واکنشهای متنوع به داغترین پرونده سال 1403
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش سرویس اجتماعی تابناک؛ در سال 1403، پروندههای داغ و جنجالی در ایران توجهات زیادی را به خود جلب کردند. از بین این پروندهها، «پرونده چای دبش» به عنوان یکی از بزرگترین پروندههای فساد اقتصادی شناخته شد. این پرونده نه تنها به دلیل ابعاد گسترده فساد، بلکه به دلیل واکنشهای متنوع اجتماعی و سیاسی نیز در کانون توجه قرار داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
فرایند رسیدگی به این پرونده در نوع خود بینظیر بوده و میتواند به عنوان یکی از رکوردهای گینس در حوزه قضایی ثبت شود، این پرونده 61 متهم داشته که در حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، برای 42 نفر حکم صادر شده و پرونده مابقی متهمان به دلیل نقص در تحقیقات مفتوح به رسیدگی است.
پرونده چای دبش «افشاگری اقتصادی» در ایران با واکنش های متنوعی قرار گرفت:
واکنش های مثبت
بسیاری از مردم و نمایندگان مجلس، مانند مهدی کوچکزاده، صدور حکم در این پرونده را موجب دلگرمی و امید به عدالت دانستند، این اقدامات نشاندهنده تلاش قوه قضاییه برای مقابله با فساد بود.

و یا صالح نقرهکار، وکیل دادگستری معتقد است که این احکام قابلیت «بازدارندگی» دارد و حتی وزرای دولت را در مظان تعقیب قرار میدهد.
روزنامه جوان: رأی پرونده دبش، نشان میدهد دبش یک پرونده حقوقی بود که قوه قضاییه با آن بدون اغماض برخورد کرده است.

واکنش های منفی
برخی متهمان به دلیل نقص در تحقیقات هنوز در انتظار حکم هستند، که این موضوع باعث انتقاداتی اجتماعی (مردم) در مورد کندی فرآیند قضایی شده است:
«خب اشکال نداره این نشان از سرعت عمل و تسریع در انجام امور جاری کشور است اول ثبت سفارش و
ارز بنام شرکتی در حال تاسیس می گرفتند تا بعد زمین تبدیل به
کارخانه و شرکت شود.»
«6 ماه حبس اون هم تعزیری که یعنی حتی 1 روز هم زندانی نخواهند شد یعنی دهن کجی به ملت و خیانت به خون شهدا.»
«با اینکه حکم پسرهای معاون اژه ای قطعی شده ولی ما هنوز اسمشون رو هم نمی دونیم ولی با حکم ناعادلانه دادگاه اولیه ابرو وزیری که زحمت کشیده رو روی آنتن
تلویزیون بردید. واقعا از کدوم اسلام و قرآنی صحبت می کنید؟ »
«خیلی خوبه که دزدهایی مثل بابک زنجانی ومدیرچای دبش توزندان هستن وبرای محافظت ازخودسون توزندان هتل چندستاره زدن.یکی دوسال بعدمیشنویدایناهمه اروپایاکاناداهستن.»
واکنش رئیس سازمان
تبلیغات اسلامی به احکام پرونده چای دبش؛

«بیصاحب بودن اموال»؛ برخی از نمایندگان مجلس، مانند احمد علیرضا بیگی، معتقدند که مردم از این پرونده نتیجه میگیرند که اموالشان بیصاحب است و دولت فقط متولی اطلاعرسانی است .
«پرونده چای دبش» نشاندهنده پیچیدگیهای فساد
اقتصادی در
ایران است. این پرونده نه تنها ابعاد گسترده فساد را فاش کرد، بلکه به عنوان یک چالش نظارتی در کشور شناخته شد. مردم از یک سو به عدالتخواهی قوه قضاییه امیدوارند، و از سوی دیگر، انتقادات خود را در مورد کندی فرآیند قضایی و عدم بازگرداندن کامل اموال مردم ابراز میکنند.
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰:۰۹
-
۱۰ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1296336/