صنایع البرز نیازمند حمایت و تسهیلات برای استفاده از «انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی»/حال قطب اقتصادی کشور خوب نیست
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - قطعی برق در حوزه تولید و صنعت در شرایط سخت تحریمی موجب خسارات سنگینی به تولید کنندگان شده است چرا که با اختلال در انرژی، خطوط تولید خوابیده و سرمایه گذاران را دچار زیان کرده است.
در این بین «صنایع کوچک و متوسط» به دلیل محدودیت در جایگزینی منابع انرژی، آسیب پذیری بیشتری دارند و ادامه قطعیها میتواند منجر به تعطیلی این واحدها و زیانهای گسترده اقتصادی شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته تولید کنندگان، قطع شدن برق و در نتیجه خاموش شدن دستگاهها علاوه بر آسیب به دستگاهها و خرابی قطعات الکترونیکی، موجب خراب شدن مواد و خسارت زیاد ضایعات نیز میشود. از طرفی کارگر بیکار میماند، اما کارفرما باید حقوق را پرداخت کند و این چرخه، سراسر آسیب در بخش تولید به شمار میرود.
البرز با داشتن وسعت زمین شرایط مناسبی برای استفاده از ظرفیت انرژی های تجدید پذیر دارد
البرز «قطب صنعتی» است و واحدهای بزرگ زیادی در حوزههای «دارویی، غذایی، شوینده و بهداشتی و قطعات خودرویی» در این استان فعالیت دارند و پتانسیل سرمایه گذاری بالایی در این استان وجود دارد که باید در تمامی زمینهها از جمله تامین زیر ساخت هایی مانند تامین برق حمایت شوند و برخی مدیران اقتصادی استان معتقدند: با توجه به وسعت زمین در البرز نیاز است که طبق یک تصمیم ضرب الاجلی در این حوزه ورود کرده و برای استفاده از ظرفیت انرژی های تجدید پذیر اقدام شود.
اما طبق اخبار منتشر شده «بی برنامگی در قطعی برق صنایع مهم و حیاتی شهرستان اشتهارد» در البرز برخلاف جداول تعیین شده و ساعات اعمال خاموشی ها آسیب چند صد میلیونی به صنایع وارد شده است.
در نهایت این جریان موجب اختلال در روند تحویل سفارشات تولید به مشتری و گاها" منجر به گرانی کالاها هم میشود.
دلایل متعددی برای قطعی برق مطرح است که «فرسوده بودن زیرساختهای صنعت برق و وقفه در تولید نیروگاهها در اثر کمبود گاز و گازوئیل» مهمترین آنها به شمار میرود.
توسعه صنعت نیاز به انرژی و تامین زیرساخت ها دارد
امروزه یکی از موضوعات مطرح کشور «توسعه صنعت» است که نیاز به انرژی دارد، علاوه بر این مردم هم برای رفاه به انرژی نیاز دارند، مسلماً قطعی چند ساعته برق با رفاه مردم و توسعه صنعت در تضاد است.
یکی از نماینده های مردم کرج و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس چندی پیش با اشاره به اینکه قطعی برق باعث خسارت حداقل 8 میلیارد دلاری به صنعت کشور میشود، گفت: پنج میلیارد دلار برای توسعه 11 هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر باید هزینه کنیم، در حالی که با قطع همین میزان برق صنعت و ناترازی هایی مواجه هستیم.
گفته میشود: تغییر اقلیم نیز در دنیا یکی از موضوعات مطرح و جدی است و با هر یک درجه افزایش دما میزان زیادی به انرژی مورد نیاز کشور افزوده شده و از طرف دیگر استهلاک زیر ساختها هم اتفاق میافتد؛ بنابراین اگر اقدامات لازم را برای توسعه تولید برق انجام ندهیم، همانطور که ما گذشتگان را بازخواست میکنیم، خودمان نیز مورد بازخواست آیندگان قرار خواهیم گرفت.
صاحبان صنایع از خسارت های میلیاردی گله مند هستند
طبق گفته مسئول دیسپاچینگ شرکت توزیع برق البرز از سال گذشته تا کنون میزان تقاضای مصرف برق در کشور حدود 8/5درصد رشد داشته است و به موزات آن در ایجاد زیر ساختهای جدید در حوزه تامین برق مورد نیاز داخلی، طی دو سال اخیر بالغ بر 6 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده است، اما برای بهره برداری هر چه بیشتر از منابع موجود در این زمینه باید مصرف انرژی در کشور مدیریت شود.
بسیاری از صاحبان صنایع استان البرز از خسارتهای میلیاردی وارده به این مجموعهها گلایهمند هستند و از مسئولان انتظار دارند دنبال راهکارهایی باشند تا با توجه به ظرفیت موجود برق کشور و میزان مصرف در بخشهای مختلف، اعمال آن خسارت ناشی از خاموشی در مجموعه های تولیدی و صنعتی را به حداقل برساند.
چندی پیش رئیس جمهور «پزشکیان» در جلسهای برای اتاقهای بازرگانی و تشکلهای بخش خصوصی تعریف و تاکید کرد که دولت آتی به دنبال انجام اقدامات کارشناسی شده است و همچنین در آن جلسه گفت: بهترین و موثرترین نقطه نظرات کارشناسی در حوزه اقتصاد توسط فعالان بخش خصوصی ارائه میشود و دولت آماده دریافت این پیشنهادات است. اما برخی از مسئولان اتاق بازرگانی البرز اظهار میکنند، در زمینه نظرخواهی از بخش خصوصی تاکنون بازتاب و خروجی رضایت بخشی از مسئولان و مدیران اجرایی دریافت نشده است.
«هفت خوان» تسهیلات شاید گره صاحبان صنایع و تولید را باز کند
مدتی است دولت با اجرای پویش «2 درجه کمتر» و صرفه جویی مردمی سعی در کنترل اوضاع دارد و در کنار آن با قطعی برق برنامه ریزی و تقسیم شده تلاش دارد تا کشور از این بحران و سختی گذر کند و حتی برخی مسئولان اعلام کردند: عدم صرفه جویی در مصرف انرژی از سوی مردم باعث میشود دولت مجبور به قطع برق و گاز واحدهای تولیدی شود که تبعات جدی از جمله «توقف تولید، اخراج کارگران، کاهش تولید ناخالص داخلی و افزایش نرخ بیکاری» به دنبال دارد.
در نهایت، به ظاهر و به گفته کارشناسان و متخصصان، راه درمان این معضل که دامان صنعت و تولید کشور را گرفته، ترکیبی از «توسعه انرژیهای تجدید پذیر و ایجاد مزارع انرژی خورشیدی» به عنوان مکمل تولید انرژی است و آن هم مستلزم حمایت دولت و پرداخت تسهیلات بانکی به تولید کنندهها و صاحبان صنایع، حتی مصرف کنندگان خانگی برای تهیه تجهیزات لازم در این راستا است.
البته با وجود معضلات و دست اندازهایی که همیشه در مسیر دریافت وام از بانکها وجود داشته، گرفتن تسهیلات برای تجهیزات لازم با این هدف هفت خوانی است که فقط میتوان امید داشت، متقاضیان بتوانند راحتتر از قبل از آن عبور کنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1242725/