سیدحسن خمینی: وقتی شما یک بار به دشمن رودست زدید، او بیکار نمینشیند
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - ایرنا : سیدحسن خمینی گفت: وقتی شما یک بار به دشمن رودست زدید، او بیکار نمینشیند، دقیقا میفهمد که شما در شرایط مشابه چه کار میکنید و برای شما همان تله را میچیند.
حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی روز چهارشنبه در مراسم تجدید میثاق رئیس و جمعی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان های امام خمینی، با بیان اینکه حضرت امام یک ناظر بسیار تیز بین در طول همه سالهایی است که در حوزه علمیه مشغول تحصیل بودند، گفت: در سالهای حکومت رضا خان و سپس قضایای شهریور 1320 و اتفاقاتی که در ملی شدن صنعت نفت افتاد، این نکته در شخصیت ایشان به چشم می خوزد، تا جایی که برخی ایشان را از نزدیکترین مشاوران آقای کاشانی میدانستند.
وی با تأکید بر فتانت ذاتی حضرت امام، اظهار داشت: ایشان به خوبی وزن جریانات سیاسی ایران و میزان صداقت آنها را میشناخت. با توجه به همین تجربه، مدیریت امام در سال منتهی به انقلاب یک شاهکار مدیریتی است؛ چرا که ایشان مانند یک راننده ماهر توانست ماشین را از کوره راهها عبور بدهد.
خبر مرتبط
توصیه حسن خمینی به دولت: سیاستهایتان را معطوف به کمکرسانی به طبقات ضعیف کنید سیدحسن خمینی تاکید کرد: امروز حتی اگر اغنیاء هم بخواهند زندگی بهتری داشته باشند، باید فقرا را از
فقر خارج کنند. سیاستهایتان را معطوف کنید به اینکه شکاف طبقاتی را کم کنید.
سید حسن خمینی به ذکر یک ماجرای تاریخی پرداخت و یادآور شد: مرحوم آیتالله حکیم در اوایل دهه 40 با حکومت وقت
عراق به مشکل خورد؛ به همین خاطر بیانیهای داد و به بغداد رفت و در پی ایشان همه مردم برخاستند؛ به گونهای که تمام خواستههای ایشان را پذیرفتند. ایشان شش -هفت سال بعد همین کار را کرد؛ ولی این بار دشمن دستش را خواند و اجازه نداد از شهر خارج شود. اما در مقابل، شاهکار مدیریتی امام این بود که در مواجهه با دشمن از رویه واحد استفاده نمیکردند. ایشان در سال 42 قیام کردند، اما این رفتار در رویه علمای شیعه مرسوم نبود و به همین خاطر دشمن را با یک امر غیر قابل پیشبینی مواجه کردند. در همین راستا، مطابق همه الگوها ایشان نباید 12 بهمن میآمد و همه با این سفر مخالف بودند، اما ایشان تمام قواعد را غیر قابل پیشبینی میکرد. در دوره دفاع مقدس نیز مطابق الگوریتمی که ممکن بود از رفتار ایشان بررسی شود، نباید قطعنامه را میپذیرفت.
یادگار امام ادامه داد: یکی از معانی این سخن که امام از زمان خودش جلوتر بود، این است که در قالبهای از پیش تعیین شده نمیآمد؛ ساختارشکنی میکرد و یا به تعبیر بهتری، روشهای مواجهه ایشان در مسائلی که مشابه بودند، متفاوت بود. چون وقتی شما یک بار به دشمن رودست زدید، او بیکار نمینشیند، دقیقا میفهمد که شما در شرایط مشابه چه کار میکنید و برای شما همان تله را میچیند.
خبر مرتبط
سیدحسن خمینی: از دشمن اصلی غافل شدیم حسن خمینی با اشاره به اینکه جنگ روایتها را فراموش کردیم و از دشمن اصلی غافل شدیم، گفت: نکته مهم این است که مراقب باشید، اگر مخاطب شما میدان بازی دیگری دارد و شما قبل از تغییر ذائقه و ارزشهای او با زبان دیگری صحبت میکنید، از ابتدا شکست خوردهاید.
وی اظهار داشت: ما در جمهوری اسلامی و به خصوص در شرایط حاضر شاید بیش از هرچیزی نیاز به خروج از روشهای از پیش تعیین شده قابل پیشبینی داریم. اینکه این روش چه باشد، خرد شما آن را تعیین میکند. اما اگر ما دقیقا مطابق همان روشهای قبل عمل کنیم، باعث می شود دشمن زودتر از ما مرحله بعد را ببیند؛ مثل شطرنج بازی است که رقیب دست او را میخواند.
سید حسن خمینی تأکید کرد: یکی از ویژگیهای امام این است که در بند روشهای گذشته نبود و رمز توفیقش این بود که دشمنان نمیتوانستند تشخیص بدهند ایشان چه میکند.
وی اولین ریشه این رفتار امام را «دشمن شناسی» دانست و افزود: دشمن شناسی، یعنی باور کنیم در برابر دشمنی هستیم که تمام رفتار ما را رصد میکند. لذا الزاما زدن زیر میز بازی نتایج خوبی ندارد؛ چون باید تشخیص بدهید که در ادامه آن چه اتفاقی می افتد
وی با اشاره به اینکه «شجاعت» دومین ریشه رفتارهای بدیع امام بود، گفت: شجاعت یک هدیه الهی است و بنبست شکنی های فقهی ایشان که از فردی با سن و جایگاه ایشان بعید بود، به خاطر همین ویژگی بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۰:۱۰
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1262058/