بازار آریا

آخرين مطالب

واردات هیچ تاثیری در قیمت گوشت قرمز نداشت اقتصاد ایران

واردات هیچ تاثیری در قیمت گوشت قرمز نداشت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا : مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: وارداتی که انجام شد بر قیمت گوشت در بازار تأثیر نگذاشته و نظارت درستی هم بر آن صورت نگرفته است که به دست مصرف‌کننده برسد.
احمد مقدسی، رئیس انجمن دامداران ایران در برنامه میز اقتصاد درباره افزاش قیمت گوشت قرمز اظهار کرد: اینکه‌گفته می‌شود ما گران‌فروشی می‌کنیم آیا می‌دانید قیمت تمام شده گوشت زنده برای دام ما چقدر تمام می‌شود؟ دولت جو و ذرت وسویا را با قیمت ارز ترجیحی 28.500 تومانی به ما می‌دهد که 20 درصد بیشتر در قیمت گوشت تاثیر ندارد 80 درصد آن را از بازار آزاد خریداری می‌کنیم.
وی افزود: یونجه را که سال گذشته کیلویی 7 هزارتومان بود و امروز کیلویی 19 هزارتومان است دامدار چگونه باید خریداری کند؟ ذرت و علوفه‌ای که 50 درصد غذای گاو است و سال گذشته کیلویی 2400 تومان بود و امسال به 4600 تومان رسیده دامدار چگونه خریداری کند؟
مقدسی مطرح کرد: اگر نگاه بدنه دولت به تولید بود می‌توانست به تولیدکننده کمک کند. وزارت جهاد کشاورزی معاونت تخصصی امور دام دارد. 217 هزارتومان قیمت گوساله نر است و تولیدکننده 32 هزارتومان ضرر می‌کند.
وی ادامه داد: کالایی در حال واردات است که دولت بالغ بر 200 درصد برای آن یارانه پرداخت می‌کند. کدام تولیدکننده می‌تواند دوام آورد که کالایی با 200 درصد یارانه وارد شود؟
رئیس انجمن دامداران ایران تاکید کرد: بدنه دولت باید حامی تولیدکننده باشد.متأسفانه، به حدی واردات بیش از اندازه و بی‌موقع صورت گرفته که تولید داخل را نابود کرده است در حالی که بیش از 110 هزار رأس گوساله آماده کشتار در کشور وجود دارد که بازاری برای عرضه آن وجود ندارد.
او مطرح کرد: ما باید در 6 ماه اول سال، حدود 32 هزار تن گوشت وارد می‌کردیم در صورتی که 45 هزار تن صورت گرفته است و 12 هزار و 700 تن گوشت بیش از نیاز وارد شده و اثرش آسیب به تولیدکننده است و ما نیاز نداریم.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران عنوان کرد: در 6 ماه ابتدای امسال، بیش از 600-700 میلیون دلار گوشت وارد کشور شده است و اختلاف این نرخ ارز حدود 40 هزار تومان است که دولت یارانه پرداخت می‌کند. یعنی پولی که ازبین رفته است؛ تا جایی که نه تنها مصرف‌کننده گوشت ارزان خریداری نکرده بلکه به تولیدکننده هم آسیب وارد شده است.
اگر 40 هزار تومان را در 700 میلیون دلار ضرب کنیم حدود 28 هزار میلیارد تومان است و اگر دولت، این پول را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌داد و از طریق بانک کشاورزی در قالب تسهیلات به تولیدکنندگان ما پرداخت می‌کرد در سال، نه تنها اصل پول برمی‌گشت بلکه بانک کشاورزی می‌توانست بهره آن را دریافت کند و این پول به خزانه دولت برمی‌گشت و نیاز گوشت کشور تأمین می‌شد و از واردکننده به صادرکننده تبدیل می‌شدیم. متأسفانه، آقایان نمی‌خواهند و با هر اتفاقی که می‌افتد اقدام به واردات می‌کنند.
او ادامه داد: الان قیمت تمام‌شده گوشت گوساله زنده کیلویی 217 هزار و 600 تومان است و در بازار، بیش از 175 هزار تومان نمی‌خرند و بیشتر از 32 هزار تومان ضرر تولیدکننده ماست. باید گپ بین تولید تا مصرف را با عرضه مستقیم گوشت با همکاری دولت ازبین ببریم. اما باید بگویم که گوساله را از ما گرفتند و قرار بود 48 ساعته پول را به ما بدهند ولی این کار را انجام ندادند و به تمام تولیدکنندگان آسیب وارد کردند.
افزایش قیمت گوشت به یک میلیون تومان با توقف واردات گوشت تنظیم بازاری
داریوش یوسفی، معاون نظارت مرکز بازرگانی و تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه اظهار کرد: حدود دو سه ماه است که می‌گویند تولید افزایش یافته و آماده است قبلا که اینگونه نمی‌گفتند. می‌گفتند اصلا وارد نکنید اما اگر همین 10 درصد را نیز وارد نمی‌کردیم قیمت گوشت گوسفندی به یک میلیون تومان می‌رسید.
وی افزود: در سال جاری قیمت گوشت گرم گوسفندی به تثبیت رسیده و کاهش نیز داشته است. گوشت مخلوط تنظیم بازاری الان 300 هزارتومان عرضه می‌کردیم و این درحالیست که در بازار قیمت 400 هزارتومان است. فاصله به 100 هزارتومان رسیده و این در حالیست که فاصله به 200 هزارتومان نیز رسیده بود.
یوسفی ادامه داد: وضعیت گوشت گوسفندی خیلی بدتر بود و فاصله تا 300 هزارتومان بود که کمتر نیز می‌شود به شرطی که دوستان به وظایف خود عمل کنند و ما نیز آمادگی کامل را داریم.
وی افزود: تمام هدف ما، هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی این است که گوشت قرمز با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده برسد و تمام تولیدات و واردات به همین خاطر است. چرا قیمت دام زنده بالاست؟ تا دو ماه پیش، قیمت دام زنده بیش از 340-350 هزار تومان بود. باید این قیمت را پایین بیاورند. چون 90 درصد بازار کشور در اختیار دوستان است و ما جلوی آن‌ها را نگرفته‌ایم و به آن‌ها کمک می‌کنیم.
معاون نظارت مرکز بازرگانی و تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: توزیع نهاده‌ها در 3 سال گذشته افزایش داشته و قیمت آن نیز حتی کاهشی بوده است. وقتی قیمت نهاده پایین آمده و میزان توزیع آن افزایش پیدا کرده است باید نرخ دام زنده کاهشی شود. چرا قیمت دام زنده از 2 سال گذشته بالا بود و در چند ماه گذشته که تلاش کردیم با تنظیم قیمت آن را پایین بیاوریم نرخ دام زنده را کاهش داده‌اند. به اندازه‌ای که نهاده گرفته‌اند و دولت برای آن‌ها هزینه کرده است باید قیمت دام زنده را پایین بیاورند تا مصرف‌کننده نفع آن را ببرد.
یوسفی مطرح کرد: سیستم یکپارچه است که مراجع مختلف بر آن نظارت می‌کنند و عمدتاً در جلسات گلایه بر این بود که تولیدکننده، علوفه و نهاده ندارد. شاید تا 2 سال گذشته این مشکلات وجود داشتند و قیمت گوشت هم افزایش پیدا کرد ولی از سال گذشته تا الان، این‌طور نیست و در آن زمان هم، با دوستان مدارا کردیم که تولید تقویت شود و از سال گذشته تا الان، شرایط به کام تولیدکننده و اتحادیه‌ها بوده است؛ به طوری‌که هم نهاده خود را دریافت کردند و هم، حمایت شدند و در این رابطه، در تمامی جلسات صحبت شده است. اما الان می‌گویند در این مدت، تولید افزایش پیدا کرده و اگر چنین است بازار برای مصرف آماده است و دوستان عرضه مستقیم گوشت داشته باشند و قیمت را پایین بیاورند ما هم برای این منظور کمک خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر، درصدد افزایش قیمت گوشت وارداتی هستیم که به قیمت گوشت بازار نزدیک شود و فاصله قیمت گوشت گوساله تنظیم بازاری با بازار آزاد حدود 100 -120 تومان است ولی برای گوشت گوسفند مشکل داریم.
یوسفی ادامه داد: به طور میانگین، واردات ما در گوشت قرمز در سال جاری روزی 177 تن بوده است و این تأمین تقریباً زیر 10 درصد نیاز ماست و بر اساس آمار ارائه شده، حدود یک میلیون تن در سال، نیاز به گوشت قرمز برای بازار داریم و زیر 10 درصد وارد می‌کنیم و به طور میانگین روزانه، کمتر از 100 هزار تن گوشت تأمین شده از طریق واردات است و عمدتاً در استان‌های تهران و البرز توزیع می‌شود؛ مگر استانی که نیاز خاص داشته و قیمتش بالا رفته باشد.
معاون نظارت مرکز بازرگانی و تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: امسال تا الان، حدود 45 هزار تن گوشت قرمز وارد کرده‌ایم و توزیع شده که این توزیع در شبکه خاصی بوده است و دو بخش می‌شود که یک بخش به میادین میوه و تره‌بار شهر می‌رود و بخش دیگر هم، در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تعاونی به صورت کاملاً بسته‌بندی از طرف شرکت‌های بسته‌بندی که دارای مجوز هستند با قیمت مصوب توزیع گوشت صورت می‌گیرد.
واردات هیچ تاثیری بر قیمت گوشت قرمز نداشته است
در این برنامه همچنین افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: بر مبنای آمار صادرات و واردات بخش کشاورزی و غذا که در سایت وزارت جهاد کشاورزی موجود است در 7 ماه اول سال جاری، 161 هزار تن گوشت گرم، منجمد و دام زنده با ارزش حدود 900 میلیون دلار وارد کشور شده است در حالی که در مدت مشابه در سال گذشته، این عدد 63 هزار تن بوده است.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: قیمت 320 هزار تومانی برای دام سبک و 220 هزار تومانی برای دام سنگین مربوط به فروردین و اردیبهشت ماه امسال بود و در شهریور ماه قیمت دام سبک از 320 هزار تومان به حدود 260 هزار تومان کاهش پیدا کرد و قیمت دام سنگین به حدود 165 تا 170 هزار تومان رسید ولی نه تنها هیچ گونه تغییر و کاهشی روی قیمت گوشت در بازار مشاهده نکردیم بلکه افزایش قیمت هم دیدیم. این مسئله نشان‌دهنده ضعف شدید در نظارت بر این کالا در بازار است.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در پایان افزود: وارداتی که انجام شد بر قیمت گوشت در بازار تأثیر نگذاشته و نظارت درستی هم بر آن صورت نگرفته است که به دست مصرف‌کننده برسد و تقریباً 20 روز پیش شاهد بودیم که یک قحطی مصنوعی در واردات گوشت ایجاد کردند و کار به جایی رسید که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که واردات گوشت با ارز ترجیحی انجام خواهد شد و جالب این که در تاریخ 20 آبان ماه امسال، گزارشی در یکی از خبرگزاری‌ها منتشر شد که 12 هزار تن گوشت منجمد احتکار شده از دو سردخانه در شهرستان‌های اطراف تهران کشف شده است و اگر جست و جویی در پلتفرم‌های آنلاین انجام شود، می‌بینیم که گوشت وارداتی را در این پلتفرم‌ها عرضه می‌کنند در حالی که می‌توان نیاز بازار گوشت را از داخل تأمین کرد.
--> اخبار مرتبط کمبودی برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین نداریم استخوان‌لای‌زخم گوشت تنوع ذخایر، ثبات بازار گوشت را رقم زده است واردات گوشت قرمز به بیش از 565 میلیون دلار رسید+ جدول این فروشگاه‌ها صلاحیت فروش اینترنتی گوشت قرمز را ندارند
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1217395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تردید نسبت به تصمیم فدرال رزرو

