرتز شمشیر را از رو بست/ از آمریکا مستقل می‌شویم!

بیانیه واتیکان درباره وضعیت پاپ فرانسیس/ اکسیژن درمانی ادامه دارد

پیروز انتخابات سراسری آلمان اعلام شد

اردوغان: طرح پاکسازی قومی غزه غیرقابل قبول است

بیم و امید در بورس بالا گرفت

تاکید بیروت بر عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان

از دریای جنوبی چین تا آلاسکا؛ چگونه اژدهای زرد خواب آمریکا را آشفته کرده است؟

چرا هیجان خرید به بورس بازنمی‌‌‌‌‌‌‌گردد؟

مخالفت آمریکا با اعزام نیروی نظامی به اوکراین

عامل شهادت مامور انتظامی جیرفت متهم به آدم‌‌ربایی است

رئیس دوره انتقالی سوریه به قاهره دعوت شد

ترامپ و صنایع معدنی اوکراین

ناجی فولاد ایران

اثر بودجه 1404 بر صنایع معدنی

پاشنه آشیل رشد 13درصدی

رمزارزها در گرداب تحریم ها

محبوبیت تمام‌نشدنی

بازار اوراسیا؛ هدف جدید بانک سپه

آنکارا در مسیر توسعه نفتی

در سوگ انرژی‌های پاک

گره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گشایی تجاری از مسیر چابهار

رشد 9‌درصدی مسافران هوایی در 10 ماهه امسال

بازار - 1403/12/06

نقش سرمایه‌گذاری بیمه‌ای در بازارهای مالی

آینده دلار جهانی با ترامپ

عقب‌نشینی دلار آزاد

سال خطیر 1404

آشتی حقیقی ها با بازار سرمایه

آمار معاملات روزانه - 1403/12/06

ابهام‌‌‌های شفافیت کسب و کار

هوش مصنوعی و دروغ‏‏‌هایش

چطور «دوپامین نوتیفیکیشن‏‏‌ها» را مهار کنیم؟

«رویاها» برنده خرس طلایی جشنواره برلین شد

اعلام زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

دلیل لغو ناگهانی کنسرت محسن یگانه چه بود؟

جنجال هوش مصنوعی در کریستیز

شکایت موسیمانه از استقلال

چند برش از یک برد حیاتی

از جان جوان‌ها چه می‌خواهید؟

لطفا هشتگ نزنید!

صندوق کالایی - 1403/12/06

زنجیره فولاد - 1403/12/06

بازار فولاد - 1403/12/06

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی