بازار آریا

آخرين مطالب

گزارش بانک مرکزی از عملکرد وام‌دهی بانک‌ها

کورس تسهیلات‌دهی بانک‌ها اقتصاد ایران

کورس تسهیلات‌دهی بانک‌ها
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد-فائزه پوزش : در گزارش اخیر بانک مرکزی،عملکرد بانک‌های مختلف در پرداخت تسهیلات بانکی ارائه شده‌است. مشکلاتی مانند کمبود منابع مالی، ریسک نکول و سختگیری در مقررات باعث شده بسیاری از بانک‌ها از پرداخت بیشتر تسهیلات خودداری کنند.
بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود در خصوص تسهیلات امهالی بانک‌ها و تسهیلات پرداختی آنها از فروردین تا مهر 1403 از پرداخت بیش از 3‌هزار و 671‌ میلیارد تومان تسهیلات خبر داد. بر این اساس مانند ماه‌های گذشته بانک سرمایه تغییری در روند خود ایجاد نکرده و همچنان در قعر آمار پرداخت تسهیلات ایستاده است. همچنین این گزارش نشان می‌دهد که بانک‌ها در بازه مذکور حدود 73‌هزار میلیارد تومان تسهیلات امهالی داشتند که بانک تجارت و بانک ملی در این عرصه پیشتاز بودند.
پیشتازان تسهیلات‌دهی
بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که در 7 ماه اخیر، بانک‌های ملت، پاسارگاد، ملی، تجارت و صادرات به ترتیب بیشترین تسهیلات را پرداخت کرده‌‌‌اند. بانک ملت با پرداخت بیش از 600‌هزار میلیارد تومان، در صدر جدول قرار دارد. پس از آن بانک پاسارگاد با پرداخت 447‌هزار میلیارد تومان، بانک ملی با 375‌هزار میلیارد تومان، بانک تجارت با 361‌هزار میلیارد تومان و بانک صادرات با پرداخت 308‌هزار میلیارد تومان در رده‌‌‌های بعدی قرار دارند. این بانک‌ها با تسهیلات پرداختی خود سهم عمده‌‌‌ای از بازار وام‌‌‌دهی را به خود اختصاص داده‌‌‌اند.
کدام بانک‌ها عقب ماندند
به گفته کارشناسان، بانک‌ها به دلایل مختلف از پرداخت بیشتر وام خود‌داری می‌کنند. برخی از آنها عبارتند از: کمبود منابع مالی، ریسک بالای نکول وام، سختگیری در مقررات و قوانین، تمرکز بر وام‌های خاص، مشکلات ساختاری در مدیریت و... . برای درک بهتر این موضوع باید به پنج بانکی که کمترین وام را در این 7 ماه پرداخت کردند نگاهی انداخت. بانک سرمایه، بانک مشترک ایران ونزوئلا، دی، آینده و ایران‌زمین کمترین مقدار تسهیلات پرداختی را دارند.
سرمایه و بانک مشترک ایران ونزوئلا هر کدام حدود 2 همت، بانک دی و آینده هر کدام حدود 6 همت و بانک ایران زمین در این بازه حدود 7 همت تسهیلات پرداخت کردند که کمترین مقدار تسهیلات پرداختی بانک‌ها به شمار می‌رود. ناگفته نماند که این بانک‌ها از کفایت سرمایه کافی و استاندارد نیز برخوردار نیستند و کفایت سرمایه آنها به جز بانک مشترک ایران ونزوئلا نه تنها بین 8 تا 12‌درصد نیست بلکه منفی است. در این راستا باید به سخنان رئیس بانک مرکزی در خصوص کفایت سرمایه پایین بانک‌ها اشاره کرد.
دو بانک در ایستگاه انحلال
محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در همایش از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی به میزبانی بانک ملی در 26 آبان ماه تاکید کرد: «این نظام بانکی که قرار است تامین مالی شود اول باید خود صاحب استاندارد بشود چون اگر بانک‌ها تامین نباشند و از کفایت سرمایه لازم برخوردار نباشند، اگر مطالبات زیادی از دستگاه دولتی داشته باشند و نیز دارایی‌‌‌های منجمد بسیار زیادی داشته باشند اینجاست که کار سخت می‌شود.» او در ادامه تاکید کرد: «جز یکی، دو بانک در بانک‌های خصوصی که معضلاتشان ‌‌‌عمده شده و برنامه اصلاحی دو، سه‌ساله نوشتیم برای بقیه بانک‌ها به کفایت 8‌درصد می‌رسانیم؛ اگر نرسند باید منحل شوند.»
در گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی آمار تسهیلات امهالی نیز منتشر شده که برای درک بهتر این موضوع باید به آن نگاهی انداخت. البته ناگفته نماند که نسبت تسهیلات امهالی به تسهیلات پرداختی کل در نظر گرفته شده است. چراکه تسهیلات امهالی بانک‌ها باید نسبت به تسهیلات پرداختی آنها ‌سنجیده شود.
رکورددارهای تسهیلات امهالی
نسبت تسهیلات امهالی به تسهیلات کل پرداختی در 7 ماه اول 1403 نشان می‌دهد بانک تجارت، ملی، موسسه اعتباری ملل، صنعت و معدن، توسعه و تعاون، صادرات، ایران زمین، سپه، سامان، ملت، رفاه، توسعه صادرات و بانک شهر تسهیلات امهالی بالای یک‌درصد نسبت به تسهیلات کل خود داشتند. ناگفته نماند که برخی بانک‌ها تعداد وام‌های امهالی پایین اما با ارقام بسیار بالایی دارند. دلیل این امر چیست؟ در پاسخ به این سوال باید به یکی از دلایل کاهش تسهیلات‌دهی یعنی ارائه وام به افراد خاص اشاره کرد. این به آن معناست که بانک به افراد خاص مبالغ بسیار بالایی وام داده و این افراد نیز اقساط خود را به موقع پرداخت نکرده‌اند.
برد برای بانک‌ها یا بدهی برای مردم؟
بر اساس آمار منتشر‌شده، این سوال در ذهن مخاطبان مطرح می‌شود که در نهایت چه کسانی از این تسهیلات بهره‌‌‌مند می‌‌‌شوند؟ در نشستی که پژوهشکده پولی و بانکی در تاریخ‌‌‌های 7 و 8 خرداد ماه تحت عنوان «ساختار مطلوب بانک مرکزی برای تسهیل عملیات سیاستگذاری و تنظیم‌‌‌گری» برگزار کرد، بیان شد که تسهیلات با سود مرکب هر‌ساله به نفع بانک‌ها تمام خواهد شد و این امر باید از سوی بانک مرکزی کنترل شود. علاوه بر این، صاحب‌‌‌نظران حاضر در این نشست بر لزوم دریافت وثایق معتبرتر از سوی بانک‌ها تاکید کردند تا نه‌‌‌تنها احتمال نکول کاهش یابد، بلکه در صورت بروز مشکلات، بانک‌ها از ضرر و زیان مصون بمانند.
--> اخبار مرتبط برای اولین بار اوراق گواهی سپرده خاص توسط بانک رفاه کارگران منتشر می‌شود توسعه بازار بدهی، فرصتی برای تامین مالی بخش تولید رتبه پنجم اعطای تسهیلات بانکی در اختیار آذربایجان‌‌‌شرقی تاثیر تامین مالی مبتنی بر بازار سرمایه بر کسب‌وکارهای کوچک و متوسط شرکت‌ها برای ورود به بورس با تأمل و آرامش اقدام کنند

