بازار آریا

آخرين مطالب

تاکید وزارت راه و شهرسازی بر بلندمرتبه‌سازی اقتصاد ایران

تاکید وزارت راه و شهرسازی بر بلندمرتبه‌سازی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : معاون وزیر راه و شهرسازی از بلندمرتبه‌سازی به عنوان یکی از راه‌حل‌های تامین فضای شهری و الگوهای ساخت، نام برد.
غلامرضا کاظمیان درباره موضوع بلندمرتبه‌سازی کمی و کیفی در پایتخت و کشور، گفت: سیاست وزارت راه و شهرسازی بر اساس تکالیف قانونی، تأمین زمین، مسکن، فضاهای معیشت، فضاهای خدمات و در مجموع شهر مناسب برای همه مردم است. تأمین زمین و مسکن به معنای آن است که بتوانیم به اندازه کافی و نه بیش از حد و نه کمتر از حد، زمین تأمین کنیم و با الگوی مناسب این کار را انجام بدهیم. همچنین زمین، مسکن و فضای شهری را در جای مناسب و برای همه گروه‌های هدف تأمین کنیم. به گونه‌ای که همه گروه‌های هدف به ویژه گروه‌های کم‌درآمد و متوسط بتوانند صاحب خانه شوند و صاحب‌خانه بمانند.
خبر مرتبط

بازار آریا


دستور وزیر راه و شهرسازی برای پروژه های طرح نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: تاکنون برای 19 استان جلسات پایش پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن با هدف تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها، لزوم پایش مستمر پروژه‌ها، احصا و رفع مشکلات و موانع پیش‌رو و برنامه‌ریزی برای افتتاح واحدهای قابل بهره‌برداری در ایام دهه فجر برگزار شده است.
به دنبال ایجاد سکونت پایدار در شهرها هستیم
کاظمیان تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که نوعی سکونت پایدار را در شهرهایمان فراهم کنیم.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ذات شهر پویاست، توضیح داد: در شهر به لحاظ بستر طبیعی، شرایط اکولوژیک و ترکیب اجتماعی و اقتصادی ساکنان شهرها، تنوع بسیاری داریم. بنابراین، بلندمرتبه‌سازی هم فقط یکی از الگوها و روش‌های ساخت‌وساز و تولید فضاست.
کاظمیان تصریح کرد: بلند مرتبه سازی به خودی خود نه درست است و نه اشتباه است. بلکه به اقتضای شرایط تعریف و ارزیابی می‌شود.
بلندمرتبه‌سازی یکی از راه‌حل‌ها و الگوهای ساخت و ساز است
وی در بیان اقتضائات ساخت ساختمان‌های بلند گفت: در برخی از فضاها و بافت‌های شهری برای برخی خانوارها و فضاهای کسب و کارها، بلندمرتبه‌سازی می‌تواند الگوی مناسب باشد. در کنار بلندمرتبه‌سازی، میان‌مرتبه‌سازی و کوتاه‌مرتبه‌سازی و انواع ساخت‌وسازها را داریم؛ بنابراین با توجه به شرایط باید راه‌حل‌های متنوع داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخشی از این گفت‌وگو در تعریف تعداد طبقات برای ساختمان‌های بلند توضیح داد: طبق مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران که بالاترین مرجع تصویب سیاست‌های توسعه شهری و منطقه‌ای است در کلان شهرها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت از هشت طبقه بیشتر ساختمان بلند و در تهران با احتساب پیلوت 12 طبقه به بالا جزو ساختمان‌های بلند محسوب می‌شود.
کاظمیان ادامه داد: سابقه بلندمرتبه‌سازی در ایران به دهه 40 و 50 برمی‌گردد و در همان زمان، بررسی‌هایی در این زمینه انجام شد. به صورت مشخص بعد از انقلاب اسلامی ودر سال 1369 اولین موارد ضابطه‌مند کردن بلندمرتبه‌سازی را داشتیم و به همین ترتیب، طی دوران‌های مختلف ضوابطی گذاشته شد.
ساماندهی بلندمرتبه‌سازی با ابلاغ مصوبه ضوابط عام بلندمرتبه‌سازی
به گفته وی، آخرین اقدام در این رابطه مربوط به سال 1397 و با مصوبه‌ای در شورای‌عالی شهرسازی و معماری تحت‌عنوان ضوابط عام بلندمرتبه‌سازی انجام شد.
وی افزود: در آخرین مصوبه تلاش شد تا نظم و ساماندهی به بلندمرتبه‌سازی داده شود و بدین ترتیب، بلندمرتبه‌سازی تعریف مشخصی پیدا کرد. در این مصوبه، چگونگی استقرار بلندمرتبه‌ها در شهرها تعیین شده است. بر همین اساس به دو شکل می‌توانیم بلندمرتبه داشته باشیم، یا پهنه‌های بلندمرتبه‌سازی داشته باشیم و در این وجه، بلوک‌ها و محدوده‌هایی از شهر را مشخص می‌کنیم و در این بلوک‌ها و پهنه‌هاست که می‌توان بلندمرتبه ساخت. و یا در محورهای شهری می‌توان بلندمرتبه ساخت. بنابراین در سایر قسمت‌ها، بلندمرتبه‌سازی ممنوع است.
کاظمیان تاکید کرد: در سال 1397 با ابلاغ این مصوبه، جلوی پراکندگی‌های بی‌برنامه بلندمرتبه‌سازی در شهرها گرفته شد. یکی از تاکیدهای مصوبه این است که از بلندمرتبه‌سازی به عنوان یک پروژه تک ساختمانی و تک پلاکی اجتناب شود. همچنین بر اساس سیاست‌ها، ساخت این نوع ساختمان‌ها و دسترسی آنها به معابر عمومی آسان باید باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بلندمرتبه‌سازی به خودی خود نه نشانه یک ساختمان لوکس است و نه نشان‌دهنده یک ساختمان متوسط و یا متعلق به اقشار کم‌درآمد. بلکه برای همه اینها می‌توان از الگوهای مختلف بلندمرتبه‌سازی استفاده کرد.
ممنوعیت ساخت و ساز ساختمان‌های بلندمرتبه در مناطق سیل گیر و واقع در حریم گسل
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد: فرایند مشخصی برای مکان‌یابی بلندمرتبه‌سازی ها باید طی شود و این فرایند مشخص یک فرایند قانونی و تخصصی است. در فرایند قانونی بلندمرتبه‌سازی، یکسری معیارهای سلبی برای بلندمرتبه‌سازی داریم که تاکید دارد در برخی پهنه‌ها بلندمرتبه نباید ساخت.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، از جمله مناطق سلبی برای بلندمرتبه‌سازی مناطق سیل‌گیر، مناطق واقع در حریم گسل، هستند.
کاظمیان با تاکید بر اینکه در مهندسی عمران، توانایی‌های مناسبی در کشور وجود دارد، گفت: در این بخش باید مهندسی عمران با نظام کنترل و مدیریت عمران تنظیم شود و ما مطمئن باشیم ساختمانی که ساخته می‌شود ، کیفیت، استحکام سازه‌ای، قابلیت زیست و سایر معیارها را داشته باشد. بنابراین باید چرخه کامل سیاستگذاری مدنظر باشد و همه معیارها را موردتوجه قرار بدهیم.
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی؛ مرجع قانونی تعیین محدوده و حریم گسل‌ها
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اصلاح نگرش‌ها تاکید کرد و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را مرجع قانونی تعیین محدوده ها و حریم گسل‌ها عنوان کرد.
وی بر داشتن نهاد توسعه‌گر به عنوان تسهیل گر تاکید کرد و گفت: هیچکدام از کنشگران و عناصر ساخت و ساز نباید نقش یکدیگر را ایفا کنند، بلکه باید در نقش خود باشند. در این تعریف، مهندس ناظر، پیمانکار، توسعه‌گر، مرجع قانونی ناظر، نظام مهندسی ساختمان چنانچه هر کدام در جای خود قرار بگیرند، می‌توان امیدوار بود.
کاظمیان افزود: باید مجموعه‌ای از نهادهای مختلف داشته باشیم که بتوانند کل فرایند سیاستگذاری تا پروژه ساختمان‌سازی را یکپارچه کنترل کنند. در عین اینکه نباید قانون‌گذاری‌های خلق‌الساعه داشته باشیم، باید بتوانیم مانع دور زدن‌های قانونی خلق الساعه نیز باشیم.
وی تصریح کرد: با تاکید رییس‌جمهور و وزیر راه و شهرسازی در کل مراحل ساخت و ساز از حضور بخش خصوصی استفاده می‌کنیم.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1252039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غذاهراسی چیست؟

کاربرد داروی کلیدی دیابت در رفع خطر سرطان پوست

انسان‌ها دیگر به گردپای ربات‌های آینده نمی‌رسند + عکس

کارخانه‌ها در شیر وایتکس می‌ریزند؟

سرمایه‌گذاری هنگفت بریتانیا روی این ابررایانه/ حوزه دارو و سلامت متحول می‌شود؟

شهادت یکی از مسئولان حزب‌الله لبنان از سوی افراد ناشناس

گفت‌وگوی پوتین و همتای مصری درباره تحولات غرب آسیا

درخواست پرسپولیس برای برگزاری دیدار با تراکتور در آزادی

تصمیم جنجالی اسرائیل برای ارسال تسلیحات روسی به اوکراین

جکم جلب بازپرس‌های فرانسوی برای بشار اسد

درگیری تحریرالشام با مردم در مناطقی از حمص سوریه

فعالان اقتصادی صبح چهارشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

نقشه جدید ترامپ برای مذاکره با ایران

عملیات شهادت‌طلبانه در اسرائیل/ مجری عملیات که بود؟

مصرف ویتامین‌ها سبب کاهش وزن می‌شود!

فعالان اقتصادی روز چهارشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

سیاست دولت چهاردهم میدان دادن به بخش خصوصی است+ فیلم

قربانیان حادثه آتش‌سوزی در ترکیه افزایش یافت

تاکید روسیه بر ادامه حمایت ادامه از کوبا/ مخالفت این کشور با ادامه تحریم‌ها علیه هاوانا

توافق از کدام مسیر؟

جایگاه ایران در جغرافیای تنش آبی

ترامپ بازی ایران و عربستان را بر هم می‌زند؟

برف و سرما در همدان/ مراکز پیش‌دبستانی و ابتدایی این استان تعطیل شد

لغو محافظت فیزیکی از بولتون به دستور ترامپ

امروز؛ اسرائیل 17 بار آتش‌بس با لبنان را نقض کرد

مقایسه رمزدارایی و رمزپول

از ضوابط قانونی تا رویه‏‏‌های اجرایی

برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌های شرکت ملی گاز در افزایش تولید

بازی‏‏‏‏‌گردانی نفتی از نوع چینی

میراث نفتی ترامپ

نرخ عوارض 5 آزادراه دولتی کشور افزایش‌یافت

نقش ایران در اتصال شرق و غرب جهان

تناقض در «برنامه» حمل‌ونقل

تامین منافع اقتصادی ایران، نیازمند خروج از لیست سیاه FATF است

نرخ بیکاری بریتانیا به بالاترین حد پنج ماهه رسید

آغاز تهدید تعرفه‏‏‌ای ترامپ

آمار معاملات روزانه - 1403/11/03

استراکچر اکو: تبدیل زباله کشاورزی به مصالح ساختمانی

شرکت‌ها چگونه می‌توانند از هوش مصنوعی برای تقویت «هوش‌جمعی» استفاده کنند؟

درس تاب‏‏‌آوری از پاندمی

بازخوانی آثار صادق هدایت در یک پلتفرم آموزشی

رونمایی از کتاب «سعید نفیسی به هشت روایت»

باید از تقوایی و بیضایی می‌خواستند فیلم بسازند

دردسر بزرگ ملوان

چه کسی جمعه را به استقلال آورده؟

این خبر را با دقت بخوانید

ورژن آفریقایی جواد نکونام!

«توسعه آهن و فولاد گل‏‏‌گهر» در جمع برترین شرکت‏‏‌های ایران

مدیر عامل بانک دی منصوب شد

قطب‌‌‌نمای تحول در صنعت شوینده

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی