بازار آریا

آخرين مطالب

دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند

مواجهه با ترامپ چگونه باشد؟ اقتصاد ایران

مواجهه با ترامپ چگونه باشد؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ بعد از گذشت چهار سال از دیروز دوشنبه با مراسم تحلیف در واشنگتن دی‌سی آغاز شد. حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری آمریکا، حامل فرصت‌ها و تهدیدهایی برای بسیاری از کشورها از جمله ایران است، به ویژه که تیم سیاسی امنیتی او وعده بازگرداندن پروژه فشار حداکثری را مطرح کرده‌اند. با این وجود دیدگاه‌های مختلفی در کشور در خصوص چگونگی مواجهه با ترامپ مطرح است.
از جمله وزیر امور خارجه ایران که مرداد ماه در مراسم رای اعتماد از مجلس گفت که باید به سمت مدیریت تنش‌ها با آمریکا حرکت کنیم، اظهاراتی که در نهایت تایید صلاحیت او از مجلس را به دنبال داشت. اما در مجلس نگاه‌های متفاوتی نسبت به بازگشت ترامپ وجود دارد که با نگاه دولت همسو نیست. در این خصوص دو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به چگونگی مواجهه با ترامپ پرداختند.
ایران تصمیم‌گیرنده برای مذاکره با آمریکا
محمد‌مهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، در خصوص چشم‌انداز مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: در حال حاضر تصمیم‌گیرنده ما هستیم که بخواهیم مذاکره کنیم یا خیر. به نظر می‌رسد با وجود اینکه احتمالا کشورهای عربی، رژیم غاصب اسرائیل و اروپایی‌ها اقداماتی انجام دهند که مذاکره اتفاق نیفتد و به دنبال این هستند که مواضعی بگیرند که اختلافات بیشتر شود؛ اما طرف مقابل یعنی آمریکا با توجه به سوابقی که در ماه‌های آخر ریاست جمهور ترامپ شاهد بودیم که قرار بود به برجام برگردد، آماده مذاکرات است. او تصریح کرد: ما باید تصمیم بگیریم که می‌خواهیم مذاکره کنیم یا خیر و اگر می‌خواهیم مذاکره کنیم به چه شکل و با چه شرایطی می‌خواهیم مذاکرات انجام شود. بر این اساس باید ببینیم که ما چه تصمیمی می‌گیریم. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص احتمال مذاکره مستقیم با آمریکا‌ تاکید کرد: شاید بحث مذاکرات مستقیم مطرح نباشد، اما در دولت آقای رئیسی نیز رهبر انقلاب اجازه مذاکره دولت در رابطه با برجام را داد. آقای باقری که مسوول مذاکره بود بدون اجازه مسوولان ارشد که نمی‌توانست مذاکرات را انجام دهد. در حال حاضر نیز مذاکره بستگی به سیاست‌های دولت دارد و اینکه آیا درخواستی از رهبری کرده است یا خیر که من از این موضوع اطلاعی ندارم. با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و منطقه‌ای و بین‌المللی ان‌شاءالله تصمیم درست را می‌گیرند.
مگر ترامپ کیست؟
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی نیز در پاسخ به اینکه برنامه ایران با توجه به روی کار آمدن آمریکا چیست‌، گفت: مگر ترامپ کیست که به این میزان حساسیت نشان می‌دهیم؟ اگر این فرد آدم درستی بود به تعهداتی که مسوولان آمریکا داده بودند عمل می‌کرد. اینکه بیاییم ترامپ را بزرگ کنیم و خیال کنیم که کسی است... خیر این فرد معامله‌گر است و آدمی نیست که از لحاظ فکری و اخلاقی فرد مهمی باشد. او افزود: ترامپ هیچ خصوصیات بارزی ندارد مگر آنکه فرد گستاخی است. در غیر این‌صورت امتیازی ندارد که بگوییم فردی با ویژگی‌هایی در جایگاه رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته است. واقعا باید تاسف خورد که چنین فردی در آمریکا رئیس‌جمهور شده است. این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص اینکه آیا ایران نباید برنامه‌ای داشته باشد، اظهار کرد: چرا، ما باید برنامه خودمان را داشته باشیم و جلو ببریم. باید با توجه به برنامه‌هایمان و بر اساس چارچوب‌هایی که اصول ما مشخص می‌کند کار را دنبال کنیم. چون ما از سال 59 از سوی رئیس‌جمهور آمریکا تحریم شدیم. آن زمان می‌گفتند که محاصره اقتصادی. این مساله بوده و هر کدام از روسای جمهور آمریکا خصوصیاتی داشتند و آمده‌اند و رفته‌اند. ولی ما کار خودمان را کردیم و با برنامه‌های خودمان کارهایمان را جلو بردیم. به لطف خدا باید بگوییم که خیلی هم موفق بودیم. 
کوثری خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب 6 میلیون بشکه نفت از کشور به اسم صادرات می‌رفت و 16 درصد به ما می‌دادند. شاید امروز نتوانیم بگوییم آنچه صادر می‌کنیم به موقع دست ما را می‌گیرد، اما ما به هیچ‌کس باج نمی‌دهیم. البته شاید بگوییم قیمت واقعی نفت به دلایلی دست ما را نمی‌گیرد چون باید راه خودمان را برویم و تحریم را دور بزنیم تا به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برسیم. اما ما به کسی باج نداده‌ایم و نمی‌دهیم. از اردیبهشت 59، ما را تحریم کرده‌اند. بنابراین ترامپ کسی نیست و ترامپ را از یک فرد عادی هم کمتر حساب می‌کنم. او اظهار کرد: اگر ما با برنامه‌های خودمان پیش برویم قطعا به نتایجی مطلوب‌تر از الان هم خواهیم رسید. نه آنکه از آنها هراس داشته باشیم یا بخواهیم همه‌چیز را معطل کنیم تا ببینیم که ترامپ چه‌کار می‌خواهد بکند. او هرکاری می‌خواهد را انجام دهد و ما نباید تابع اقدامات آنها باشیم. بلکه باید خودمان برنامه‌ریزی کنیم و همین اتفاق افتاده و تاکنون به لطف خدا با موفقیت کار را دنبال کرده‌ایم. این عضو کمیسیون امنیت ملی‌ تصریح کرد: تاکنون برنامه‌هایی را داشتیم و از الان به بعد هم باید بهتر از آنچه عمل کردیم اقدام کنیم و ان‌شاءالله موفق‌تر خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1251613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست نماینده سوریه برای توقف نقض حاکمیت این کشور

راهبرد دولت چهاردهم تسهیل‌گری و کاهش بروکراسی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی به عنوان پیشران‌های رشد اقتصادی کشور است

ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه/ ادامه اجرای آتش‌بس با وجود تخلفات اسرائیل

همتی: قیمت طلا پایین نمی‌آید

تعطیلی مدارس و دانشگاههای همدان به دلیل سرمای هوا

ادامه واکنش‌ها به اظهارات جنجالی ترامپ/ پای پاناما هم به میان آمد!

افت قیمت بنزین در بازارهای جهانی؛ ذخایر بنزین آمریکا فراتر از پیش‌بینی‌ها افزایش یافت

نگرانی سازمان ملل از وضعیت وخیم زیرساختها در سوریه

تصاویر/ همایش شرکت‌های برتر ایران با حضور معاون اول

وزیر اقتصاد: افزایش تولید و رشد اقتصادی، با شادابی بازار سرمایه محقق می‌شود/ حمایت از بورس پایدار است

حذف اپلیکیشن نوبت‌دهی مهاجران در دولت جدید آمریکا

بمباران مناطقی از جنوب لبنان توسط اسرائیل

وزیر اقتصاد: حمایت مستمر از بورس ادامه خواهد داشت

اقتصاد دریامحور تحول‌آفرین است

پیوستن به FATF ؛ راه نجات اقتصادی یا ابزاری برای تشدید تحریم‌ها؟ / مناظره داغ دانشجویان در برنامه به اضافه یک + فیلم کامل

خداحافظی بایدن از کاخ سفید/ صحنه را ترک نمی‌کنیم

سیگنال آتش بس در غزه برای تهران؛ ترامپ چراغ قرمز را نگاه می دارد؟

ممنوعیت و محدودیت صادراتی برای سال 1404

ترامپ: از توافق آب و هوایی پاریس خارج می‌شویم

جزئیاتی از مصوبه جدید دولت درباره واردات خودرو

جریمه نجومی تویوتا به دلیل تقلب

خیزی بزرگ دولت برای انرژی تجدیدپذیر/ ضرورت تدوین سند راهبرد ملی پیشرفت صنعتی

2 سیگنال مهم همتی برای بازار بورس و طلا ؛ بورس رشد می کند و طلا ارزان نمی‌شود | نگران آمدن ترامپ نیستیم

مسوولین اقتصادی تورم واقعی را احساس نمی‌کنند/ باید پنج دهک قشر پایین جامعه را توانمند کرد

همتی: ذخایر طلای کشور تقویت شد، به آینده اقتصادی خوش‌بین هستیم

ومعادن؛ پیشتاز صنعت سرمایه‌گذاری در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران

برنامه احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط یک خودروساز

عرضه هشت محصول بهمن دیزل در بورس کالا

ایستگاه شارژ خودروهای برقی به جاده ‌های هراز و مشهد رسید

خروج واگن چینی از قطار واردات؟

اعضای جدید هیات‌‌‌مدیره بانک دی انتخاب شدند

نگاه مهندسی‌‌‌‌‌‌‌باور به حوزه‌‌‌‌‌‌ مدیریت مصرف انرژی

مداخله دولت در اقتصاد انرژی

بازار - 1403/11/02

نرمال‌سازی پولی ژاپن

ثبات دلار در کانال 81

برنامه تخصیص ارز تمام ثبت سفارش‌ها به‌زودی اعلام می‌شود

اثر تورمی اخراج مهاجران

بازارها در انتظار فرمان‏‏‌های اجرایی ترامپ

آمار معاملات روزانه - 1403/11/02

چطور پیشنهاد شغلی را که قبلا رد کردم، پس بگیرم؟

فقط 2 تا 5‌درصد شکست‏‏‌ها لایق سرزنش هستند!

برپایی نمایشگاه «کنتراست»

«دیپلمات افسانه‌ای» به بازار کتاب آمد

گردهمایی برندها در ریاض

وجوه چندوجهی شهبازیان

کار ولاسکو را تکرار می‌کنم

استقلال مساوی نکرد، باخت!

آمد یا نیامد؟

چه دل‌هایی که نشکستید...

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی