تأثیر نوسانات ارزی بر بازار مسکن ناچیز بوده است
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش میمتالز، کاهش حدود 19 درصدی قیمت ارز در بازار آزاد در یک بازه زمانی کوتاه که ناشی از کاهش ریسکهای سیستماتیک بود، فضایی از امیدواری و بهبود چشمانداز اقتصادی در کشور را به وجود آورد. دلار که به دلیل تنشهای منطقهای به حدود 107 هزار تومان افزایش یافته بود، پس از تاریخ 23 فروردین 1404 که اولین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان انجام شد، تا حدود 22 هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و هماکنون در بازار آزاد حدود 85 هزار تومان معامله میشود.
در همین حال، اسکناس آمریکایی از حدود 80 هزار تومان در بهمن سال گذشته به 107 هزار تومان در میانه فروردین امسال افزایش پیدا کرده بود. در حال حاضر، اکثر دلالان بازار ارز در موقعیت فروش قرار دارند و کاهش تقاضا به افت قیمت ارز منجر شده است. تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که در چنین شرایطی نگهداری داراییهای غیرمولد نظیر ارز و طلا به صرفه نیست.
نرخها در بازار مسکن بدون خریدار باقیمانده است یکی از بازارهای مهم که در این شرایط برای مردم حائز اهمیت است، بازار مسکن میباشد. بررسیهای میدانی نشان میدهد که نوسانات کاهشی قیمت ارز، رکود معاملات در بازار ملک را تشدید کرده است. در حدود سه ماه اخیر که بازار ارز در حال افزایش بود، تغییر خاصی در بازار مسکن مشاهده نشد. البته برخی از فروشندگان آپارتمان در تهران و پردیس قیمتهای خود را حدود 10 درصد بالا بردند، اما این افزایش تأثیری در بازار نداشت و به گفته واسطههای ملکی، هیچ خریدی با این قیمتهای جدید انجام نشده است.
دو تن از فعالان بازار مسکن بر این باورند که به دلیل نبود تقاضای مؤثر، این بازار ظرفیت رشد ندارد. کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در اینباره تصریح کرد: با آغاز گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، شرایط سیاسی و اجتماعی به گونهای پیش رفت که قیمتها در بازارهای سکه و ارز به شدت کاهش یافت، اما بازار مسکن به این نوسانات مقطعی واکنش نشان نداد.
وی همچنین اشاره کرد: بازار مسکن معمولاً با تأخیر به تحولات اقتصادی واکنش نشان میدهد و قیمت تمام شده ساخت مسکن از حدود متری 15 میلیون تومان به 20 میلیون تومان و در برخی موارد حتی بالاتر رسیده است؛ بنابراین کاهش قیمتها در این بازار باید بر مبنای شرایط واقعی اقتصادی باشد.
گودرزی تأکید کرد که به نظر نمیرسد قیمت نهادههای ساختمانی کاهش یابد و بر این اساس کاهش قیمت مسکن هم محتمل نیست. او افزود: در حال حاضر تعداد فروشندگان بیشتر از خریداران است و متقاضیان بالقوه مسکن در انتظار تحولات بعدی هستند.
حسن محتشم، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران نیز درباره تأثیر احتمالی کاهش قیمت ارز بر بازار مسکن گفت: بازار مسکن به آرامی با سایر بازارها هماهنگ میشود و در حال حاضر شاهد بلاتکلیفی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: انتظارات روانی ناشی از توافقات مورد انتظار فعالان اقتصادی باعث شده که بازار مسکن در حالت سکون باقی بماند. اگر شرایط تثبیت شود و تقاضای مصرفی فعال گردد، ممکن است تحولی در این بازار ایجاد شود.
محتشم با انتقاد از پیچیدگیهای اداری در بخش ساختوساز، تأکید کرد که با وجود کمبود حدود هفت میلیون مسکن در کشور، مشکلاتی نظیر طولانی بودن فرآیند صدور پروانه و کاهش بازده سرمایه در این حوزه وجود دارد.
او در پایان گفت: باید ببینیم توافقاتی که بین ایران و آمریکا انجام میشود چگونه پیش میرود. اگر این توافق مثبت باشد، میتواند به تقویت ارزش پول ملی و رونق تولید در بخش مسکن منجر شود.
منبع: بورس نیوز
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰:۴۱
-
۱۲ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297047/