بازار آریا

آخرين مطالب

شهادت یک گورکن در دادگاه محاکمه دو عضو رژیم سابق سوریه؛

می‌دیدم که اجساد با شکنجه مُرده‌اند گزارش ویژه

می‌دیدم که اجساد با شکنجه مُرده‌اند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - یک گورکن سوری که شهادت او در اولین دادگاه بین المللی درباره شکنجه در رژیم سابق سوریه، به محکومیت دو مقام دولت اسد کمک کرد، پس از افشای هویتش، به‌طور اختصاصی به گفت‌وگو با «میدل ایست‌آی» پرداخت. «دانیا عقاد»، نویسنده این گزارش می‌نویسد: «محمد عفیف نافیه» از سال2011 تا اوایل2018، زمانی که به همراه خانواده‌اش به آلمان فرار کرد، مجبور به حفر گورهای دسته‌جمعی، به دستور مقامات دولت بشار اسد بود. او در دادگاهی در «کوبلنز» آلمان علیه مقامات سوری متهم به جنایت علیه بشریت شهادت داد. وی همچنین اطلاعات خود را در اختیار کنگره‌ ایالات‌متحده، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین وزارت امور خارجه‌ بریتانیا قرار داد..
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ یک «گورکن» سوری که شهادتش به محکومیت دو مقام دولت اسد در اولین دادگاه بین‌المللی درباره شکنجه در سوریه‌ دوران اسد کمک کرد، پس از افشای هویتش، به‌طور اختصاصی به گفت‌وگو با «میدل ایست‌آی» پرداخت.
او در این مصاحبه گفته است که طی مدت 7سال به این کار می‌پرداخته‌است.اجساد اغلب در کامیون‌های یخچال‌دار 16متری تحویل داده می‌شدند که می‌توانستند تا 400جسد را که نشانه‌های شکنجه روی آن‌ها دیده می‌شد، همزمان حمل کنند. 
او گفت: «تمام ابزارها و روش‌های شکنجه روی اعدام‌شدگان استفاده می‌شد. وقتی آنها را می‌دیدم، در ذهنم تصور می‌کردم که این فرد چقدر درد کشیده است تا به نقطه‌ اعدام برسد، چقدر قبل از رسیدن به ما جان می‌داد. او قبل از رسیدن به آخرین مرگ، صدبار می‌مرد.» قبل از جنگ سوریه، نافیه در شهرداری استان دمشق به کار اشتغال داشت. او مسؤول ترتیب دادن مراسم تدفین بود؛ اما گفت که هرگز با اجساد در آن سمت سروکار نداشته و قبلا جسدی ندیده‌ بوده است.
این وضعیت در یک روز در سال2011 تغییر کرد؛ زمانی که مأموران اطلاعاتی به دفتر او آمدند و او را مسؤول ثبت دفن اجسادی کردند که قرار بود برسند. نافیه گمان می‌کند که او به این دلیل انتخاب‌شده که همیشه به کارش متعهد بوده است. او گفت: «من هرگز مرخصی نگرفتم. هرگز دیر نکردم. حتی در روزهای مرخصی‌ام، می‌آمدم.»
بیش از 300 یا 400جسد وجود داشت
نافیه می‌گوید: «در چنین رژیم سرکوبگری نمی‌توانستم نه بگویم. کلمه «نه» ممنوع بود. حتی گفتن اینکه خسته‌ام هم ممنوع بود. گفتن اینکه بیمارم ممنوع بود. گفتن هر آنچه از این ‌دست کاملا ممنوع بود. یک رژیم تمامیت‌خواه بود.» او می‌گوید اولین باری که کامیون‌های یخچال‌دار به «نجها»، اولین مکان گور دسته‌جمعی که در آن کار می‌کرد، رسیدند، آن چه را که می‌دید، باور نمی‌کرد.. 
نافیه گفت: «من شوکه شدم. چرا دارند وارد گورستان می‌شوند؟ آنها کامیون یخچال‌دار را باز کردند و این فاجعه‌ای بود که ذهنم نمی‌توانست آن را درک کند. تعداد زیاد اجساد قابل‌تصور نبود.بیش از 300 یا 400جسد وجود داشت.»
وظیفه نافیه مستندسازی دفن اجساد بود، از جمله ذکر اینکه از کدام شاخه امنیتی هستند و چند جسد در خاک دفن شده‌ است. از هر گزارشی که او ارائه می‌داد، چهار نسخه تهیه می‌شد و یک نسخه به کاخ ریاست‌جمهوری، محل اقامت رسمی رئیس‌جمهور وقت، بشار اسد ارسال می‌شد. 
نافیه گفت: «بشار اسد از اتفاقاتی که در شعب می‌افتاد، خبر داشت.» او در ادامه این روایت گفت وقتی «نجها» پر شد، دو افسر اطلاعاتی او را به قطعه زمینی بایر در «قُطیفه»، محل دیگری در حومه دمشق، بردند و از او پرسیدند که آیا فکر می‌کند آنجا گورستان خوبی خواهد بود؟
آنجا نسبت به نجها از مناطق مسکونی دورتر بود؛ دور از چشم‌های کنجکاو. نافیه همچنین گفت که یکی از افسران به او دستور داده بود تا تیمش را از نجها به قُطیفه بیاورد؛ آن افسر گفته بود «در قُطیفه، هفته‌ای یک یا دو کامیون یخچال‌دار می‌آوریم.»
سپس دوبار در هفته، دو کامیون می‌آمد. «چهار کامیون هم می‌آوریم.» اجساد از زندان صیدنایا، جایی که به گفته نافیه، مردم نیمه‌شب اعدام و سپس ساعت 3بامداد دفن می‌شدند و نیز از بیمارستان‌های مختلف در منطقه دمشق می‌آمدند. او ماهی یک‌بار اجازه داشت برای دیدن همسر و فرزندانش به خانه برود. 
کار به‌طور قابل‌ توجهی روی او تأثیر گذاشته بود، وزن زیادی ازدست‌داده و گاهی ناگهان زیر گریه می‌زد. او گفت: «شب‌ها نمی‌توانستم بخوابم. جیغ می‌زدم. احساس می‌کردم افرادی که دفن کرده‌ام، مرا تماشا می‌کنند.»
نافیه در نهایت شروع به برنامه‌ریزی برای خروج از کشور کرد و به مأموران اطلاعاتی گفت که بیمار است. به یک مامور پول داد تا از کارش خلاص شود و در سال2018 دوباره به او پول داد؛ قبل از اینکه برای همیشه از سوریه خارج شود. او گفت: «می‌خواستم این کار را تمام کنم.» نافیه به همراه همسر و سه فرزندش در آلمان اسکان داده شد و در سال2018 در اولین دادگاه بین‌المللی درباره شکنجه دولت سوریه که منجر به محکومیت دو مقام سوری شد، در دادگاه ملی کوبلنز شهادت داد.
مشروح گزارش را اینجا بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1296159/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلأ حکمرانی هوشمند در «راه و شهرسازی»

وحشت صهیونیستها از فراخوان روز جهانی خشم علیه اسرائیل

تلاش برخی از گروههای ذینفع خاص برای دستکاری روند دیپلماسی/ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

آژیر خطر در شهرک صهیونیست‌نشین در کرانه باختری

دیپلماسی در رم، دلار در تهران

دومین گاف آقای وزیر

رفت‌وبرگشت جنجالی «کوچه»

کارتال چگونه «برانکو» می‌شود؟

رشد بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

بررسی وضعیت بورس پس از رشد پرحجم اخیر

رشد بورس تنها آغاز ماجراست

پرواز شاخص در قله تاریخی

اعمال تعرفه 100درصدی واردات برقی‌‌‌ها متوقف شد

تدوین و اجرای نقشه راه توسعه شهری متوازن و مردم‏‏‌محور

تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در تل‌آویو

معمای ولادیمیر

10 اقتصاد بزرگ جهان در سال 2025

خاندوزی درست می‌گفت یا نیلی؟

در اهمیت نفع شخصی

«ترمز اجاره» خالی کرد

چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

صادرات زیر تیغ ارزی

مواجهه 30 استان با فرونشست زمین

عصر تازه رویارویی‌ها؛ سرزمین‌های گمنام به میدان زورآزمایی قدرت‌های بزرگ تبدیل می‌شوند؟

عملیات ضربتی پلیس برای بازداشت دو شرور سابقه‌دار تهران

خط‌ونشان وزیر اسرائیلی برای نتانیاهو

درخواست سفیر جدید آمریکا در سرزمین‌های اشغالی از حماس

شکوفایی اقتصاد کشور از طریق بازار‌های منطقه امکان‌پذیر است

رکورد تولید ماهانه شرکت آهن و فولاد ارفع شکسته شد

تامین و توزیع گندم و آرد 86‌هزار نانوایی

بازیافت؛ کلید اقتصاد پایدار

رشد 80 درصدی فروش صادراتی صبا فولاد خلیج فارس

رشد 78 درصدی ارزش سهام «غپینو» در 1403

نئولیبرالیسم ایرانی!

از خیال تا واقعیت

زیرساخت مناسب هنوز فراهم نیست

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

سفر به «تابلوی نقاشی»

نبض سهام عدالت در دستان مذاکرات

شریک‏‌یابی خودرو در عصر پساتحریم

نقش مرکز مبادله در سیاست‌‏های ارزی

سرعت عمل در مذاکرات بسیار مهم است

110 کشور منتظر «ایران‌اکسپو»

حباب‌شکنی در بازار طلا

بازسازی بورس در 8 روز

تیم اقتصادی بدون کاپیتان

اندیشه‌های اقتصادی پاپ

همه فرصت‌های طلای سیاه

حضور سفیر جدید آمریکا در فلسطین اشغالی

هرم ابرقدرت‌ها در حال تغییر است؟/ فصل تازه رقابت‌ها

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی