فرصتهای نفتی (12)؛ مایعات گاز طبیعی
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - مایعات گازی در سالهای اخیر به گواه آمار و ارقام در صدر اقلام عمده صادرات غیرنفتی قرار گرفته است، اما کشور ما در این حوزه از ظرفیت بسیار بالاتری برخوردار است و با ایجاد سرمایهگذاریهای جدید، سهم بیشتری از بازار جهانی این محصولات به ایران اختصاص مییابد.
به گزارش خبرنگار شانا، بر اساس آمار اعلامشده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، پروپان مایعشده با 3 میلیارد و 635 میلیون دلار و بوتان مایعشده با 2 میلیارد و 211 میلیون دلار پس از گاز طبیعی بهترتیب بهعنوان دومین و سومین اقلام عمده کالاهای صادراتی سال 1403 شناخته شدند.
بدینترتیب مایعات گازی بهعنوان ارزآورترین کالاهای صادراتی کشور پس از نفت و گاز محسوب میشوند. با این حال ایران با در اختیار داشتن دومین ذخایر گازی جهان و موقعیت راهبردی در خلیج فارس، ظرفیت عظیمی برای تبدیل شدن به یکی از قطبهای تولید و صادرات مایعات گازی دارد، اما برای دستیابی به این مهم باید سرمایهگذاری انجام داد.
تقویت جایگاه ایران در زنجیره ارزش انرژی
سرمایهگذاری در حوزه تولید مایعات گازی نهتنها یک فرصت اقتصادی، بلکه یک ضرورت راهبردی برای «افزایش درآمدهای ارزی»، «کاهش اتلاف منابع» و «تقویت جایگاه ایران در زنجیره ارزش انرژی» محسوب میشود. سرمایهگذاری در طرحهای استحصال مایعات گازی از میدانهای نفتی میتواند ارزشافزوده محصولات را تا 10 برابر نسبت به صادرات گاز خام افزایش دهد.
اما سرمایهگذاری اقتصادی در این حوزه تنها منافع اقتصادی در پی ندارد و آثار مثبت زیستمحیطی نیز به همراه دارد، زیرا هماکنون بخشی از گازهای همراه میدانهای نفتی واقع در دریا بهدلیل کمبود تأسیسات فرآورش بدون هیچگونه استفادهای سوزانده میشوند.
عزم ایران برای نقشآفرینی در بازار پر رونق مایعات گازی
سرمایهگذاری در حوزه مایعات گازی، نیازمند عزم ملی، جذب سرمایهگذاری و استفاده از فناوریهای پیشرفته است. با توجه به رقابت فشرده منطقهای، کشور ما باید با سرعت بخشیدن به پروژهها و توسعه میدانهای مشترک، سهم خود از بازار پررونق مایعات گازی را تضمین کند. این موضوع افزون بر افزایش تولید، به کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و تحقق اقتصاد مقاومتی کمک میکند.
در همین زمینه شرکت نفت فلات قاره در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه بالادست نفت و گاز، یک فرصت سرمایهگذاری ویژه بهمنظور تولید سالانه 700 هزار تن محصول C3+ (مولکولهای سهکربنه و سنگینتر)، همچنین تولید روزانه 150 میلیون فوتمکعب گاز سبک شیرین به علاقهمندان معرفی کرده است. امید میرود با افزایش سرمایهگذاری در این حوزه، سهم ایران در بازار جهانی مایعات گازی افزایش یابد.
شرکت ملی نفت ایران در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران بیش از 200 فرصت را به سرمایهگذاران بزرگ، متوسط و کوچک در قالبهای قراردادی متنوع معرفی میکند.
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸:۰۶
-
۱۳ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297674/