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1217482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش‌سوزی و قطعی برق در «نهاریا »/ اصابت راکت‌های حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی

با 4 میلیارد تومان کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ اقتصادی‌ترین محله‌های تهران را بشناسید

سخنگوی سازمان ملل: خواهان اجرای کامل قطعنامه 1701 هستیم

عملیات حزب‌الله علیه محل تجمع نظامیان اسرائیلی

3 کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند

زمان آتش‌بس در لبنان اعلام شد؟

علت بازگشت دلار به کانال 68 هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آیا دولت چهاردهم می‌تواند دخل و خرج ملت را جور کند؟

مواجهه قانون با اخلالگران اقتصادی

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکا در حومه جنوبی حسکه سوریه

تاکید انگلیس بر پایبندی به قوانین بین‌المللی درباره حکم بازداشت نتانیاهو

فوت کارگر معدن چهارچشمه بهاباد به دلیل سقوط کامیون

ساکن جدید کاخ سفید و معادلات پیچیده جهان/ ترامپ و معمای چین

هشدار مدیریت بحران به کوهنوردان / از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنید

فروش نقدی کامیون فورس امپاور و بایک بهمن دیزل

جلسه رئیس ایدرو با قطعه‌سازان

پذیرش و ثبت‌نام 230‌هزار دستگاه خودروی فرسوده در مراکز اسقاط

گسل شکننده در بازار خودروهای مونتاژی

شما بودید باور می‌کردید؟

شناخت درستی از بازارهای جهانی نداریم

ضرورت دیپلماسی غذایی

لزوم واردات ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات معدنی

تردید نسبت به تصمیم فدرال رزرو

آمار معاملات روزانه - 1403/09/06

نقش مهم کسب و کارها در اجرای عدالت برای کارکنان دارای معلولیت

معجزات هنر وصل کردن

«جزیره دکتر مورو» در بازار کتاب

نقاشی‌های مسعود کیمیایی در «جسدهای جاندار»

یادبود مرتضی ممیز در خانه هنرمندان

حکایت عجیب خواننده مشهور اصفهان

مختصر و مفید، مثل کاوه

نسخه ایرانی واکاشیزوما!

چقدر عکس بدی بود!

محکوم به درخشش!

موانع تامین مالی مولد

کورس تسهیلات‌دهی بانک‌ها

کارگروه حل چالش‌های معادن شن و ماسه

هزینه‌های ناپیدای برخورد کور

فدرال‌رزرو مقابل ترامپ

بازار جهانی - 1403/09/06

بازار فولاد - 1403/09/06

صندوق کالایی - 1403/09/06

توقف قیمت شمش در بازار فیزیکی

رضایت اقلیمی از توریسم

همکاری سازمان هوش مصنوعی با نصر کشور

زیان 55 میلیارد دلاری شرکت‌های انگلیسی از حملات سایبری

نقش دوگانه هوش مصنوعی در مصرف انرژی

رسیدگی به بودجه صندوق توسعه ملی

مواجهه دلار با حمایت 68‌؟

انتقاد از افزایش قیمت خودرو

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی