«دنیایاقتصاد» بازارها را بررسی میکند
آغاز تهدید تعرفهای ترامپ
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - بازار داخلی
رونق کمسوی بازار سرمایه
روز سه شنبه بازار سهام به روند منفی که از شنبه آغاز شده بود پایان داد. با وجود این، شاخصهای اصلی بازار در ساعات ابتدایی معاملات سرخ پوش بودند، اما در ساعات پایانی معاملات روز گذشته با بازگشت اقبال نسبی به جریان معاملات، بازار حالت متعادل و مثبت گرفت. به طوری که شاخص کل بورس با رشد محدود 0.08 درصدی مواجه شد و با ثبت صعود 2هزار و 94 واحدی در ارتفاع 2میلیون و 761هزار واحدی قرار گرفت. در این میان شاخص کل هم وزن روندی برخلاف شاخص اصلی بورس اوراق بهادار در پیش گرفت و در نهایت سرخپوش باقی ماند و با نزول 2هزار و 789واحدی روز سه شنبه را با ایستادن بر سطح 876 هزار و 9 واحدی به پایان رساند. شاخص کل فرابورس نیز با نزول ارتفاع 0.13درصدی در محدوده 26هزار و 558 واحدی قرار گرفت.
طبق بررسیهای «دنیای اقتصاد» میتوان گفت ارزش معاملات سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی روز گذشته حدود 10250میلیارد تومان بوده که نسبت به روز قبل از آن، رشد 14درصدی داشته است. همچنین خروج پول حدود 158 میلیارد تومان نیز ثبت شده است. با توجه به اینکه رشد معاملات در روز گذشته (به لحاظ ارزش معاملات) بهبود پیدا کرد اما همچنان برای تثبیت روند صعودی، تداوم و رشد بیشتر ارزش معاملات ضروری است. از طرفی بازار پس از رشدهای چند وقت اخیری که ثبت کرده برای تداوم فعالیت نیازمند اصلاح زمانی و قیمتی بوده است.
به نظر میرسد با بهبود متغیرها بازار روند مشخصتری را در روزهای آینده دنبال کند. به عقیده بسیاری از کارشناسان، نمادهای صادراتمحور میتواند کلید دستیابی به رشد پایدار بازار باشد. در همین راستا روز گذشته قدیر قیافه، نایبرئیس اتاق ایران و عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران اظهار کرد: تصویب FATF به توسعه صادرات کشور کمک خواهد کرد؛ چرا که الان حتی شرکای استراتژیک ما مثل روسیه و چین، علاوه بر تحریمها در کار با ایران، نگرانی بابت محدودیتهای FATF دارند. امید میرود اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مثل همیشه به منافع ملی توجه کرده و زودتر پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT را تصویب کنند.
بازار خارجی
کانادا و مکزیک اولین قربانیان تعرفهای
روز اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ برای بازارهای ارز، روزی پرنوسان بود. شاخص دلار پیش از مراسم تحلیف کاهش یافت، زیرا گزارشهای رسانهای نشان داد که ترامپ در روز اول، تعرفهای اعمال نخواهد کرد. موقعیتهای معاملاتی خرید دلار پیش از این رویداد و احتمالا نقدینگی کمتر به دلیل تعطیلات در آمریکا، این حرکت را تشدید کردند. در میان مجموعهای از دستورات اجرایی روز اول، ترامپ تاسیس سازمان درآمد خارجی را تایید کرد که وظیفه جمعآوری تعرفهها و مالیاتها را بر عهده دارد. سایر دستورات اجرایی، شامل اعلام وضعیت اضطراری در مرز و بخش انرژی و لغو برخی اقدامات انرژی سبز رئیسجمهور پیشین، جو بایدن بود. با این حال، ترامپ در ادامه روز اعلام کرد که احتمالا تعرفههای 25درصدی بر کانادا و مکزیک تا اول فوریه اعمال خواهد کرد. این امر باعث شد که دلار تقویت شود و دلار کانادا و پزوی مکزیک سودهای روزانه خود را از دست بدهند. با وجود این، شاخص دلار هنوز حدود 0.7درصد کمتر از بسته شدن روز جمعه معامله میشود، زیرا بازارها حداقل خوشبین هستند که تعرفههای جهانی به صورت یکجا اعمال نخواهند شد. ارزهای اروپایی و آنهایی که با چین در ارتباط هستند، حمایت بیشتری دریافت کردهاند. در این مرحله، احتمال کاهش بیشتر ارزهای کشور کانادا و مکزیک در صورت اجرای تهدید تعرفهای توسط ترامپ وجود دارد. کانادا در حال حاضر توسط جاستین ترودو، رهبری میشود و در آستانه رقابت رهبری حزب لیبرال برای جایگزینی او واحتمالا برگزاری انتخابات زودهنگام قرار دارد. گزارش شده که مقامات کانادایی برنامههایی برای تلافی تعرفههای آمریکا آماده کردهاند که محصولات آسیبزننده به تولیدکنندگان آمریکایی را هدف قرار خواهد داد. در کانادا طی روز سهشنبه دادههای شاخص قیمت مصرفکننده منتشر میشود. این آمار احتمالا تاثیر محدودی بر دلار کانادا خواهد داشت. از نظر دادهها همچنین نظرسنجیهای ZEW در روز سهشنبه از آلمان نشان میدهد که آیا امیدی در چشمانداز فعالیتهای اقتصادی کاهنده وجود دارد یا خیر. پیشبینیها نشان میدهد که نتایج، مشابه دسامبر خواهد بود که حال و هوای رکودی را تایید میکند.دادهها این هفته نقش ثانویهای خواهند داشت، زیرا تمام توجه به دستورات اجرایی ترامپ معطوف است. فدرال رزرو در دوره سکوت پیش از جلسه چهارشنبه آینده قرار دارد.
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۱:۳۳
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1252402/