آمار معاملات روزانه - 1403/09/06

نقش مهم کسب و کارها در اجرای عدالت برای کارکنان دارای معلولیت

معجزات هنر وصل کردن

«جزیره دکتر مورو» در بازار کتاب

نقاشی‌های مسعود کیمیایی در «جسدهای جاندار»

یادبود مرتضی ممیز در خانه هنرمندان

حکایت عجیب خواننده مشهور اصفهان

مختصر و مفید، مثل کاوه

نسخه ایرانی واکاشیزوما!

چقدر عکس بدی بود!

محکوم به درخشش!

موانع تامین مالی مولد

کورس تسهیلات‌دهی بانک‌ها

کارگروه حل چالش‌های معادن شن و ماسه

هزینه‌های ناپیدای برخورد کور

فدرال‌رزرو مقابل ترامپ

بازار جهانی - 1403/09/06

بازار فولاد - 1403/09/06

صندوق کالایی - 1403/09/06

توقف قیمت شمش در بازار فیزیکی

رضایت اقلیمی از توریسم

همکاری سازمان هوش مصنوعی با نصر کشور

زیان 55 میلیارد دلاری شرکت‌های انگلیسی از حملات سایبری

نقش دوگانه هوش مصنوعی در مصرف انرژی

رسیدگی به بودجه صندوق توسعه ملی

مواجهه دلار با حمایت 68‌؟

انتقاد از افزایش قیمت خودرو

بازار خودرو در رکود مطلق

مجوز 4 ماهه واردات خودرو؟

معدن در بند «حقوق دولتی»

صادرات با نظرات بخش‌خصوصی برنامه‌‌‌‌‌ریزی شود

دستورات همتی به رئیس‌کل جدید گمرک

بازار سهام - 1403/09/06

دولت عزم اصلاح ساختاری بورس را دارد

راهپیمایی بورس در سطوح جدید

جهش بورس با پابند

تهران 7‌هزار اتوبوس می‌خواهد

درخواست نمایندگان مجلس برای وام مسکن

کودکان در جهنم غزه

سربازان یمنی در خط مقدم جنگ

کابینه‌ای برای انتقام

فیلترشکن علیه امنیت بانکی

تدارک دستمزد 1404 در مجلس

سمت و سوی مشارکت تهران و مسکو

گام اول بهره‌وری در دولت

دولت به مثابه مجمع استعدادهای درخشان

دولت در باشگاه فیتنس

نتانیاهو باید اعدام شود

صادرات نفت تحریمی تحت ‌پرچم ثانویه

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی